Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 14, 2009 9:54 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

Uuu, to bratowej sie bardzo powiększy rodzinka za chwilę? ;)

A dawałaś np wit.c na zakwaszenie moczu?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon gru 14, 2009 20:37 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

sweet-a pisze:hej ja tu się pojawiam czekając na nowy wątek, a tu nic :roll:

no ciotka marnotrawna się pojawiła..! :twisted: i jeszcze liczy na nowy wątek? niiii maaaa 8) zasłużyć trzeba :mrgreen:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Pon gru 14, 2009 20:46 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

Avian pisze:Uuu, to bratowej sie bardzo powiększy rodzinka za chwilę? ;)

A dawałaś np wit.c na zakwaszenie moczu?

no się powiększy, ale będziemy wtedy szukały pomocy w szukaniu domków.. :roll: doświadczenia to ja w tym nie mam.. :mrgreen: a oczywiście, bratowa wcale powiększać swojej rodziny nie zamierza.
Kicia wczoraj została wyprana, co bardzo spokojnie zniosła. ciekawa jestem, co z tych maluchów wyrosło tam w brzuchu przy jej wychudzeniu.. :roll:

wit c nie dawałam jeszcze. myślisz, że taką w tabletkach, czy jakieś kropelki? tabletki mu daję niechętnie, bo swego czasu dużo dostawał niedobrych i się mocno stresował... a tego mu chcę oszczędzić.
Obrazek

catawba

Post » Śro gru 16, 2009 17:18 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

Ile tutaj się działo pod moja nieobecność.
Jak się miewa działkowa kicia?

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro gru 16, 2009 20:02 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

catawba pisze:
sweet-a pisze:hej ja tu się pojawiam czekając na nowy wątek, a tu nic :roll:

no ciotka marnotrawna się pojawiła..! :twisted: i jeszcze liczy na nowy wątek? niiii maaaa 8) zasłużyć trzeba :mrgreen:
obiecuje poprawę :D

sweet-a

Od: Pon lip 02, 2007 12:42

Post » Śro gru 16, 2009 20:23 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

Hannah12 pisze:Ile tutaj się działo pod moja nieobecność.
Jak się miewa działkowa kicia?

tak dużo Cię nie ominęło.. :)
Kicia nas w jajo zrobiła!!! :mrgreen:
kotków nie będzie! była ciąża mnoga.. robaczana :roll: zaczęły lecieć z każdej strony .. wet potwierdził, że była aż tak wzdęta i zarobaczona.. a my oczekiwaliśmy porodu lada dzień.. :ryk:
biedna jest.. ale już będzie tylko lepiej.. 8)

sweet-a, trzymam za słowo! 8)
Obrazek

catawba

Post » Czw gru 17, 2009 16:44 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

no i co??

sweet-a

Od: Pon lip 02, 2007 12:42

Post » Czw gru 17, 2009 16:59 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

No to całe szczęście, że ciąża robaczywa :ryk:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw gru 17, 2009 17:01 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

Bry :D

Wit.c możesz obojętnie w jakiej postaci - albo tabletki, albo w płynie np. Cebion dla dzieci, parę kropelek do jedzonka wystarczy.

To chyba dobrze, że "tylko: robale się urodziły? ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw gru 17, 2009 19:43 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

cześć dziewczyny :)

no całe szczęście, że ciąża robaczywa :lol: będziemy szukać domu dla jednego kota, a nie kilku. teoretycznie łatwiejsze...
póki co, walczą z robalami, kicia też jakieś antybiotyki dostaje. szczegółów jednak nie znam. kupy robi nieszczególne i czekają, aż się ustabilizują.

