GDYNIA jestem śliczny. Już nie szuka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 18, 2009 22:22 Re: GDYNIA głuchy stalowy/załamka

Poczytałam, biedne te dzikulce. Człowiek chce dobrze. JA też niedawno próbowałam wyadoptowac piwnicznego miziaka. Ale to nie był ten dom i wrócił. BArdzo szczęśliwy, ale też piwnice mają cieplutkąwięc chyba jest zadowolony.

Może na świeta pożycz od kogos króliczą klatkę, może to będzie jakieś rozwiązanie.

A co z tymi długowłosymi?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob gru 19, 2009 20:05 Re: GDYNIA głuchy stalowy/załamka

Lidka pisze:Poczytałam, biedne te dzikulce. Człowiek chce dobrze. JA też niedawno próbowałam wyadoptowac piwnicznego miziaka. Ale to nie był ten dom i wrócił. BArdzo szczęśliwy, ale też piwnice mają cieplutkąwięc chyba jest zadowolony.

Może na świeta pożycz od kogos króliczą klatkę, może to będzie jakieś rozwiązanie.

A co z tymi długowłosymi?

No właśnie, człowiek chce dobrze, tylko , że one o tym nie wiedzą. Ja przez pierwszy tydzień myślałam non stop o tym czy czasem krzywdy mu nie robię :roll: ale teraz jak patrzę na termometr (minus 19 :strach: ) to cieszę się, że "męczy" się w tej łazience :twisted:
Na święta zostanie właśnie tam, w klatce go nie zamknę bo on nie robi szkód, nie ucieka z niej, tylko chowa się pod szafką. Mam nadzieję, że nie narobi większego bałaganu niż dziś :roll: bo to co zobaczyłam rano przeszło moje najśmielsze oczekiwania :roll: Obudził mnie łomot dochodzący z łazienki. Jak otworzyłam drzwi to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. Do żwirku i tony kłaków dołączyła poszatkowana rolka papieru toaletowego (była prawie cała :evil: ) i wylana z miski woda :strach: Całość prezentowała się imponująco na czekoladowych płytkach :wink: Kocio dobrze się bawił tego ranka :twisted: Po raz pierwszy od kiedy jest u mnie. I to jedno jest pocieszające, bo oznacza, że powoli wyluzowuje się :wink: Mam nadzieję, że uda mi się go bardziej oswoić i wyadoptować :)

Co do długowłosych to nic nie wiem :( Zostały u tamtych ludzi. Nie mogę zabrać komuś kota z ogrodu wbrew jego woli :evil: tym bardziej, że to były większe dzikusy niż ten mój. Potrzebowałabym zgody właścicieli, żeby wejść na ich teren. Szkoda ich :(
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Sob gru 19, 2009 21:48 Re: GDYNIA głuchy stalowy/załamka

Co za historia...Czy kocio nadal nie słyszy?
Czy konkurs na imię nadal trwa? Jeśli tak, to może, przekornie, imię muzyczne: Blues?
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Sob gru 19, 2009 22:25 Re: GDYNIA głuchy stalowy/załamka

haniaszaraf pisze:Co za historia...Czy kocio nadal nie słyszy?
Czy konkurs na imię nadal trwa? Jeśli tak, to może, przekornie, imię muzyczne: Blues?

Kocio nadal nie słyszy, chociaż czasami mi się wydaje, że jakby trochę reagował :roll: Może na drganie fal :roll:
Konkurs nadal trwa :wink: Blues bardzo ładnie :D
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Nie gru 20, 2009 18:43 Re: GDYNIA głuchy stalowy/załamka

Apetyt mi dopisuje ;) Dziś było czesanko :)

Obrazek Obrazek

Tutaj najbezpieczniej :roll:

URL=http://img685.imageshack.us/i/013j.jpg/]Obrazek[/URL] Obrazek

A to moja druga kryjówka :wink: Przerwany posiłek, o czym świadczy brudna bródka :oops:

URL=http://img130.imageshack.us/i/003vp.jpg/]Obrazek[/URL] Obrazek
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Nie gru 20, 2009 18:47 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

Coś do końca nie wyszło mi to wstawianie zdjęć :roll:

Jest szansa, że będzie z niego ładny kot? :wink: :roll: I czy znajdzie się ktoś kto go pokocha? :crying:
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Nie gru 20, 2009 19:19 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

Będzie z niego piekny kot , a wlaściwie juz jest i na pewno ktos go pokocha :D

A co z ta gluchotą?Może uszka ma chore albo zapchane?
Badal go wet?
Dostaje jakies lekarstwa?

