W-WA:SUROWICA potrzebna! Alarm wstrzymany

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 18, 2009 23:28 Re: W-WA:SUROWICA potrzebna! NATYCHMIAST TEL DO SEROTONINKI

i jak?

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Sob gru 19, 2009 12:12 Re: W-WA:SUROWICA potrzebna! NATYCHMIAST TEL DO SEROTONINKI

Imbir jest w złym stanie. Miałam dzisiaj info od Marty, że dzisiaj jest trochę przytomniejszy niż wczoraj. Jadą właśnie do lecznicy na drugą transfuzję. Jeśli ktoś ma namiary na neupogen i TFX, to prosimy o info. Telefon do Eurydyki z wątku ariel o poszukiwaniach tfx i neupogenu samowolnie przekazałam Marcie, mam nadzieję, że Eurydyka mi to wybaczy.
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Sob gru 19, 2009 12:41 Re: W-WA:SUROWICA potrzebna! NATYCHMIAST TEL DO SEROTONINKI

Na Białobrzeskiej jest TFX, właśnie "zwolniłam" dwie ampułki. Neupogenu nie ma :(

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob gru 19, 2009 12:59 Re: W-WA:SUROWICA potrzebna! NATYCHMIAST TEL DO SEROTONINKI

Marta jest na Białobrzeskiej. Właśnie mi przysłała sms, że jutro będzie kontrolna morfologia i wtedy zapadnie decyzja, czy podać TFX. Dzisiaj Imbir dostał steryd, bo zaczął majaczyć.
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Post » Sob gru 19, 2009 13:01 Re: W-WA:SUROWICA potrzebna! NATYCHMIAST TEL DO SEROTONINKI

TFX KUPOWAŁAM NA DWORCU W-WA WSCHODNIA
JEST 6 AMPUŁEK ZAREZERWOWAŁAM KONTAKT PW

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob gru 19, 2009 13:20 Re: W-WA:SUROWICA potrzebna! NATYCHMIAST TEL DO SEROTONINKI

No to ja teraz już nic nie rozumiem. Od czego może zależeć decyzja o podaniu TFX?
Marta pisze w sms-ie, że nie może się niczego dowiedzieć od wetów, a TFX raczej w lecznicy mają, skoro Jana przed chwilą o tym napisała.
Ja nie znam ani tej lecznicy, ani stosunków warszawskich, trudno mi się odnieść do tych informacji.
Próbuję jakoś pomóc na odległość, a nie chciałabym namieszać.
viewtopic.php?t=86719

Nordstjerna

Post » Sob gru 19, 2009 13:23 Re: W-WA:SUROWICA potrzebna! NATYCHMIAST TEL DO SEROTONINKI

Dużo zależy od tego do którego weta dzisiaj Marta trafiła :roll:

Jana

Post » Sob gru 19, 2009 17:31 Re: W-WA:SUROWICA potrzebna! NATYCHMIAST TEL DO SEROTONINKI

Dziewczyny, jestem. A raczej jesteśmy wszyscy. Dziękuję Wam za wszystko, kciuki, myśli, telefony... Boję się myśleć...

Co do TFX i neupogenu, to ani jestem mądrzejsza, ani głupsza. Tak, jak Nordstjerna pisała - wszystko zależy od jutrzejszej morfologii. Wczoraj opiekowała się nami dr Uznańska, dzisiaj - dr Altrych. O ile dr Uznańska była bardzo skoncentrowana na przetaczaniu i to było dla niej najważniejsze (w rozmowie telefonicznej wczoraj wspominała, że jak kot będzie w złym stanie i wyniki będą kiepskie, to przetaczamy "nawet bez neupogenu" - bo go w lecznicy nie ma faktycznie), to dr Altrych przetaczanie, surowicę i immunostymulatory stawiała na jednej pozycji w terapii. Więcej nawet, stwierdziła, że immunostymulatory są drogie i niepotrzebne, bo ich działanie nie jest sprawdzone. Tyle zrozumiałam i trochę to moje zrozumienie mną wstrząsnęło. Zobaczymy jutro. W razie czego potrzebuję osobę, umiejącą się kłócić "na temat" :roll:

Dalsze wieści nt. przebiegu choroby i leczenia - w moim wątku. Jak go odkopię za chwilę. Ten możemy chwilowo opuścić i przenieść się do wątku moich futer. (link podam zaraz)
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Sob gru 19, 2009 17:34 Re: W-WA:SUROWICA potrzebna! Alarm wstrzymany

Poproś o TFX i już. Na własną odpowiedzialność w razie czego.

Jana

Post » Sob gru 19, 2009 18:07 Re: W-WA:SUROWICA potrzebna! Alarm wstrzymany

Jana pisze:Poproś o TFX i już. Na własną odpowiedzialność w razie czego.

Dzięki, chyba tak zrobię. Czy można go podać nawet wtedy, gdy wyniki morfologii będą wskazywać na to, że organizm zareagował i zaczyna walczyć? Jaki jest mniej więcej koszt? Muszę sprawdzić, czy to, co mam na koncie, starczy...

Link do wątku, w którym opisałam, jak mogłam :roll: viewtopic.php?f=1&t=74672&p=3020746#p3020746
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

[poprzednia]