póki co, kicia nie wygląda zbyt uroczo.. :roll: co prawda, nie widziałam jej po kąpieli, ale na pewno jest chudziutką krówką, z brązowym cienkim ogonem. no i póki co, dużym brzuchem. Nie wiem z czego taki brązowy ogon może wynikać? zła dieta, brak składników odżywczych? ktoś ma doświadczenia?
ale jest urocza, słodka i przemiła. siedzi sama w pokoju i ponoć płacze, żeby wyjść. bratowej jej żal i chciałaby już jej szukać domu.. ale myślicie, że robić jej ogłoszenia już teraz? zupełnie nie mam doświadczenia, pomóżcie please!? :oops:
Gizmo i Pacino wygadują obelgi pod jej drzwiami, a ona ich ponoć ignoruje. do mojego psa się łasiła, nie ciągnie ją na szafki, czy wyżyny, trzyma się podłogi. czyż to nie jest idealny kot.. :)

Iza, dzięki za pomysł z kropelkami. ciekawe czy Kacper takie coś by zjadł.. :roll:
Obrazek

catawba

Post » Czw gru 17, 2009 22:09 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

Jafcia jak ja zgarnęliśmy z ulicy tez miała brązowy ogon i takie brązowe placki na takiej ostrej sierści, teraz jest typową krówką. Trochę to trwało, ale powrót do zdrowia i dobre jedzonko zrobiły swoje. Teraz ma mięciutka czarno biała sierść i czarny jak smoła ogonek.

Hannah12

Post » Pt gru 18, 2009 2:12 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

Zróbcie jej badania, morfologia i biochemię z naciskiem na wątrobę i nerki.
Mam nadzieję, że to tylko niedożywienie i brak witamin.
Będzie dobrze :ok:
Tylko lepiej najpierw wyleczyć kotucha, potem domu szukać. :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt gru 18, 2009 8:20 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

dzięki za rady :) przekażę dalej.
też mi się wydaje, że lepiej się zabrać za szukanie, jak już dojdzie do siebie. tylko bratowa uważa, że to długo potrwa i warto już zacząć szukać. żal jej, że kotka siedzi sama w pokoju, ciągle płacze, żeby wyjść, ale ze względu na robale musi tam siedzieć. poza tym, boi się, że Gizmo i Pacino ją zjedzą. zwłaszcza Gizmo, który jest bardzo nabuzowany, odbija sobie na reszcie domowników, których bezlitośnie drapie... :(
no ale bądźmy szczerzy.. co mam pisać w ogłoszeniach? że wychudzona, z brązowym ogonem.. :| a kłamać nie będę. kto ją zechce taką... ehh..
wet twierdzi, że ma ok. 4 lat... nie wiem na ile konkretnie można poznać po zębach, ale nam młodziej wyglądała, bo taka malutka.. :wink:
Obrazek

catawba

Post » Pon gru 21, 2009 13:04 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i MychaIII / zaciążona kotka..

Jafcia tez jest taka malutka, i pozostała taka kompaktową kicią. Wiek tez mam po zębach oceniony między 5 a 8 lat.
Jak się kicia czuje. I jakie ma robocze imię.
Z ogłoszeniami bym się jeszcze wstrzymała, niech trochę wydobrzeje, ładniejsze zdjęcia będą :wink:

Hannah12

Post » Pon gru 21, 2009 20:58 Re: Urwis,Kacper,Benuś,Songo i Mycha III / zaciążona kotka..

witaj Haniu :)
w sumie nie pytałam o imię.. nawet nie wiem czy ma jakieś robocze poza Kicia.

czuje się już wyraźnie lepiej, tylko cierpi, bo nie może wyjść z pokoju.. chłopaki chcą ją zjeść jak tylko ucieknie między nogami.
niestety nadal ma duży brzuch.. kupy są raz dobre, raz gorsze, ale już nie tak bardzo śmierdzące jak na początku. podobno była tragedia. mam nadzieję, że jak w jej brzuchu się ustabilizuje to i on zmaleje.
poza tym, przytyła od niedzieli z 3 kg do 3.6kg. podobno futerko zaczyna się świecić i lepiej wygląda. jak pojedziemy na święta to spróbuję ją odwiedzić.

a moje futerka dostały dziś żywą choinkę :D pierwszą również w moim życiu :oops:
na szczęście kłuje jak licho, więc raczej nie podchodzą 8) na wszelki wypadek mamy plastikowe bombki :wink:
Obrazek

catawba

[poprzednia][następna]