Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 18, 2009 20:29 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Dziś było tak zimno tak wiało że odmroziłam sobie ręce :( Jarek i Piotrek też okropnie zmarźli ocieplili dwie budki nakarmiliśmy koty budkę ocieploną z dyrekcji zanieśliśmy kotom.Więcej nie daliśmy rade zrobić było zbyt zimno a budki w większości były zasypane śniegiem :( Kotek z biura przepustek ma katar był u weta i dostał antybiotyk.
Styropian od pana Janusza bardzo się przydał.Dziś papą dachy nie robiliśmy bo było za zimno kruszyła się zbyt mocno.
Jarek i ja umówiliśmy się że w drugi dzień świąt nakarmimy koty.Piotr też na jakiś dzień świąteczny chyba był chętny na karmienie.
Panie Januszu u pana jak otworzyliśmy drzwi gdzie koty siedzą to szoku doznaliśmy było tam mnóstwo śniegu dobrze że tam jest też ciepły kanał.
Karma w puszkach idzie jak woda rozgłaśniajcie wszystkim że mokra karma jest potrzebna suchą oczywiście też dajemy ale koty wolą mokrą.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt gru 18, 2009 21:36 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

jutro zrobię przelew ze zbiórki w IX LO. nie miałam dziś w co paluchów włożyć....najpierw rumba lekko dziabnęła kobirtę pod sklepem i była awantura- była przywiązana niemalże mordką do słupa, a pani mając wielki plac do wyboru zdecydowała się przejść obok niej no i zgrzyt- a psina moja nie jest agresywna, to anioł w psiej skórce.... a potem pod domem uciekła mi za kotem i wpadła pod samochód :? kierowca debil nawet się nie zatrzymał. jego partnerka jakby nigdy nic pierniczyła dalej przez fona :twisted: rumba leciała z pół metra, huk, trzask, a ja stałam i krzyczałam z histerii. debil wyszedł z auta dopiero jak mu zagrodziłam drogę ruszył dupsko do mnie. nawet nie przeprosił tylko mnie straszył policją i mówił, ze spowodowałam zagrożenie. a u mnie pod domem jest ograniczenie do 20 i śpiący policjant. idiota widział, ze gonie psa który mi ucieka. nie byłam mu dłużna. chwała bogu rumbie nic nie jest...ale przeżyłam to strasznie :? aż mi się chce ryczeć jak o tym piszę.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt gru 18, 2009 21:38 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

OPIEKUJĘ SIĘ BEZDOMNYMI KOTAMI NA DZIAŁKACH OGRODNICZYCH,NIESTETY FINANSOWO JUŻ NIE DAJĘ RADY-POTRZEBNA SUCHA KARMA.PILNIE.JEŚLI MOŻECIE POMÓC-PRZYSŁAĆ KARMĘ LUB DAĆ NAMIARY NA KOGOŚ KTO NIEODPLATNIE TEJ KARMY MOŻE UZYCZYĆ PROSZE DAJCIE ZNAĆ. KONTAKT 502 366 096
JEŚLI KTOŚ OFEROWAL BY DOM,BYŁOBY PIĘKNIE-DO PRZYGARNIĘCIA JEST 5 NA OKO CZTERO-PIĘCIOMIESIĘCZNYCH KOCIĄT.

BOLESŁAWIEC ŚLĄSKI

seremka

Od: Pt gru 18, 2009 21:21

Post » Sob gru 19, 2009 0:13 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Sabina współczuję:(Wyobrażam sobie jak się musiałaś zdenerwować.Ten gościu powinien dostać w papę na dzień dobry :evil: Dobrze,że Rumbusi nic nie jest...
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Sob gru 19, 2009 16:37 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

seremka pisze:OPIEKUJĘ SIĘ BEZDOMNYMI KOTAMI NA DZIAŁKACH OGRODNICZYCH,NIESTETY FINANSOWO JUŻ NIE DAJĘ RADY-POTRZEBNA SUCHA KARMA.PILNIE.JEŚLI MOŻECIE POMÓC-PRZYSŁAĆ KARMĘ LUB DAĆ NAMIARY NA KOGOŚ KTO NIEODPLATNIE TEJ KARMY MOŻE UZYCZYĆ PROSZE DAJCIE ZNAĆ. KONTAKT 502 366 096
JEŚLI KTOŚ OFEROWAL BY DOM,BYŁOBY PIĘKNIE-DO PRZYGARNIĘCIA JEST 5 NA OKO CZTERO-PIĘCIOMIESIĘCZNYCH KOCIĄT.

