Błagam o TDT na Święta albo DT dla ślicznego bezoczka!Wawa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 22, 2009 22:16 Błagam o TDT na Święta albo DT dla ślicznego bezoczka!Wawa

Za górami, za lasami, eeee za Łomiankami...

Babsko, które dokarmiało swoje koty raz na tydzień, raz na dwa tygodnie (toż to przecież luksus) gdzieś hen, hen za Łomiankami postanowiło pozbyć się wreszcie problemu.
A kotów miała dziesięć.
Wczoraj przywiozła do lecznicy trzy, kolejnej dostawy spodziewamy się na dniach.
Jeden z nich to młody ok. roczny kocurek z gnijącym, śmierdzącym okiem.

"Ale Panie Doktorze, to mu się wczoraj zrobiło, od mrozu chyba, blablabla".

Nie muszę chyba pisać, że to oko gniło od wielu tygodni, powodując przerażający ból?

Kocurek trafił od razu na stół, operacja się udała, kocio bez problemu wybudził się z narkozy. Siedzi w klatce.

Szuka pilnie DT, lecznica przez święta będzie nieczynna, oczywiście ktoś wpadnie i nakarmi kotka, jednak jemu potrzeba ludzkiej ręki, ciepłego słowa.

Szukamy nawet awaryjnego TDT, na Święta i Nowy Rok.

A on sam szaleje za człowiekiem, mruczy tak przecudnie, bodzie główką.
I tak strasznie płakał, gdy zamykałam klatkę i odchodziłam.

Obiecałam mu, że ludzie go więcej nie zawiodą. Czy się uda???

Proszę...

ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Śro gru 23, 2009 0:50 przez _kathrin, łącznie edytowano 1 raz

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Wto gru 22, 2009 22:23 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

ło matko :(
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Wto gru 22, 2009 22:24 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

:cry:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Wto gru 22, 2009 22:54 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

brak mi słów...
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto gru 22, 2009 23:15 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

:!:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto gru 22, 2009 23:21 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

Święta i Nowy Rok spędzam w domu, w Łodzi, jakby znalazł się transport mogę go u siebie przechować... Mam 4 koty i psa i zero możliwości izolacji... Wątki moich kociastych podeślę na życzenie...

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Wto gru 22, 2009 23:24 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

Dulencja pisze:Święta i Nowy Rok spędzam w domu, w Łodzi, jakby znalazł się transport mogę go u siebie przechować... Mam 4 koty i psa i zero możliwości izolacji... Wątki moich kociastych podeślę na życzenie...

A co dalej? Po Nowym Roku wróciłby do Warszawy?
Czy może spróbowałabyś mu znaleźć dom?

On izolacji od innych kotów raczej nie potrzebuje, urodził się i wychował w wolno-żyjącym stadzie.

_kathrin

Post » Wto gru 22, 2009 23:33 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

_kathrin pisze:
Dulencja pisze:Święta i Nowy Rok spędzam w domu, w Łodzi, jakby znalazł się transport mogę go u siebie przechować... Mam 4 koty i psa i zero możliwości izolacji... Wątki moich kociastych podeślę na życzenie...

On izolacji od innych kotów raczej nie potrzebuje, urodził się i wychował w wolno-żyjącym stadzie.

Wiesz, to ja się ciebie pytam co dalej :evil: :evil: Szukasz Dt na Święta i NR dla kota, ja się zgłaszam, bo dla mnie kilka dni nie jest problemem... A ty piszesz mi co dalej :evil: :evil: Skąd ja mam wiedzieć co dalej... Przeczytaj tytuł wątku :evil: :evil: :evil: Wyłaczam się... Chciałam dobrze :evil: :evil:

Dulencja

Post » Wto gru 22, 2009 23:46 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

Dulencja, przecież Kasia tylko pyta. Czy masz możliwość przetrzymania kociaka trochę dłużej, czy nie - i wtedy zaraz po Nowym Roku musiałby wracać do Warszawy.
Jeśli możesz pomóc temu biedakowi, byłoby wspaniale.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto gru 22, 2009 23:58 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

Ja tak po cichutku zaznaczę sobie wąteczek ...........

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto gru 22, 2009 23:59 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

Aleba pisze:Dulencja, przecież Kasia tylko pyta. Czy masz możliwość przetrzymania kociaka trochę dłużej, czy nie - i wtedy zaraz po Nowym Roku musiałby wracać do Warszawy.
Jeśli możesz pomóc temu biedakowi, byłoby wspaniale.

Poniosło mnie, przepraszam. Mogę przetrzymać wyłacznie przez święta i NR, jakieś odchylanie czasowe są ok., ale bez przegięcia w stylu miesiąc... Tytuł wątku sugerował wyłacznie TDT na Swięta i NR, dla mnie to nie jest problem..

Dulencja

Post » Śro gru 23, 2009 0:00 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

Dulencja pisze:
_kathrin pisze:

Wiesz, to ja się ciebie pytam co dalej :evil: :evil: Szukasz Dt na Święta i NR dla kota, ja się zgłaszam, bo dla mnie kilka dni nie jest problemem... A ty piszesz mi co dalej :evil: :evil: Skąd ja mam wiedzieć co dalej... Przeczytaj tytuł wątku :evil: :evil: :evil: Wyłaczam się... Chciałam dobrze :evil: :evil:

Hej, nie złość się tak.

Wszyscy chcemy dobrze dla tego kota.
Pytam, ponieważ szukam dla niego najlepszej opcji...

_kathrin

Post » Śro gru 23, 2009 0:04 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

Kasiu, przyznałam, że mnie poniosło i przeprosiłam :oops: :oops: :oops: Dwa postu wcześniej :wink:

Jeśli kocia trzeba przetrzymać przez okres Świąt i NR jestem do dyspozycji, ale dalej sama nie wiem co będzie bo jadę na staż.

Dulencja

Post » Śro gru 23, 2009 0:20 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

A może zgłosić kociastego na ten wątek :?: :

viewtopic.php?f=1&t=105275&p=5363311#p5363311

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro gru 23, 2009 0:20 Re: Błagam o DT na Święta dla ślicznego bezoczka!Wawa

Już dobrze, ostatni post wysłałam, zanim przeczytałam Twoją odpowiedz.
Nie gniewam się, teraz jakiś szalony okres jest ;)

Muszę pomyśleć, zerknęłam na wątek transportowy i nie widzę nikogo, kto jedzie z Wawy do Łodzi.

Zastanawiam się czy jest sens go wozić w jedną a później w drugą stronę.
A może zgłosi się ktoś z Łodzi, kto kocurka dalej przejmie.

Musimy pamiętać również o tym, że za tydzień trzeba mu będzie zdjąć szwy.

Dziękuję Ci za chęć pomocy :)

_kathrin

[następna]