Mruczuś [*] Choco i Mikuś

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 14, 2009 23:46 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

solangelica pisze:dotarlam i ja :)

widze ze temat wagowy - a nie wiecie dziewczyny ze kazda kobieta jest piekna bez wzgledu na wage? tylko o tym nie wie czasami?

ja sie staram ograniczac cukier, ale to ze wzgledu na zeby i dziedziczne sklonnosci do cukrzycy. slodycze lubie ale musze miec na nie faze. kakao gorzkie nawet bardzo mi podchodzi :) cola sie zapijalam kiedys non stop ale zeby mam fatalnie slabe wiec wole ograniczyc (za duzo nerwow, bolu i pieniedzy wsadzilam w ratowanie swojej szczeki).

przestawiam sie teraz z kanapek wieczornych na jogurty... ciezko mi to idzie ale jestem pelna optymizmu :) kiedys sie moze z tego wylecze :mrgreen:

tez bym tak sie cchiała troche poprzestawiac, ale jakos nie mam na tyle silnej woli :( . a jeszcze jak sie ma TZ-ta, który codziennie musi mieć cos slodkiego do kawy, to już przechlapane :(
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pon gru 14, 2009 23:51 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

przestawianie sie moze byc rozciagniete w czasie ;) A z tym slodkim do kawy i TŻem to cos jest... ej dziewczyny nie traccie nadziei, zawsze mozecie sprobowac od nowa :) swiat sie jutro nie konczy!
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon gru 14, 2009 23:52 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

solangelica pisze:przestawianie sie moze byc rozciagniete w czasie ;) A z tym slodkim do kawy i TŻem to cos jest... ej dziewczyny nie traccie nadziei, zawsze mozecie sprobowac od nowa :) swiat sie jutro nie konczy!

ale ja tak uwielbiam słodycze :oops:
oj ciezko będzie :(
Obrazek

Danusia

Post » Pon gru 14, 2009 23:59 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

...zawsze mozesz zastapic slodycze sucha karma dla kota ;)

dobrej nocy!

solangelica

Post » Wto gru 15, 2009 0:01 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

solangelica pisze:...zawsze mozesz zastapic slodycze sucha karma dla kota ;)

dobrej nocy!

a dzięki :lol:
juz mnie kiedys nią znajomy częstował :twisted:

dobranoc :wink:
Obrazek

Danusia

Post » Wto gru 15, 2009 0:02 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

trawa11 pisze:tez bym tak sie cchiała troche poprzestawiac, ale jakos nie mam na tyle silnej woli :( . a jeszcze jak sie ma TZ-ta, który codziennie musi mieć cos slodkiego do kawy, to już przechlapane :(

Bo najgorszy to taki TZ co to je ile chce i nie tyje.... :ryk: to nie jest motywujace :ryk:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Wto gru 15, 2009 0:03 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

dune pisze:
trawa11 pisze:tez bym tak sie cchiała troche poprzestawiac, ale jakos nie mam na tyle silnej woli :( . a jeszcze jak sie ma TZ-ta, który codziennie musi mieć cos slodkiego do kawy, to już przechlapane :(

Bo najgorszy to taki TZ co to je ile chce i nie tyje.... :ryk: to nie jest motywujace :ryk:

bo On chudy jest :twisted:
Obrazek

Danusia

Post » Wto gru 15, 2009 0:17 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

trawa11 pisze:
dune pisze:

bo On chudy jest :twisted:

No własnie....i wez mu cos do kawki upiecz....a sama weź i nie zjedz.... :(
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Wto gru 15, 2009 0:21 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

dune pisze:
No własnie....i wez mu cos do kawki upiecz....a sama weź i nie zjedz.... :(