BOLESŁAWIEC ŚLĄSKI

musiałabyś założyć wątek dotyczący pomocy twoim podopiecznym, my karmę mamy, ale jest ona ewidencjonowana na kotki ze stoczni. ja osobiście nie miałabym nic przeciwko temu, żeby się z tobą podzielić- ale nie wiem jak to wygląda prawnie, czy darczyńcy nie mieli by pretensji...wszak kot bezdomny to kot i nie jest ważne czy działkowy czy stoczniowy.
zajrzyj do schroniska, w azylach mają często nadwyżki karmy i chętnie rozdają karmicielom.

PRZELAŁAM Z KONTA RYSKA PIENIĄŻKI ZE ZBIÓRKI W IX LO- 120 ZŁ Z GROSZAMI. kiniu jutro postaram Ci się wysłać zestawienie "klepaków", bo młodzież wrzucała głównie złotówki :wink:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Sob gru 19, 2009 17:33 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Dobrze że Rumbusi nic się nie stało.Karma schodzi nam jak woda jak starczy do połowy stycznia to będzie dobrze.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob gru 19, 2009 19:31 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Nasza forumkowa dzidzia zgodziła się karmić przez Świeta stoczniowe koty od Zaleskich :piwa:
Mamy kłopot z głowy :D :ok: :D
A ja też odżyłam bo mpacz78 i iza5 zaoferowały na okres świąt swoje domki dla moich kotów :1luvu: :1luvu: :1luvu:
W domu zostanie tylko 7 kotów i poproszę sąsiadkęaby do nich zaglądała
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Nie gru 20, 2009 11:44 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Agnieszka Marczak pisze:Nasza forumkowa dzidzia zgodziła się karmić przez Świeta stoczniowe koty od Zaleskich :piwa:
Mamy kłopot z głowy :D :ok: :D
A ja też odżyłam bo mpacz78 i iza5 zaoferowały na okres świąt swoje domki dla moich kotów :1luvu: :1luvu: :1luvu:
W domu zostanie tylko 7 kotów i poproszę sąsiadkę aby do nich zaglądała

wspaniałe wieści :D ja ci mogłam tylko zaproponować jeżdżenie do nich z alicją w święta raz dziennie. ale to by było chyba za mało- bo kotki muszą pewnie kilka razy dziennie przyjmować leki.

dzidzia kochana nasza zajmie się kociastymi ze stoczni :lol:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Nie gru 20, 2009 12:05 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Dzisiejszy poranek

Reda temperatura -23

Aż strach myśleć o tych biedakach w Stoczni
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Nie gru 20, 2009 12:35 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

boże gdzie te koty biedne się zimą chowają??????? :| :cry:
kinga i co z tym składowaniem u mnie budek kocich z PKP CARGO w garażu????????????? chętnie przyjmę, bo już uchyliłam dziurę pod drzwiami w garażu, wystawiłam legowisko po rumbie- taki gąbkowy domek i wrzucam do garażu karmę dla demptowskich dzikusów. jakby były w garażu takie budki to i moje dziki uliczne maiły by się gdzie przenocować.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Nie gru 20, 2009 13:50 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Kotki sie po grzanych kanałach chowają, na całej stoczni jest włączone ogrzewanie ponieważ nie mogą dopuścić do tego aby rury od mrozu popękały
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie gru 20, 2009 14:10 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

sytuacja z wczoraj: koty siedzą w kanałach. wychodzą w dużo mniejszej reprezentacji niz zwykle. wszystko wyjadły koty Pana Janusza i Kluski. Najbardziej głodne były te przy przystanku.

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Nie gru 20, 2009 14:25 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Myślę że te budki z CARGO trzeba odebrać.
Bo jeszcze sobie pomyślą że te budki są zbędne

jarekm

Post » Nie gru 20, 2009 15:16 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Łukasz zaoferował ze weźmie od swojego taty busa i zwiezie te budki tylko zastanawiam się czy zawieść je do Sabiny czy do Łukasza garażu gdzie od razu można by było je styropianem ocieplić.Zadecydujcie mi się wszystko jedno.Łukasz jest w Niemczech ale pewnie na dniach wróci.
Przy K2 koty tez zawsze wszystko zjadają i na molo kluski i u pana Janusza a te przy przystanku mają najgorzej ogólnie tam jest strasznie w stoczni ja ostatnio tak zmarzłam i są tego efekty katar ,ból gardła i te moje nieszczęsne chore zatoki.
Dzidziu kochana ja tez ci bardzo dziękuję ze zajmiesz się stoczniowymi kotami w czasie świąt :1luvu:
Sabina a Kasprzyki sobie poradzą z kotami w święta ? nigdzie nie wyjeżdżają ?
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Nie gru 20, 2009 16:51 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

A grafiku na nowy tydzień to nie ma ?

jarekm

[poprzednia][następna]