Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski- odeszła...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 22, 2009 22:28 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

To już zaczynam trzymać kciuki :ok: :ok: :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto gru 22, 2009 22:33 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Modjeska pisze::D Rozmawiałam z lecznicą. Jutro będzie załatwione dwa w jednym i zatoki i sterylka. Kamień spadł mi z serca.

Oby wszystko poszło dobrze i bez komplikacji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw gru 24, 2009 10:19 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

:oops: Spanikowałam, Malaga nie była w ciąży. Wszystko przebiegło dobrze. Została wysterylizowana. Zatoki udało się wypłukać, niestety śluzówka jest w bardzo złym stanie. Będziemy teraz ja leczyć. Dziś duży pognał na Białobrzeską a ja stoję przy garach.

:s4: Wszystkim sympatykom Malagi życzę wszystkiego najnajnaj a przede wszystkim zdrowych kotów i wspaniałych domków w wystarczającej ilości.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw gru 24, 2009 12:27 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Życzę zdrowych i pogodnych Świąt.
Obrazek

Cieszę się, że wszystko dobrze z Malagusią. :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt gru 25, 2009 17:39 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Doszła już Malagusia do siebie?

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt gru 25, 2009 17:56 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Malaga jest w dobrej formie. :D troche krwi jej jeszcze z noska sie pokazuje ale już nie dużo. Zanim wszystko sie zagoi to oczywiście troche potrwa bo ma u nasady nosa dziurkę wydłubaną w kości. Mam jednak nadzieję, że teraz będzie lepiej. Poza tym Malaga mieszka w pokoju z nowym kolegą :oops: Kolegę wczoraj zabraliśmy z lecznicy żeby mieć w domu 13 kotów :wink:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pt gru 25, 2009 19:42 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Ola, napisz coś więcej o koledze :)
Cieszę się, że Malaga lepiej :)
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob gru 26, 2009 1:27 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

:roll: Niestety Malaga jakoś tak nieładnie zaczęła pokasływać. Nie wiem czy nie pojedziemy żeby ja ktoś osłuchał.

Kolega jest czarno-biały. Na karcie i rentgenie nie ma imienia tylko nazwisko osoby, która go przyniosła do lecznicy, tak mi sie wydaje. Aktualnie wygląda okropnie. Jest bardzo chudy, brudny pomimo tego, że został wykapany i ma obciete dredy. Poza tym ma złamaną tylną łapkę więc w zasadzie kica na trzech. Gdyby nie dodatni test białaczkowy trafiłby do "Kociego Świata" Kasi Strzeleckiej a tak trafił do Zalesia. "Koci Świat zobowiązał sie jednak do pokrywania kosztów leczenia za co, nie ukrywam jestem bardzo wdzięczna.
Kot jest po dwóch poważnych urazach, miał już raz złamana łapkę i miednicę. Miednica tak sie fatalnie zrosła, że kiciuś ma problemy z wypróżnieniem. Mamy podawać co drugi dzień parafinę i pilnować kuwety. Tu jednak widzą powazny problem bo nie jest to trudne przy dwóch kotach zamkniętych w pokoju, ale jak je w końcu wypuszczę na wolność to szanse na dopilnowanie kiciusia w kuwecie będą bardzo marne, nie wspominając juz o kontrolowaniu zawartości 10 kuwet. Mam cichą nadzieję, że zanim go wypuszczę zdołam opracować takie procedury i diety, że obędzie sie potem bez kontroli wypróżniania.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro gru 30, 2009 22:24 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Co z Malagusią?

A jak nowy?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro gru 30, 2009 22:29 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Modjesko, z czasem można się nauczyć z samej obserwacji kota stwierdzić, czy kupa nie zalega. Nie potrzeba do tego badania kuwety.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw gru 31, 2009 16:37 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Dużo zdrówka z Nowym Rokiem zyczę.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie sty 03, 2010 21:49 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Życzę wszystkim, którzy zaglądają do Malagi wielu szczęśliwych w chwil w Nowym Roku :piwa:

Malag kończy Zinat ale katar wrócił i chyba należy przestać się łudzić, że mamy szansę się go pozbyć. Rana na nosku zasklepia się powoli. Dzięki towarzystwu Trzynastego Malaga chyba nie czuje się taka samotna i opuszczona. Szczerze mówiąc nie ma ochoty wypuszczać jej na ten wściekły mróz.
Trzynasty trochę przytył. Nie jest jeszcze tłusty ale przynajmniej mu już tak nie sterczą wszystkie kości i futerko zaczyna powoli przypominać kocie. Powinnam go chyba nazwać Wymiatacz bo pochłania jedzenie z prędkością światła i ciągle patrzy w oczekiwaniu kolejnego napełnienia miseczki. Jeszcze biedny kiciuś nie załapał, że już nie będzie głodował. Łapka się zrasta bo coraz częściej się na niej opiera. Jeszcze trochę i trzeba będzie pomyśleć o pokazaniu Trzynastemu reszty domowników. Ciekawa jestem jak zareaguje na psy.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro sty 13, 2010 19:06 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Mam nadzieję, że wszystko dobrze z Malagusią?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw sty 14, 2010 19:29 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Dziura na nosku się już zagoiła, niestety katar wrócił i chyba nie mamy szansy żeby się go pozbyć. Malaga biega po domu i na szczęście nie wykazuje chęci do uprawiania zewnętrznych eskapad. Nosi ją za to i sama nie wie o co pazur zaczepić. Powinnam zorganizować dla niej jakiś "domowy małpi gaj" skoro ten zewnętrzny jest pod grubą warstwą śniegu.
Trzynastego kota nazwałam Fredek. Jest ewidentnie domowym miziakiem. Nikogo nie zaczepia, psy toleruje. Najbardziej interesują go oczywiście miski ale już odjadł. trochę utył i nie rzuca się tak na jedzenie jak na początku. Na noc zamykam oboje w pokoju żeby nie mieć w łóżku kolejnych dwóch kotów ale w dzień apartament maja otwarty i balują gdzie im się zamarzy.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie sty 31, 2010 15:02 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Powiem Ci szczerze, że ja to się cieszę, jak moje białaczkowe kicie szaleją :D nienawidzę sytuacji gdzie kot nie chce jeść czy leży na posłanku cały dzień, bo zaraz wpadam w panikę czy aby nic się z nimi nie dzieje. :(

Zdrówka dla koteczków życzę. :ok: :ok:

Zdjęcia to kiedyś będą może? :oops:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]