Dzien Dobry
Wymienilam wczoraj opony rekoma TZta

. A slisko dzis jak czort , wiec chyba w sama pore.
Co do odchudzania , to jest to temat rzeka .Kazda z nas chcialaby cos w sobie zmienic , nawet te najchudsze uwazaja ,ze moga jeszcze schudnac. Tak naprawde warto utrzymywwac taka wage zeby sie z tym dobrze czuc .Jesli ktos dobrze sie czuje z lekka nadwaga to jego sprawa , nie trzeba dac sie wkrecic tym panujacym trendom , tej modzie na anorektyczki .Prawdziwa kobieta ma biodra ,pupe i uda a nie jakies patyki w ich miejsce.
Nie istnieje dieta ktora wykona za nas prace i nas zmieni. Mozna natomiast zredwidowac swoje nawyki zywieniowe i dzieki temu utrzymac zdrowie . Miedzy innymi warto odstawic cukier poniewaz bez watpienia przyniesie on nam na starosc straszne choroby ,a stary bedzie kazdy bez wyjatku . Cukier jest wszedzie , w wedlinie , w serkach , w konserwach , salatkach , chlebie .Jak zaczniecie czytac etykiety na produktach to zobaczycie , spokojnie paczke cukru w ciagu kilku dni sie pochlania. Odstawienie wszystkiego co ma cukier i wiekszoscia bialej maki juz pozwala na redukcje wagi , taka drobna rzecz. Jak ja zobaczylam co jest w serkach bialych to mi sie odechcialo jesc.Nie wiem dlaczego mialabym zjadac gume guar i zelatyne wieprzowa ,cukier i serwatke i mleko w proszku nie mowiac o roznych konserwantach ,zamiast normalnego serka, bo producent chce na mnie zarobic?
Na wiosne zrzucilam 3 kg tylko odstawiajac biala make i cukier. I czytam etykiety na produktach , na chlebie- bo tam pchaja wszystko tylko nie to co powinien miec zdrowy chleb .Nie dam sobie wciskac g.... zeby ktos mogl sie na mojej naiwnosci bogacil.
Ostatnio chcielismy sok malinowy kupic i w calym sklepie w butelkach z sokiem malinowym nie znalezlismy sladu malin - aromat identyczny z naturalnym

Prawie czyni duza roznice , nie ?