Wyjazd na święta, czyli kot na postronku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 24, 2009 0:58 Wyjazd na święta, czyli kot na postronku

To chyba pierwszy biały kot, który mi się podoba. Do tego wygląda jak połaczenie brytyjczyka z syjamem ( wiem, że to niemożliwe, to znaczy możliwe, tylko nic by z tego nie wyszło :) )-ma okragły pyszczek, gęste, krótkie jedwabiste białe ( tak, to wyjątkowo brytyjskie :ryk: ) futerko i jest zwarty w budowie. Do tego ma czekoladowy ogon, czekoladową plamke na uszku i oczku , beżowe plamki na karku i grzbiecie i zielonkawe oczy, które przy lampie błyskowej zachowuja się jak niebieskie. Do tego mięciutkie , różowe poduszeczki i na szyi ślad po obroży, za która przywiązano go sznurkiem do drzewa. Pewnie trzeba było wyjechać na święta;mam nadzieję, że będą udane :evil: Kota ktos znalazł, odwiązał i poszedł sobie. ale kot nie dawał za wygraną-pchał się ludziom do aut, do domów i w końcu trafił na wrażliwego człowiek, który opóźnił o dzień wyjazd na Święta, żeby zapewnić mu schronienie chocby na kilka dni.
To młody , kastrowany kocur. Mruczący, czysty, pchający się na kolana ( gdzie kładzie sie i zasypia) bezstresowy. Nie jest u mnie , tylko u sąsiadki, co i tak niewiele zmienia-mam 4 dni na wymyślenie CZEGOŚ. Zastanawiam się, czym podpadł, że spotkał go tako los; pewnie tym , że BYŁ.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw gru 24, 2009 1:09 Re: Wyjazd na święta, czyli kot na postronku

Niech tym "ludziom" karp ością stanie :twisted: a za czekoladowy ogonek :ok:
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Pt gru 25, 2009 14:48 Re: Wyjazd na święta, czyli kot na postronku

moje ulubione kolory :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt gru 25, 2009 20:37 Re: Wyjazd na święta, czyli kot na postronku

Kot jest w nowym domu, u starszej pani, która niedawno straciła kota i wprawdzie zarzekała się, że już nigdy więcej...ale :) .
Dziś do domu pojechała też moja ukochana Pchełka- wyszukały ją sobie na Allegro dwie nastolatki, które półtora miesiąca temu straciły kota w podobnym wieku, wziętego ze schroniska 9 chyba katowickiego). Warunkiem miał być drugi kot w domu, ale ostatecznie stwierdziłam, że szczeniak (? 14 miesięcy), który kochał poprzedniego kota też może być :wink:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18