TORUŃ, POTRZEBNY TYMCZAS - została czarnulka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 18, 2009 20:36 TORUŃ, POTRZEBNY TYMCZAS - została czarnulka

Dwa miejsca, Toruń, ul. Bema - czarna kicia z białym krawacikiem, na oko 7 miesięczna, ktoś musiał wypieprzyć ją pod śmietnik, jest tam od niedawna i okoliczne stada kotów nie wpuszczają jej do siebie. Bidula śpi ponoć w śmietniku:( Ufna wobec karmicielki, dawała się głaskać, głośno mrucząc. Mnie się bała. Nie wyobrażam sobie, żeby kicia tam została, zważywszy na temperaturę (-12 st.). Karmiąca ją i inne osiedlowe koty babcia, nie może jej wziąć do siebie. Jest chora na białaczkę. Ma 80 lat.

Drugie miejsce, ul. Strzałowa, okociła się jedna kotka, były 3 kociaki (wiadomość sprzed chwili - zostały już tylko dwa;( ). Kotki są bardzo malutkie, mają jeszcze niebieskie oczka:( Śpią w kartoniku postawionym koło śmietnika. Karmicielka nie może wziać ich do siebie. Ma 5 swoich kotów, a mieszkaniu tylko jeden pokój należy do niej:(

Może ktoś ma warunki, żeby przygarnąć jakiegoś kociaka, choć na tymczas???:(
Ostatnio edytowano Sob gru 19, 2009 16:29 przez justynamusial, łącznie edytowano 2 razy

justynamusial

Od: Pon kwi 09, 2007 0:08

Post » Pt gru 18, 2009 21:16 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

To straszne, moze ktos sie nad tymi biedakami zlituje chociaz na kilka dni.
Nawet jakas ciepła piwnic czesciowo rozwiazalaby problem przynajmniej nie zamarzłyby .
Podobno kotki są śliczne ,szylkretowe.
Podbijam.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt gru 18, 2009 21:30 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

Jeszcze raz hop
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt gru 18, 2009 21:58 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

podrzucę maleństwa :!: :!: :!:
"Nagle w moim świecie zrobiło się tak cicho i pusto bez Ciebie"
Kostrzyńska Luna [*] 07.09.2009 viewtopic.php?f=1&t=99269
Obrazek

kamilka_04

Od: Czw lut 28, 2008 14:43

Post » Pt gru 18, 2009 22:03 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

No cos tu dzis słaby ruch -bo nie wierzę,ze nikt sie nie ulituje nad tymi biedakami.Zapowiadaja ciągle duże mrozy.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt gru 18, 2009 22:12 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

Do góry koteczki. Po domek.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt gru 18, 2009 22:49 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

U nas -20 :roll:
Może napisz w tytule, że o kocięta chodzi :(
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob gru 19, 2009 0:08 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

justynamusial pisze:Drugie miejsce, ul. Strzałowa, okociła się jedna kotka, były 3 kociaki (wiadomość sprzed chwili - zostały już tylko dwa;( ). Kotki są bardzo malutkie, mają jeszcze niebieskie oczka:( Śpią w kartoniku postawionym koło śmietnika.

Nie ma to jak odpowiedni sposób podania informacji. :twisted:
Ten sposób spowodował, że po ustaleniu, kto te maluchy widział i wie gdzie są, zerwałam się na jeden z ostatnich autobusów, żeby tam dotrzeć i mieć jeszcze czym wrócić do domu.
No bo wizja maleńtasków w kartonie przy śmietniku w taki mróz... :roll:

Kiedy tam dotarłam przywitał mnie śmiech znajomej, która dała cynk do fundacji w sprawie tych kociąt. I epitet: `wariatka`. :lol:

O co się okazało?
Kociaki owszem, mają najprawdopodobniej niebieskie lub jasno zielone oczy, ale nie są to maluchy 10 dniowe. Maja ok. 4 miesięcy. Jedno to na pewno szylkreta, co udało mi się stwierdzić przy pomocy światełka z komórki. Owszem, to nie są warunki dla kociąt - jest zimno i któreś kicha, ale boh pomiłujsa - bez histerii.

Było zbyt ciemno, bo budka [z poduchą w środku] stoi wewnątrz śmietnika, a kociaki na dodatek najedzone, więc łapanie gołą ręką `na miskę` nie na wiele się zdało.

Jutro tam pojadę `za jasności`, żeby przynajmniej widzieć za co łapię. :roll:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob gru 19, 2009 0:15 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

8O rzeczywiście, precyzyjna informacja :roll:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob gru 19, 2009 0:16 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

Od siebie dodam, że przeze mnie Agn tam pojechała. Byłam gotowa jutro odebrać od niej kocięta. Już kombinowała, którą klatkę zwolnić, sprawdziłam rozkład jazdy PKP i uprzedziłam o możliwości dowołania umówionej na wczoraj wizyty u mari-A. Oczywiście, jeśli Agn uda się jutro złapać kocięta to po nie pojadę jednak justynamusial ląduje na mojej czarnej liście z dopiskiem „nie wierzyć jej za grosz”.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob gru 19, 2009 8:09 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

Podnoszę
Obrazek[b]

becia_73

Post » Sob gru 19, 2009 8:18 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

bardzo dziękuję za podpięcie mnie na czarną listę. Nie byłam na miejscu. Jestem umówiona dopiero na godz 16, bo muszę zawieźć kota do kastracji i mam dyżur w fundacji. Przekazałam tylko to, czego się dowiedziałam telefonicznie. Nie dodając nic od siebie.

justynamusial

Post » Sob gru 19, 2009 8:45 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

no i nie zmienię tytułu, bo jeszcze zostanę zbesztana, bo się okazało, że "malutkie, niebieskookie kotki" są 4 miesięczne.

justynamusial

Post » Sob gru 19, 2009 10:37 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

Wystarczyło dopytać, kiedy kotka się okociła, czy kocięta są samodzielne, czy jest z nimi matka. Nie przyszło Ci do głowy, że ktoś zaraz się tam wybierze wydając niepotrzebnie pieniądze na przejazd, tracąc czas a może i zdrowie w taki ziąb. Nie mogło przyjść Ci do głowy, bo przecież sama na taki czyn się nie zdobyłaś.

A tytuł zmień na mniej alarmujący, bo ten kole w oczy.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob gru 19, 2009 15:17 Re: TORUŃ, TYMCZASY PILNIE POTRZEBNE!!!! :(:(

wiesz co, bardzo mi przykro, ze trafilam na tak sfrustrowaną osobę. Nie mogłam się dopytać o pozostałe rzeczy, bo miałam bardzo mało na koncie. Chciałam przyjechać, to zostałam poinformowana, że nie ma sensu, bo one przychodzą między 11 a 12 i na pewno ich nie będzie. Chciałam założyć ten wątek dopiero dziś po wizycie w tym miejscu, ale doradzono mi żebym zrobiła to wcześniej, więc zrobiłam, z myślą, że wszystko to zweryfikuje, i oddam w kolejnym poście faktyczny stan rzeczy, widziany naocznie. Bardzo nieładnie oceniać człowieka, w ogóle go nieznając, na podstawie zaledwie dwóch zdań, które napisał.

justynamusial

[następna]