ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 20, 2009 19:25 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Anita, bardzo się cieszę, że to u ciebie jest Bruno. Wiem teraz, że ma najlepszy dt z możliwych.
Podziwiam, że mimo tak trudnej sytuacji z innymi tymczasami i nie-tymczasami zdecydowałaś się dać mu miejsce u siebie.
Oby skończyły się już te kłótnie i pomówienia wokół niego. Oby w atmosferze Świąt zapanowała atmosfera życzliwości i zrozumienia.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon gru 21, 2009 9:00 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

alessandra pisze:dla przypomnienia:
kandydaci na grudzień:

1. Lolek Obrazek viewtopic.php?f=1&t=104242
2.Bruno Obrazek -juz niewidomy-oczka, które mozna było uratowac , wydłubano viewtopic.php?f=1&t=104346
3.Whiskasowy ślepaczek Obrazek viewtopic.php?f=1&t=103229 -przeniesiony na grudzień
4.Obrazek
Wyciągnięta ze schronu śliczna kocinka pod opieką Never i szept

Na koncie mam 508,49 zł zebrane ze składek grudniowych + bazarki. No i do tego 80 złotych na rezerwie :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon gru 21, 2009 10:18 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Podrzucę was ślepaczki... :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon gru 21, 2009 10:33 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

anita5 pisze:Chciałam tylko napisać, że jestem dt dla Bruna

viewtopic.php?f=1&t=104346

I chciałam też podkreślić, że to, że optowałam za udzieleniem pomocy temu kotu oznacza, że proszę o pomoc w spłaceniu długu za niego w lecznicy, ktore spłacać będzie bubu i Jola K, nie dotyczyło to pomocy dla mnie jako dt. To tak gwoli ewentualnych dociekań i śledztw. Bo nic mnie już nie zdziwi, naprawdę. Wystarczy lektura wątku dzielnego, słodkiego Bruna. :|

anito5, zatem umieszczam Cię jako dt Bruna na 1 stronie w maluchach do adopcji-kiedy będzie przystosowany do adopcji, zamieszczę go na nk a ogłoszeniach, on potrzebuje wyjatkowego domku; ciesze sie,że Ty jestes dt :D

pieniązków , widze , nie tak mało sie nazbierało :ok:
rezerwę proponuję zostawić, co myślecie, aby tak, jak na pozcatku jakiś procent całosci wpłat odłozyć na rezerwę?- zdarza się pzreciez, że jest w miesiacu tak wielu kandydatów, iż pomoc jest bardzo symboliczna, a tak będzie ona wymierniejsza, jesli zgromadzimy jakies oszczędności; póki co na kandydata wypada w tym miesiacu i tak ok.100zł, nawet jesli odłożymy rezerwe

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon gru 21, 2009 10:44 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Też sądzę, że w miarę możliwości trzeba odkładać pieniądze na miesiące letnio-jesienne, kiedy jest najwięcej kandydatów do wsparcia (wysyp maluchów z chorymi oczkami).

Bazyliszkowa

Post » Pon gru 21, 2009 10:48 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Bazyliszkowa pisze:Zastanawiam się, czy by nie podzielić i nie przelać grudniowych funduszy trochę wcześniej niż zwykle - może przed Świątami?

zgadzam się.
fundusze raczej nam już nie wzrosną- teraz już bez sensu wystawiać bazarki, ludzie mają inne rzeczy do roboty a i w portfelach poważne braki.
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Pon gru 21, 2009 10:51 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Proponuję, żeby głosować, zgłaszać ewentualne uwagi i zastrzeżenia do środy 23.12. godz. 7.00 - w ten sposób być może udałoby się puścić przelewy jeszcze przed Świętami.

Bazyliszkowa

Post » Pon gru 21, 2009 11:07 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Moja propozycja jest taka: 100 zł na kandydata, a reszta na rezerwę (to dość duży procent całej kwoty, ale pamiętajmy, że do końca miesiąca dobrych parę dni i nie wiadomo, czy nie pojawi się jakieś kocie nieszczęście...).

