P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 08, 2009 22:54 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Duża von Focha pisze:Nadto proponuję, aby fundacje wysłały do pani Kretkowskiej maila z informacją nt. ich działalności, to jest z linkiem na stronę i paroma słowami o sobie :D Czasy, gdy pani Kretkowska żyła w nieświadomości dotyczącej ich istnienia bezpowrotnie minęły :D

a jaki jest mail pani Kretkowskiej?

edit
to ta Pani?
http://bip.city.poznan.pl/bip/public/bi ... 3&kd_id=2/
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Wto gru 08, 2009 23:00 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Dokładnie tak :D
(tyle że po photoshopie, na żywo bym jej nie poznała :wink: )

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Śro gru 09, 2009 8:01 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Duża von Focha pisze:ps. Mina gości zaproszonych na nasz widok - bezcenne :D

Taki był plan :twisted:

Dziękuję, że byłyście - teraz są szanse, że projekt nie będzie miał charakteru działań politycznych, a faktycznie będzie miał na celu pomoc kotom.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro gru 09, 2009 12:04 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Avian pisze:
Duża von Focha pisze:ps. Mina gości zaproszonych na nasz widok - bezcenne :D

Taki był plan :twisted:

Dziękuję, że byłyście - teraz są szanse, że projekt nie będzie miał charakteru działań politycznych, a faktycznie będzie miał na celu pomoc kotom.

a co tam się działo ?
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Sob gru 12, 2009 7:52 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

dziewczyny nie wiem czy zdajecie sobie sprawe ze kociarni jeszcze nie ma a juz sa obstawione stanowiska.
Dzialania ZiM to skandal, promuja osoby ktore z miloscia do zwierzat nie maja NIC WSPOLNEGO.

Osoby prywatne teraz g... moga ale licze na nasze trzy fundacje ( agape , animalia i KP) ze nie oddacie stanowiska Pani Z.
Bo beda pieniadze na selekcje inaczej pojeta, nie ograniczenie rozrodu ale uspypianie zwierzat tak poprostu..

nasze eksmitki juz dawno mialy nie zyc...

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob gru 12, 2009 9:51 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Wtorkowe spotkanie miało na celu ukonstytuowanie się Stowarzyszenia, które doprowadzi do powstania kociarni z prawdziwego zdarzenia w Poznaniu.
W planach:
- kociarnia głównie dla kotów wolno żyjących po zabiegach sterylizacji i kastracji
- szpitalik dla kotów
- całodobowe pogotowie weterynaryjne (samochód, grupa wyjazdowa)
- ośrodek adopcyjny dla kotów wyleczonych
Prezydent Poznania ma być zaangażowany ww pomysł.
Inicjatorem projektu jest Fundacja ZiM.

Radna Kretkowska zaprasza Fundacje poznańskie do panelu dyskusyjnego, który ma na bieżąco wypracowywać działalność pro kocią w Poznaniu.
Pierwsza z ąkcji to:
- otwórz okienko piwniczne dla kota (plakaty, banery, inserty do gazet itp.)
następna, planowana na koniec zimy:
- kastracja i sterylizacja kotów wolno żyjących
Kolejne sprawy: talony na sterylizacje, fundusze na działalność, współpraca ze Strażą Miejska i Policją mają być omawiane na kolejnych spotkaniach.

PLANOWANA KOCIARNIA MA SŁUŻYĆ WSZYSTKIM.
Wydaje się, że najwłaściwsze będzie zaprzestanie animozji i połączenie sił w celu zrealizowania projektu.
Obrazek

alicjaK

Od: Sob paź 17, 2009 18:01

Post » Sob gru 12, 2009 10:01 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

bardzo się ciszę, ze cos w Poznaniu zaczęlo sie dziać dla dobra kotów :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon gru 14, 2009 1:04 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

alicjaK pisze:Wtorkowe spotkanie miało na celu ukonstytuowanie się Stowarzyszenia, które doprowadzi do powstania kociarni z prawdziwego zdarzenia w Poznaniu.
W planach:
- kociarnia głównie dla kotów wolno żyjących po zabiegach sterylizacji i kastracji
- szpitalik dla kotów
- całodobowe pogotowie weterynaryjne (samochód, grupa wyjazdowa)
- ośrodek adopcyjny dla kotów wyleczonych
Prezydent Poznania ma być zaangażowany ww pomysł.
Inicjatorem projektu jest Fundacja ZiM.
PLANOWANA KOCIARNIA MA SŁUŻYĆ WSZYSTKIM.
Wydaje się, że najwłaściwsze będzie zaprzestanie animozji i połączenie sił w celu zrealizowania projektu.

ja mam kilka pytań

Kim są członkowie stowarzyszenia?
kto bedzie sponsorował powstanie kociarni i szpitala ?
kto bedzie sponsowrował JESLI takowa powstanie kastracje, leczenie i pobyt kotów
Którzy i na jakich zasadach będą w tych działąniach uczestniczyć weterynarze

bo tutaj mówimy o OGROMNYCH kosztach zarówno utworzenia kociarni jak i jej późniejszego funkcjonowania

Kiedy ta kociarnia ma powstawć, mówimy o jakiejś przewidywanej dacie czy nie koniecznie?