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Nie gru 20, 2009 19:50 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

gisha pisze:Będzie z niego piekny kot , a wlaściwie juz jest i na pewno ktos go pokocha :D

A co z ta gluchotą?Może uszka ma chore albo zapchane?
Badal go wet?
Dostaje jakies lekarstwa?

W uszkach miał ropę. Dostawał antybiotyki w zastrzykach. Oprócz tego został potraktowany środkiem na świerzbowca i inne paskudztwa. Czeka go jeszcze czyszczenie uszu. Tylko, że pewnie nie obędzie się bez głupiego jasia :roll:
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Nie gru 20, 2009 19:53 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

IMHO on już jest pięknym kotem! Jeśli zdjęcia nie przekłamują, ma niespotykany odcień futra :1luvu:

Hańka

Post » Nie gru 20, 2009 20:04 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

haniaszaraf pisze:IMHO on już jest pięknym kotem! Jeśli zdjęcia nie przekłamują, ma niespotykany odcień futra :1luvu:

Zdjęcia są kiepskie, robione w ciemnej łazience :roll: . Kolor faktycznie ma taki, a nawet ładniejszy 8) :wink: On chyba niefotogeniczny jest :evil: albo ze mnie fotograf do niczego :roll:
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Nie gru 20, 2009 20:30 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

Anulka pisze:Jest szansa, że będzie z niego ładny kot? :wink: :roll: I czy znajdzie się ktoś kto go pokocha? :crying:

Anulka kotuś jest śliczny Obrazek tylko wymaga trochę więcej czasu aby nabrał zaufania , jestem przekonana że znajdzie kochający domek Obrazek

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Wto gru 22, 2009 0:16 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

Przecież Anulka już go kocha

Nie ma szansy że będzie z niego ladny kot
On już jest piękny
Wiem jak wygladał wcześniej

Szkoda tylko tego drugiego
Szkoda że nie chciał dać się złapać wtedy jak czatowalismy na niego
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Wto gru 22, 2009 16:48 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

jarekm pisze:Przecież Anulka już go kocha

Nie ma szansy że będzie z niego ladny kot
On już jest piękny
Wiem jak wygladał wcześniej

Szkoda tylko tego drugiego
Szkoda że nie chciał dać się złapać wtedy jak czatowalismy na niego

Też mi szkoda białaska :( Mam wyrzuty sumienia, że go nie złapałam samego :oops:

A kocio łazienkowy faktycznie wygląda coraz lepiej :) Sierść zaczyna mu błyszczeć, nabiera normalnych kształtów, bo wcześniej był troszkę pokraczny ;)
Wczoraj zdał sobie sprawę z tego, że są w domu inne koty :roll: Siedzi pod drzwiami i wącha. Oby nie zaczął drapać czy posikiwać :evil: bo jutro wyjeżdżam na 4 dni. Chyba wolałabym zostać w domu i mieć sytuację pod kontrolą :roll: Powoli odzyskuje poszczególne zmysły, teraz węch, a i chyba zaczął troszeczkę słyszeć :)

Dziś byliśmy na czyszczeniu uszu. Obyło się bez głupiego jasia, był bardzo grzeczny :D Chyba moje osobiste koty nie byłyby tak spokojne jak on :roll: Przeraziło mnie to co w nich ma :strach: Lewe ucho dość czyste, ale w prawym pełno ropy :( Pani doktor wyczyściła co się dało, zapodała jakieś środki i we wtorek po świętach kolejna wizyta.

I jestem pełna podziwu dla pani doktor Kasprzyk za podejście do zwierząt, za to ciepło ...
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Wto gru 22, 2009 22:07 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

Obrazek

Hańka

Post » Wto gru 22, 2009 22:54 Re: GDYNIA jestem coraz ładniejszy ;) ale nadal boję się / fotki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hańka

[poprzednia][następna]