ano właśnie :twisted:
Obrazek

Danusia

Post » Wto gru 15, 2009 8:40 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Dzien Dobry :-)
Wymienilam wczoraj opony rekoma TZta :-) . A slisko dzis jak czort , wiec chyba w sama pore.
Co do odchudzania , to jest to temat rzeka .Kazda z nas chcialaby cos w sobie zmienic , nawet te najchudsze uwazaja ,ze moga jeszcze schudnac. Tak naprawde warto utrzymywwac taka wage zeby sie z tym dobrze czuc .Jesli ktos dobrze sie czuje z lekka nadwaga to jego sprawa , nie trzeba dac sie wkrecic tym panujacym trendom , tej modzie na anorektyczki .Prawdziwa kobieta ma biodra ,pupe i uda a nie jakies patyki w ich miejsce.
Nie istnieje dieta ktora wykona za nas prace i nas zmieni. Mozna natomiast zredwidowac swoje nawyki zywieniowe i dzieki temu utrzymac zdrowie . Miedzy innymi warto odstawic cukier poniewaz bez watpienia przyniesie on nam na starosc straszne choroby ,a stary bedzie kazdy bez wyjatku . Cukier jest wszedzie , w wedlinie , w serkach , w konserwach , salatkach , chlebie .Jak zaczniecie czytac etykiety na produktach to zobaczycie , spokojnie paczke cukru w ciagu kilku dni sie pochlania. Odstawienie wszystkiego co ma cukier i wiekszoscia bialej maki juz pozwala na redukcje wagi , taka drobna rzecz. Jak ja zobaczylam co jest w serkach bialych to mi sie odechcialo jesc.Nie wiem dlaczego mialabym zjadac gume guar i zelatyne wieprzowa ,cukier i serwatke i mleko w proszku nie mowiac o roznych konserwantach ,zamiast normalnego serka, bo producent chce na mnie zarobic?
Na wiosne zrzucilam 3 kg tylko odstawiajac biala make i cukier. I czytam etykiety na produktach , na chlebie- bo tam pchaja wszystko tylko nie to co powinien miec zdrowy chleb .Nie dam sobie wciskac g.... zeby ktos mogl sie na mojej naiwnosci bogacil.
Ostatnio chcielismy sok malinowy kupic i w calym sklepie w butelkach z sokiem malinowym nie znalezlismy sladu malin - aromat identyczny z naturalnym :ryk: Prawie czyni duza roznice , nie ?
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Wto gru 15, 2009 14:03 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

O to to, Romas, ja tez zaczelam czytac etykiety... i od razu polowa ulubionych zakasek spadla z mojej listy zakupow :twisted:
bede chciala sie nafaszerowac chemia to sobie kupie domestosa ;)

dobrego dnia!

solangelica

Post » Wto gru 15, 2009 17:48 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Witam :D
Do konca tygodnia nieco odcięta od netu będę :| O wymarzonym Kolorku juz co nieco wiem i trzymajcie mocno :ok: bo chyba jest szansa :mrgreen:
A co do odchudzania - jedyne z czego nie potrafię zrezygnowac to słodzenie kawy i herbaty :lol:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Wto gru 15, 2009 19:06 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Dzień dobry! :D

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Wto gru 15, 2009 20:59 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Solangelica :ryk: dobre z tym domestosem .
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Wto gru 15, 2009 22:01 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Solangelica bardzo się cieszę że zaczęłaś nas odwiedzać - serdecznie witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Opowiadacie bardzo ciekawe rzeczy :ok:
Też znikam z neta a wieczorem mam inne rzeczy do posprawdzania... ostatnio kruche babeczki takie do wypełniania - Mąż postanowił błysnąć a na Wigilię przyjdzie Jego Matka i Brat a żona ma drobną zagwozdkę... :oops: a i do banku na płatności muszę zaglądnąć...

Sucia zdrowiutka.
Z Kocurkiem sprzeczałam się przez trzy dni ale zakończyliśmy polubownie mani- i pedicure :)

Cameo usunęłam Twój banerek dla Zenka :1luvu: bo jak napisała Małgosia:
"Tamtaramtam dobrą wiadomość mam Zenek został kotem gabinetowym :) wetki stwierdziły że może u nich zostać na stałe bo pokochały Zenczysława:) Oczywiście jeśli zgłosiłby się ktoś kto musi mieć Zenka bo inaczej się udusi ;) :kotek: to wtedy zastanowimy się nad wydaniem kociny do domku gdzie miałby pańciostwo tylko dla siebie ."
Czyli znowu mam miejsce na jakiś mały banerek... prawdopodobnie będzie tym razem o głosowaniu...

Za Kolorową trzymam bardzo mocne kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]