Rysiek [*], Mefisto [*], Nikita, Rudi, Nora [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 21, 2009 21:37 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Wojtek pisze:
ewaw pisze:(...)
W sumie to zabawne, że akurat Rudiego sobie wybrała. Ciekawe czemu?
Nikitka, jak dostała rujkę, to "leciała na" Mefista :wink: (...)

Dobór par wynika z kolejności na zdjęciu w podpisie :D
Brak pary dla Ryśka :lol:

No fakt! :D
Ale Rysiek kocha tylko mnie :mrgreen:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon gru 21, 2009 21:50 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Byłam u weta. Odebrałam wyniki badania qupalków -
brak bakterii i pasożytów. Czysto. Ufff...
Niestety nadal nie wiadomo, czemu qupale ciągle brzydkie...
Qupalek na cito do badania enzymów trzustki niestety nadal niezłapany...
Co do rujki, wet radzi przeczekać. Jeśli nie przejdzie w przeciągu 5 dni,
wtedy ewentualnie zastrzyk, ale lepiej byłoby go nie dawać,
niech minie samo. Wet radzi "zakupić zatyczki do uszu" i czekać :lol:
Biedny Rudzik... On ma już tak jej dość, jak ona mu tyłek podstawia,
to on ją gryzie w "pośladek" albo w ogon... Opędza się od niej,
a ona dalej swoje... Uparta kobieta. I ciągle pieje te swoje serenady!
Teraz np Rudi śpi rozciągnięty na łóżku, a Nora siedzi obok niego i pieje...
Rudzik ani drgnie, śpi snem sprawiedliwego... :lol:
Po Świętach weźmiemy się za astmę, może zrobimy ekg...
Trzeba też będzie wkrótce wszystkie kociaste zaszczepić i szykować się do ciachnięcia Norki.
U reszty mamy problem tylko z tym trądzikiem na brodzie u Rudiego i z łupieżem u Nikity,
ale jest zbyt zimno, żeby z takich powodów nosić koty przez całe osiedle do weta.
Tak sądzę. Jeszcze się przeziębią. Od łupieżu i trądziku nic im nie będzie...
Wet przyjdzie szczepić, to wtedy obejrzy.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Pon gru 21, 2009 22:12 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Wojtek pisze:
ewaw pisze:(...)
W sumie to zabawne, że akurat Rudiego sobie wybrała. Ciekawe czemu?
Nikitka, jak dostała rujkę, to "leciała na" Mefista :wink: (...)

Dobór par wynika z kolejności na zdjęciu w podpisie :D
Brak pary dla Ryśka :lol:

A od strony panów to wygląda tak:
Rysiek kocha Nikitę (myje jej pyszczek, broni jej - może to miłość jak do młodszej siostry, ale jednak miłość).
Rudzik... też kocha Nikitę - zaleca się do niej ciągle w swój niestety mało subtelny sposób,
czyli udając wampira, skacząc na nią, dusząc i zapuszczając kły w szyję...
Mefisto, cóż - on kocha tylko mnie. To mój Książę, który chodzi za mną jak cień i jest najszczęśliwszy na świecie,
kiedy sobie leży przytulony do mnie (i vice versa).
Tak więc - podsumowując - poza odwzajemnioną miłością Mefisia do mnie, mamy w naszym domu same nieszczęśliwe miłości...
Obrazek

ewaw

Post » Wto gru 22, 2009 17:50 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

ewaw pisze: Rysiek kocha Nikitę (myje jej pyszczek, broni jej - może to miłość jak do młodszej siostry, ale jednak miłość).
Rudzik... też kocha Nikitę - zaleca się do niej ciągle w swój niestety mało subtelny sposób,
czyli udając wampira, skacząc na nią, dusząc i zapuszczając kły w szyję...
Mefisto, cóż - on kocha tylko mnie. To mój Książę, który chodzi za mną jak cień i jest najszczęśliwszy na świecie,
kiedy sobie leży przytulony do mnie (i vice versa).
Tak więc - podsumowując - poza odwzajemnioną miłością Mefisia do mnie, mamy w naszym domu same nieszczęśliwe miłości...

