Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 12, 2009 21:12 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

Monostra pisze:Ale sugestia, co mam pokazywać przy stole wigilijnym, ciekawa :twisted:

Szlag, szlag, szlag i cholera :evil: .
Miało się ocieplać w przyszłym tygodniu, a zapowiadają do -20. Jadę jutro spuszczać wodę, choc tam nigdy nic nie wiadomo - na dole na wsi potrafi być -15, a u nas 10 stopni wyżej - konwersja.

wiedziałam ze docenisz :twisted:

kurcze nienawidzę zimy ja nie chcę mrozu :evil: zaczarujmy to jakoś ech :roll:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pon gru 14, 2009 21:41 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

tez marze o dodatnich temperaturach, zamarzalam dzis wracajac z drugiej pracy bleeeeeeeeeeeee :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon gru 14, 2009 22:18 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

Nawet telewizor się wczuł :? Zamarzł i wszedł w tryb chińskich lampek choinkowych :rudolf: - miga diodami na zielono i czerwono, szkoda tylko, że nic więcej nie pokazuje :evil: . To na pewno przez mróz, bo przecież jebudu, szuuuuur, łup i tak w kółko mu na pewno nie zaszkodziło :roll:

A tak w ogóle to kociska dziś robiły za ambasadorów Kociej Mafii :P . Przyuważyła nas na spacerach do suszarni i do kwiatków nastoletnia córka sąsiadów - takich dalszych, miłych, znanych od lat, ale na zasadzie "dzień dobry", "wesołych świąt" itd. Jak dziś zobaczyły z jej mamą Trykota, maszerującego za za mną i miską z praniem, myślałam że do mieszkania nie dojdę :mrgreen: , więc zaprosiłam je do domu. Pierwszy był szok, że są trzy sztuki kocie, drugi, że przy tym nie śmierdzi :roll: . Wszystkie koty stanęły na wysokości zadania! Dały się głaskać, zero pazurków, fochów itd. nawet świrki pokazały zapasiki. Chyba mama przestała uważać koty za siedlisko smrodu i zarazy, bo tę zarazę głaskała ponad godzinę :strach: - nie wiem, czy na kota się zdecyduje, bo też uczciwie pokazałam kudły i żwirek na dywanie, siatkę na balkonie, problemy z wyjazdem itd. , ale przynajmniej nie wezmą "maskotki" i nie wywalą :roll: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto gru 15, 2009 8:51 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

No duzo bym dala, zeby Ciebie zobaczyc na spacerze do pralni z "pieskiem" :lol:
A co do sasiadek - swirki odwalily kawal dobrej roboty, jak to cwaniactwo wie kiedy ma sie pokazac od najlepszej strony :mrgreen:
Wkurza mnie ten przesad o kocich smrodach... :evil:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Wto gru 15, 2009 11:02 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

Chat pisze:No duzo bym dala, zeby Ciebie zobaczyc na spacerze do pralni z "pieskiem" :lol:
A co do sasiadek - swirki odwalily kawal dobrej roboty, jak to cwaniactwo wie kiedy ma sie pokazac od najlepszej strony :mrgreen:

Mnie rozsmiesza przesad, ze jak masz zwierzaka w domku to masz balagan i mase sprzatania......bo to by znacyzlo,ze jak nie ma sie zwierzaka...to zero balaganu jest...a najwiekszych balaganiarzy mam wsrod tych .....co nie maja zadnego zwierzaka.......a juz z tym smrodkiem to skandallllllllll :roll: :twisted:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto gru 15, 2009 11:29 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

anulka111 pisze:
Chat pisze:No duzo bym dala, zeby Ciebie zobaczyc na spacerze do pralni z "pieskiem" :lol:

Mnie rozsmiesza przesad, ze jak masz zwierzaka w domku to masz balagan i mase sprzatania......bo to by znacyzlo,ze jak nie ma sie zwierzaka...to zero balaganu jest...a najwiekszych balaganiarzy mam wsrod tych .....co nie maja zadnego zwierzaka.......a juz z tym smrodkiem to skandallllllllll :roll: :twisted:

No chyba, że ktoś ma kocurka , który posikuje po kątach , a o tym się czasem słyszy...

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Wto gru 15, 2009 11:32 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

mięta pisze:
anulka111 pisze:

No chyba, że ktoś ma kocurka , który posikuje po kątach , a o tym się czasem słyszy...