Jak bedzie wyglądała adopcja kotów w sensie na kogo bedzie wystawiana umowa adopcyjna i kto bedzie bral odpowiedzialnosć za wyadoptowane koty w razie zwrotu
Skąd stowarzyszenie chce pozyskać wolontariuszy

to są takie podstawowe pytania które mi się nasunęły
bo sam plan wygląda pięknie tylko za co i kto ma to robić

alicjaK pisze:
Radna Kretkowska zaprasza Fundacje poznańskie do panelu dyskusyjnego, który ma na bieżąco wypracowywać działalność pro kocią w Poznan

jakiego panelu dyskusyjnego ?
zgubiłam się :oops: :oops:
Ostatnio edytowano Pon gru 14, 2009 11:10 przez marinella, łącznie edytowano 1 raz
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Pon gru 14, 2009 10:55 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

alicjaK pisze:Radna Kretkowska zaprasza Fundacje poznańskie do panelu dyskusyjnego, który ma na bieżąco wypracowywać działalność pro kocią w Poznaniu.

Tu bym sprostowała, że to raczej nie radna Kretkowska zaprosiła poznańskie fundacje do panelu dyskusyjnego, tylko się poznańskie fundacje i osoby prywante uczestniczące w spotkaniu same do panelu tego wprosiły, bo to od nich wyszła ta inicjatywa i one się przy regularnych spotkaniach upierały. Planowany pierwotnie panel to był ZiM i pani radna :roll:

Stowarzyszenie ma charakter zamknięty (czyli członkowie - założyciele, to jest ZiM i jak domniemuję pani radna), kasa ma być od sponsorów. Prezydent G. ma być na razie patronem pomysłu co do otwarcia okienek na zimę. W związku z planowaną budową schroniska (Kobylepole), raczej nie sądzę, żeby magistrat sypnął kasą na budowę kociarni.

Im dłużej nad tym myślę, tym bardziej dochodzę do wniosku, że chyba rozwiązaniem najlepszym byłoby połączenie sił trzech pozostałych fundacji i forumowiczów i podjęcie działań w celu wygospodarowania własnej kociarni :twisted:

My już mamy sporo wolontariuszy :mrgreen:

Duża von Focha

Post » Pon gru 14, 2009 11:30 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Duża von Focha pisze:Im dłużej nad tym myślę, tym bardziej dochodzę do wniosku, że chyba rozwiązaniem najlepszym byłoby połączenie sił trzech pozostałych fundacji i forumowiczów i podjęcie działań w celu wygospodarowania własnej kociarni :twisted:

I własnie o tym pisałam.
Moje poparcie ZAWSZE dostana nasze trzy fundacje, sprawdzone, majace na celu dobro zwierzat.
AGEPEANIMALII, KOCI PAZUR I ANIMALIA.

nie bede popierac osoby ktora nam osobiscie w twarz zaproponowala uspienie 30 kociat.
Moze i podeszly wiek i nie tak juz z mysleniem- ale to skandaliczne, nie mowiac ze i niezgodne z prawem.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon gru 14, 2009 14:41 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

ZiM mają dość specyficzne zasady działania
dlatego jestem bardzo ciekawa jak bedzie wyglądała budowa tejże kociarni w "praniu"

jeszcze jedno pytanie mi się nasuneło?

a w którym miejscu ma powstać kociarnia? Czy to też jeszcze w dalekich planach budowy?
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Pon gru 14, 2009 15:14 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Słyszałam o Starym Zoo.
Obrazek

Avian

Post » Pon gru 14, 2009 18:51 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Mam nadzieję, że ten "panel dyskusyjny" nie powstał w związku z kończącą się kadencją p. Kretkowskiej... :evil:

Też uważam, że tworzeniem kociarni powinni zajmować się ci, którzy mają rzeczywiste doświadczenie w pomocy kotom, czyli poznańskie fundacje Agepeanimalii, Koci Pazur i Animalia. Agepeanimalii (nie wiem, jak pozostałe fundacje) już zresztą kociarnię utworzyło - może więc, zamiast tworzyć nowe (jak przypuszczam, kosztowne) struktury organizacyjne, pomóc Agepeanimalii i ew. fundacjom Koci Pazur i Animalia w utrzymaniu i rozwoju ich kociarni i działalności?

Berute

Od: Czw wrz 24, 2009 21:04

Post » Pon gru 14, 2009 20:22 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Berute, to samo mówiłam p.radnej - dlatego zasugerowałam zaproszenie przedstawicieli wszystkich fundacji, karmicieli i osób czynnie zaangażowanych w pomoc kotom. Przystała nawet chętnie na moją propozycję, stąd zaproszenie pojawiło sie tutaj.

Też pomyślałam o tym końcu kadencji ... :roll:
Obrazek

Avian

Post » Pon gru 14, 2009 21:48 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

A nasze głosy są cenne :mrgreen: Tak więc niech się pani radna o nie stara :mrgreen: Kociarnia w Starym Zoo? Dziwny pomysł, koty ze zwierzętami egzotycznymi, w tym ptakami??? Który zoolog się na to zgodzi???

Duża von Focha

[poprzednia][następna]