Kuter w ds/Mizianka SZUKA domu/Bułek choruje/minęło 6mies :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 18, 2009 12:22 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str14

Z Kaczuszką żle :(
Dostala leki p/wymiotne, dlatego przestala sie slinic. wlaczono antybiotyk oslonowy na zoladek, jest bardzo odwodniona, wiec dostaje kroplowki, nawadnianie podskrone podobno w jej przypadku nie jest dobre, za duze odwodnienie, anemie tego typu czesto podobno maja mlode koty. Zrobiono jej rtg - ma bardzo zagazowany brzuszek, bardzo ja boli. ma obnizona temperature, wiec jest dogrzewana w inkubatorku. Bedzie miala dzis zrobiona powtorna mrofologie. Dodatkowo, jest podejrzenie ze jest zarobaczona, miala zostac odrobaczona aniprazolem przed szczepieniem, nie zostala....Zostalana sile nakarmiona, zrobila siusu. Ale rokowania są... no ostrożne :(
nie wiem co robic :(
Ostatnio edytowano Pt gru 18, 2009 12:24 przez Never, łącznie edytowano 1 raz

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt gru 18, 2009 12:23 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str14

walcz o nią, ale nie załamuj się! kciuki za maleństwo

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Pt gru 18, 2009 12:35 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str14

czytałam opisy, ale co chcesz się poddać? wiem, że się nie poddasz i będziesz o nią walczyć, więc walcz i bądź dzielna.

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Pt gru 18, 2009 13:02 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str14

Never pisze:jak ja mam walczyc, skoro z nia tak zle, naprawde jest w zlym stanie, nie widzialas jej :(

Zrobiłaś wszystko co można
i trzymamy kciuki za poprawę.... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt gru 18, 2009 13:48 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str14

Trzymamy kciuki i ogonki za poprawę :ok: :kotek:
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Pt gru 18, 2009 14:01 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str14

będzie lepiej trzymam :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt gru 18, 2009 14:57 Re: Malutka chora! jest źle!!! :( / 3 NIEPEŁNOSPRAWNE DS PILNIE!

jesli ktos moglby pomoc z transportem, prosilambym o info. tylko nie wiem, czy do tego transportu dojdzie :( nic wiecej nie mam sily pisac :(

Never

Post » Pt gru 18, 2009 15:12 Re: Malutka chora! jest źle!!! :( / 3 NIEPEŁNOSPRAWNE DS PILNIE!

ojej .... tak mi przykro.... :(
ale dlaczego nie została odrobaczona przed szczepieniem?
przeciez to standard - wet powinien odrobaczyc
No dobra, teraz to juz za poźno
Ale mam silne przeczucie ze sie Kaczuszka odkopnie :)
Trzymam za nia wielkie kciuki i za Ciebie Never, za twoje dobre mysli.
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pt gru 18, 2009 15:19 Re: Malutka chora! jest źle!!! :( / 3 NIEPEŁNOSPRAWNE DS PILNIE!

zostala odrobaczona w pierwszym szpitalu, ale podobno ten srodek nie wybija wszystkiego. miala zostac odorbaczona w pn, poporsilam o szczepienie.... gdybym mogla cofnac czas... gdyby ona byla dalej na zlomowisku, przynajmniej bylaby zdrowa i szczesliwa, teraz przeze mnie tak strasznie cierpi...
wychodze, o 18:30 mam byc w lecznicy, bardzo sie boje tam isc, boje sie kazdego telefonu, boje sie tego, o czym nie wiem i tego, czego sie moge dowiedziec, nie ma sily...

Never

Post » Pt gru 18, 2009 15:31 Re: Malutka chora! jest źle!!! :( / 3 NIEPEŁNOSPRAWNE DS PILNIE!