Kurczę....skomplikowana sytuacja romansowa :1luvu: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro gru 23, 2009 10:28 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Pokonania trudności, zdrowych kotów, miłości odwzajemnionej, jak najwięcej miodaśnych chwil w życiu i uśmiechu od ucha do ucha.
Życzą Rina i ShooObrazek

Shoo

Od: Pt lis 06, 2009 21:41

Post » Śro gru 23, 2009 13:05 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Życzę Ci miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr, nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej kawy, piękna poezji, muzyki, odpoczynku od codzienności, zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami, zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze, pracy, która pomaga żyć, uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie… natomiast Nowy Rok 2010 niech będzie nadzieją na lepsze dni, niech ten dzień będzie wyjątkowy i wyskokowy… dorodny i obfity w dobro i radość duszy…niech będzie bardziej szczęśliwy i dostatni niż ten, który właśnie mija. Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku 2010 dla Ciebie i całej Twojej rodziny - shira3z Rudim
Obrazek
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro gru 23, 2009 13:27 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Shoo pisze:Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Pokonania trudności, zdrowych kotów, miłości odwzajemnionej, jak najwięcej miodaśnych chwil w życiu i uśmiechu od ucha do ucha.
Życzą Rina i ShooObrazek

Dziękuję bardzo!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

ewaw

Post » Śro gru 23, 2009 13:27 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

shira3 pisze:Życzę Ci miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr, nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej kawy, piękna poezji, muzyki, odpoczynku od codzienności, zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami, zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze, pracy, która pomaga żyć, uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie… natomiast Nowy Rok 2010 niech będzie nadzieją na lepsze dni, niech ten dzień będzie wyjątkowy i wyskokowy… dorodny i obfity w dobro i radość duszy…niech będzie bardziej szczęśliwy i dostatni niż ten, który właśnie mija. Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku 2010 dla Ciebie i całej Twojej rodziny - shira3z Rudim
Obrazek

Shira, dziękuję!!! Przepiękne życzenia i przepiękna fotka!!!
Obrazek

ewaw

Post » Śro gru 23, 2009 13:30 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

WSZYSTKIM, KTÓRZY NAS ODWIEDZAJĄ, WSZYSTKIM NASZYM FORUMOWYM
PRZYJACIOŁOM, ŻYCZYMY CUDOWNYCH ŚWIĄT, DUŻO CIEPŁA I MIŁOŚCI
ORAZ WSPANIAŁEGO NOWEGO ROKU!!!

ewa & kociaste
Ostatnio edytowano Śro gru 23, 2009 13:55 przez ewaw, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ewaw

Post » Śro gru 23, 2009 13:46 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Dziękujemy i Wam również życzymy Radosnych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku :)

Obrazek

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro gru 23, 2009 13:56 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Dziękujemy Wojtek!!! Cudna karteczka!!!
Obrazek

ewaw

Post » Śro gru 23, 2009 13:58 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

A tak z innej beczki - czy ten trądzik koci jest zaraźliwy?
Bo Rysiek i Mefisto też już go mają...
Przypadek, czy załapali od Rudzika?
U Nikity niestety nie widzę, bo ona czarna...
Obrazek

ewaw

Post » Śro gru 23, 2009 17:31 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Chyba nie - u mnie zawsze miewał tylko Cyryl i Kitka ze dwa razy. Devony nigdy.

Wszystkiego dobrego na Święta i nie tylko Obrazek
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro gru 23, 2009 20:02 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Obrazek

Spokojnych świąt spędzonych z tymi, których kochasz. Niech zaczarują Was na kolejny rok i wniosą tęsknotę za tym, co jednoczy.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie gru 27, 2009 18:52 Re: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi i devonka Nora, cz. 2 :-)

Święta, Święta... i po Świętach...
Mnie prawie nie było w domu, bo ciągle jakieś wizyty, Wigilia i 1. dzień Świąt u babci, potem półtora dnia w Łodzi...
Kotki biedne same siedziały i wyżywały się pod moją nieobecność na moim imieninowym kwiatku... ;-)
Razem ze Świętami minęła rujka u Nory, nareszcie spokój i cisza, umęczony Rudzik może odsapnąć,
panna dała mu w końcu spokój ;-)
Teraz już nigdzie się nie ruszam, tylko siedzę w domku, słucham nowych płyt (prezentów gwiazdkowo-imieninowych)
i przytulam się do moich kotków :1luvu:
Obrazek

ewaw

[poprzednia][następna]