Jak ktos jest na tyle glupi,by meic niekastrowanego kocura w domku.....to nie zasluguje na kota........oczywiscie wylaczajac koty hodowlane

anulka111

Post » Wto gru 15, 2009 13:13 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

Mój nowy kolega z pracy (bo reszta już jak nie zakocona przeze mnie, to choć przekształcona w kociolubów :twisted: ) jest na etapie poznawania kota. Codziennie słyszę 100 pytań o koty ... idealny kandydat do zakocenia, gdyby nie ... pazury :twisted: Facet obsesyjnie boi się pazurów kocich :ryk: Jak mówię, że kot spał ze mną, to zaraz pytanie "a nie wbije pazurów w twarz?", jak kot na kolanach "a pazury gdzie ma wtedy kot" :lol: Teraz już specjalnie mu krwawe szramy pokazuję :twisted:
Na razie to najpoważniejszy kandydat do amputowania kotu pazurów ... pozostanie niezakocony. Ode mnie kota nie dostanie :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto gru 15, 2009 13:16 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

Avian pisze:Mój nowy kolega z pracy (bo reszta już jak nie zakocona przeze mnie, to choć przekształcona w kociolubów :twisted: ) jest na etapie poznawania kota. Codziennie słyszę 100 pytań o koty ... idealny kandydat do zakocenia, gdyby nie ... pazury :twisted: Facet obsesyjnie boi się pazurów kocich :ryk: Jak mówię, że kot spał ze mną, to zaraz pytanie "a nie wbije pazurów w twarz?", jak kot na kolanach "a pazury gdzie ma wtedy kot" :lol: Teraz już specjalnie mu krwawe szramy pokazuję :twisted:
Na razie to najpoważniejszy kandydat do amputowania kotu pazurów ... pozostanie niezakocony. Ode mnie kota nie dostanie :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk: e tam reformowalny jest......jak ja sie zainteresowalam kotami, to chcialam tylko niskopodlogowe i lubiace firanki, lampy z papieru i kwiatki jak ja...............no i mam takie koty-wiec mzoe jemu sie trafi kotek ....co nie bedzie wyciagal pazurkow 8)

anulka111

Post » Wto gru 15, 2009 13:27 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

Są takie przymilne koteczki, co pazurki tylko u weta pokazują :D

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Wto gru 15, 2009 13:29 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

mięta pisze:Są takie przymilne koteczki, co pazurki tylko u weta pokazują :D
pokazuja hehehehe tez inne sztuki wyzsze u weta 8) 8O jedna wetka u mnie juz sie poddala i nie chce pitbulowi obcinac pazurkow :ryk:

anulka111

Post » Śro gru 16, 2009 10:09 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

Avian pisze: jak kot na kolanach "a pazury gdzie ma wtedy kot" :lol:

A to zależy od kota :twisted: . Sybirka pazury są wtedy w kolanach, z zadowolenia. Auć! Zbieram mu łapki w rękę i wtedy zawija jakoś poduszeczki wokół palca, albo coś podkładam.
Poza tym pazurki wszystkich widuję tylko podczas obcinania, jak je sobie sama wyciągnę :lol:

Telewizor naprawiony, ku uciesze (bardzo grzecznego tym razem) Trykota, który zwiedził walizeczkę z narzędziami i uważnie kontrolował prace zwisając z drapaka. M&S woleli się zmyć. Pan stwierdził, że jedudu, szuuuur i łup nie miały wpływu na awarię, więc nawet nie mam pretekstu, żeby im obciąć racje żywnościowe za naprawę :twisted: .
Za to wieczorem pana z Krakvetu z żarciem i żwirkiem powitały wszystkie cwaniaki zgodnie i entuzjastycznie.
Moher, pozbawiony przez 2 dni swego ukochanego TOTW, zaparkował przy worku, ostentacyjnie olewając wołowinę. Złamałam się :oops: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro gru 16, 2009 10:17 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

Monostra pisze:Pan stwierdził, że jedudu, szuuuur i łup nie miały wpływu na awarię, więc nawet nie mam pretekstu, żeby im obciąć racje żywnościowe za naprawę :twisted: .

To az Pana trzeba bylo o to pytac? :twisted:
Toz wiadomo, ze koty niewinne...

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw gru 17, 2009 10:54 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

Monostra pisze:[Za to wieczorem pana z Krakvetu z żarciem i żwirkiem powitały wszystkie cwaniaki zgodnie i entuzjastycznie.
Moher, pozbawiony przez 2 dni swego ukochanego TOTW, zaparkował przy worku, ostentacyjnie olewając wołowinę. Złamałam się :oops: .

Mądre koteczki. Wiedziały że TEN pan to do nich :lol:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw gru 17, 2009 11:03 Re: Kocia Koalicja 2 - ślizgawka

Monostra pisze:Miało się ocieplać w przyszłym tygodniu, a zapowiadają do -20. Jadę jutro spuszczać wodę, choc tam nigdy nic nie wiadomo - na dole na wsi potrafi być -15, a u nas 10 stopni wyżej - konwersja.

Ja dwa dni temu zatelefonowałam do pana, który mi rozbraja chałupę na zimę.
Krany porozkręcał już dawno, ale nahisteryzowałam, żeby jeszcze sparwdził - bo coś mi się nie podoba. :crying:

A jak już tam będzie...
To niech przy okazji do pojemników na tarasie sypnie suchego i wywali puszkowy badziew dla działkowych dzikunów :mrgreen:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

[poprzednia][następna]