A dlaczego nie dałaś im aniprazolu, który kupiłaś na pierwszej wizycie w wteki we Włochach. Było dość czasu przed szczepieniem, aby im podać i zobaczyć co z nich wylezie.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt gru 18, 2009 15:35 Re: Malutka chora! jest źle!!! :( / 3 NIEPEŁNOSPRAWNE DS PILNIE!

dziewczyny nie czytałam całego wątku ale Agness78 miała taką reakcję u swojej kotki na szczepionkę (szczepiła tą szczepionką z żywymi wirusami). Kotkę Agness uratowała trwanswuzja krwi, kicia miała straszne wyniki krwi, anemię. Transfuzja uratowała jej życie. Objawy miała takie jak przy pp ale bez biegunki.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt gru 18, 2009 15:39 Re: Malutka chora! jest źle!!! :( / 3 NIEPEŁNOSPRAWNE DS PILNIE!

Never pisze:zostala odrobaczona w pierwszym szpitalu, ale podobno ten srodek nie wybija wszystkiego. miala zostac odorbaczona w pn, poporsilam o szczepienie.... gdybym mogla cofnac czas... gdyby ona byla dalej na zlomowisku, przynajmniej bylaby zdrowa i szczesliwa, teraz przeze mnie tak strasznie cierpi...
wychodze, o 18:30 mam byc w lecznicy, bardzo sie boje tam isc, boje sie kazdego telefonu, boje sie tego, o czym nie wiem i tego, czego sie moge dowiedziec, nie ma sily...

NE NE NE tak to absolutnie nie...moja wina nie doczytałam, ze juz i tak masz wyrzuty, w buty to moje pytanie,
teraz to juz mniej istotne a czowiek o jedno doswiadczenie madrzejszy
Będzie dobrze, zobaczysz, koteczek wymiziany, wycałowany, ma wiecej sily
a Ty tez mysl pozytywnie, najlatwiej to sobie robic wyrzuty juz po fakcie wtedy kazdy glupi wie co tzreba było zrobic...
A czasami na goraco sytuacja wyglada inaczej
I bardziej to wina weta - twoja to jaka?? Jaqkbys prosiła o podanie strychniny to co, tez by podal bos prosiła?
Trzymam kciuki i wysyłam pozytywną energię :) jak cie dopadnie mozesz poczuc lekkie tąpnięcie :) bo jej duuuuuzo :1luvu:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pt gru 18, 2009 16:15 Re: Malutka chora! jest źle!!! :( / 3 NIEPEŁNOSPRAWNE DS PILNIE!

Czy były robione jeszcze jakieś inne badania oprócz morfologii?
Anemia po szczepionce to jakaś totalna anomalia, temperatura, bóle stawów ok, nawet trwające 3 dni, ale anemia?
Jaki jest poziom limfocytów? Bo to limfocyty świadczą o infekcji wirusowej.
Gdy pytałam o rodzaj infekcji chodziło mi o parametry rozmazu, bo to one o tym mówią, a nie zawartość bakterii.

Przy anemii kroplówki dożylne trzeba ograniczyć do niezbędnego minimum, bo rozrzedzają krew jeszcze bardziej. Można dawać niewielką część kroplówki dożylnie, ale resztę pod skórę. Jeśli będzie się jej cały czas ładować "wodę" w żyły, to i krew w tę wodę się zamieni. A Kaczuszka wtedy się zwyczajnie udusi, bo nie będzie miało co transportować tlenu. Ładowanie kroplówek dożylnych w kota z anemią o nieznanej jak na razie tendencji jest niebezpieczne. Ja rozumiem, że ona jest odwodniona, ale co, wetka ją dokładnie nawodni i potem kot zejdzie z powodu niedotlenienia, ale przynajmniej nawodniony?

Czy była brana pod uwagę pp, jak pytała Jana?
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pt gru 18, 2009 16:32 Re: Malutka chora! jest źle!!! :( / 3 NIEPEŁNOSPRAWNE DS PILNIE!

Never bardzo nam przykro. Bądź dzielna!!!! Trzymamy kciuki.
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

[poprzednia][następna]