Bazyliszkowa

Post » Pon gru 21, 2009 11:13 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Bazyliszkowa pisze:Moja propozycja jest taka: 100 zł na kandydata, a reszta na rezerwę (to dość duży procent całej kwoty, ale pamiętajmy, że do końca miesiąca dobrych parę dni i nie wiadomo, czy nie pojawi się jakieś kocie nieszczęście...).

Ja tam tylko przelewam co ustalicie co prawda, ale wydaje mi się, że to dobry pomysł Obrazek
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Pon gru 21, 2009 11:17 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

AgaPap pisze:Ja tam tylko przelewam co ustalicie

No jak to? 8O Prawo głosu masz jak każdy :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pon gru 21, 2009 11:29 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Bazyliszkowa pisze:Moja propozycja jest taka: 100 zł na kandydata, a reszta na rezerwę (to dość duży procent całej kwoty, ale pamiętajmy, że do końca miesiąca dobrych parę dni i nie wiadomo, czy nie pojawi się jakieś kocie nieszczęście...).

jestem za :ok:
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Pon gru 21, 2009 12:13 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

ksiezna_kluska pisze:

jestem za :ok:

jestem ZA obydwoma propozycjami- termin i podział pieniazków :ok:

alessandra

Post » Pon gru 21, 2009 12:48 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

AgaPap pisze:
alessandra pisze:dla przypomnienia:
kandydaci na grudzień:

1. Lolek Obrazek viewtopic.php?f=1&t=104242
2.Bruno Obrazek -juz niewidomy-oczka, które mozna było uratowac , wydłubano viewtopic.php?f=1&t=104346
3.Whiskasowy ślepaczek Obrazek viewtopic.php?f=1&t=103229 -przeniesiony na grudzień
4.Obrazek
Wyciągnięta ze schronu śliczna kocinka pod opieką Never i szept

Na koncie mam 508,49 zł zebrane ze składek grudniowych + bazarki. No i do tego 80 złotych na rezerwie :D

To co w środę robimy przelewy?

Potrzebuje pomocy z rozszyfrowaniem który kotek gdzie jest, bo tam się trochę pozmieniało i zebym nie puściła nie tam co potrzeba :oops:
1. Lolek - na wątku jest konto Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych i nie wiem czy tam mam przelać pieniążki, czy oni dalej finanswują leczenie Lolka, bo teraz jest u Joli_K_,
2. Bruno - to samo co wyżej, tylko on teraz jest u anity,
3. Ancymonek -whiskasik- mam dane, (dzięki Bazyliszkowa :D )
4. O tej kocince nie wiem nic, bo nawet alessandra linku nie wkleiła :twisted:

Nie mam teraz czasu sama dochodzić tego wszystkiego, chociaż wiem, że wy się bardziej orientujecie, bo monitorujecie ich wątki, a nie chcę namieszać.
Muszę skończyć przed jutrem deklaracje Vat, bo u nas od środy zamykają całą szkołę i robią wszystkim urlopy :D :evil:

AgaPap

Post » Pon gru 21, 2009 12:53 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Lolek i Bruno - myślę, że na konto stowarzyszenia, koty zostały naszymi kandydatami, gdy były pod jego opieką.
Kandydatka nr 4 czyli Oczko - zaraz napiszę do szept i się dowiem.

Bazyliszkowa

Post » Pon gru 21, 2009 13:19 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Oczko nie ma watku swojego, o ile pamiętam, z tego, co wiem, w tej chwili jest u szept;
Lolek i Bruno, Stowarzyszenie, taj, jak Bazyliszkowa napisała; odnośnie Antymonka, zapytam na jego wątku

i nie krzyw sie tak, Aga, bo to na urode szkodzi 8) :mrgreen:

alessandra

[poprzednia][następna]