Happy ma nowy dom!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 11, 2009 7:55 Re: Happy ma nowy dom!

agakow82 pisze:
mar9 pisze:Dzięki Aguś, mam już neta w domu ale miło, że zrobiłaś to dla mnie :1luvu:
Happy jest faktycznie baaardzoooo fotogeniczna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :lol: :lol: :lol:

ja dla pani zrobie wszystko,kilo wisni zjem z pestkami...... :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
mam tylko nadzieje że Basia sie nie pogniewa że pozwolilam sobie wkleić te zdjecia :)

a i nie rozumiem tego:
Gibutkowa pisze:Zaraz admin się zeźli i wam to wielgachne zdjęcie usunie :roll:

nie można takich dużych zdjęć dawac?tylko dwa dałam duże bo nie umiałam sie powstrzymać są takie pikne :)

Te zdjęcia na imageshack faktycznie sporawe są, dobrze, że Basia tylko linki dała, bo mogłoby się forum rozjechać :mrgreen:
Ps. a skąd Ty dziecko znasz teksty Czerwonych Gitar :?: 8O :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt gru 11, 2009 10:08 Re: Happy ma nowy dom!

Nikt sie na nikogo nie pogniewa:)
Hm ale z tego co widzialam, to tylko to w listkach jest spore..no ale w kazdym razie wszyscy widzieli:D
Co do weta, info zostało mi przekazane następujące. Coś tam jeszcze świszcy u małej ale przechodzi po antybiotykach więc idzie ku lepszemu:)
Uszy czyścimy dalej i oczka zakrapiamy. Z uszu właściwie paskudztwo zniknęło ale jeszcze tak dla pewności ja pomęczymy.
Hmm jakis ciekawy dzień...ja ledwo potrafiłam wstać....a niunka spi dalej....:)Ide ją posmyrać:)

Paweł&Basia

Od: Sob gru 05, 2009 14:29

Post » Sob gru 12, 2009 23:47 Re: Happy ma nowy dom!

Ok dzisiaj, znowu bylismy u weta...koljeny zastrzyk antybiotyku ale wyglada na to, że kk minął. Gdybysmy jeszcze usłyszeli "kicha" mamy wpaśc po jeszcze jeden...no ale myslę, że to nie "będzie" konieczne:)
Przycielismy pazury, przy okazji dowiedzieliśmy się ,że Happy obgryza paznokcie... (cała pańcia;p):)

Paweł&Basia

Post » Nie gru 13, 2009 0:02 Re: Happy ma nowy dom!

Paweł&Basia pisze:Happy obgryza paznokcie...

Moja też obgryza w tylnych łapach. Chyba każdy kot to robi. Ja to się na to nie mogę patrzeć. Swoja droga ma strasznie tam poharatane :roll: Na szczęście po kilku obcięciach już jakoś wyglądają :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie gru 13, 2009 16:09 Re: Happy ma nowy dom!

Paweł&Basia pisze:Nikt sie na nikogo nie pogniewa:)
Hm ale z tego co widzialam, to tylko to w listkach jest spore..no ale w kazdym razie wszyscy widzieli:D
Co do weta, info zostało mi przekazane następujące. Coś tam jeszcze świszcy u małej ale przechodzi po antybiotykach więc idzie ku lepszemu:)
Uszy czyścimy dalej i oczka zakrapiamy. Z uszu właściwie paskudztwo zniknęło ale jeszcze tak dla pewności ja pomęczymy.
Hmm jakis ciekawy dzień...ja ledwo potrafiłam wstać....a niunka spi dalej....:)Ide ją posmyrać:)

posmyraj i ode mnie, no i kciuki za zdrówko białej księżniczki :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 14, 2009 7:34 Re: Happy ma nowy dom!

witam i o zdrówko pytam :)?
Obrazek Obrazek
OKTUŚ i HANECZKA Nasze aniołki
viewtopic.php?f=1&t=102758&start=0

agakow82

Od: Sob paź 31, 2009 19:36

Post » Pon gru 14, 2009 7:43 Re: Happy ma nowy dom!

agakow82 pisze:witam i o zdrówko pytam :)?

pewnie jeszcze śpią :mrgreen: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 14, 2009 10:42 Re: Happy ma nowy dom!

Dokładnie tak:D ja wstalam przed 9ta a mała 40 minut po mnie:P teraz ja sprawdzam kartkowki a ona mi oczywiście nie pozwala;D
Jako, że ostatnio odkryłam że maleństwo nam do pościeli popuszcza rozpoczęła się akcja "legowisko".
Legowisko jest z nami w łóżku, a kocurrra w nim:) Funkcjonuje nieźle tylko powoli przestajemy się mieścic w naszym legowisku:) Trochę sie to kici nie podoba ale wystarczy wsadzic np w legło stopę albo rekę i jest zadowolona:)
Może powiecie, że to brutalne ale ona spi mdzy naszymi głowami albo na mojej:P a co jak co...hmm odzywka z sika hmm niekoniecznie dobrze wpływa na włosy:D
A teraz kocurra leży na moich kolanach i sie bawi sznurkiem od bluzy..:)a tutaj coś dla fanklubu:D
Patryk (nasz pluszowy kocur) i Happy:
http://yfrog.com/j1dscf9282j

Paweł&Basia

Post » Pon gru 14, 2009 16:19 Re: Happy ma nowy dom!

Słodziulka :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon gru 14, 2009 19:15 Re: Happy ma nowy dom!

Paweł&Basia pisze:Dokładnie tak:D ja wstalam przed 9ta a mała 40 minut po mnie:P teraz ja sprawdzam kartkowki a ona mi oczywiście nie pozwala;D
Jako, że ostatnio odkryłam że maleństwo nam do pościeli popuszcza rozpoczęła się akcja "legowisko".
Legowisko jest z nami w łóżku, a kocurrra w nim:) Funkcjonuje nieźle tylko powoli przestajemy się mieścic w naszym legowisku:) Trochę sie to kici nie podoba ale wystarczy wsadzic np w legło stopę albo rekę i jest zadowolona:)
Może powiecie, że to brutalne ale ona spi mdzy naszymi głowami albo na mojej:P a co jak co...hmm odzywka z sika hmm niekoniecznie dobrze wpływa na włosy:D
A teraz kocurra leży na moich kolanach i sie bawi sznurkiem od bluzy..:)a tutaj coś dla fanklubu:D
Patryk (nasz pluszowy kocur) i Happy:
http://yfrog.com/j1dscf9282j

Dzisiaj byłam w lecznicy z Uszatym i powiedziałem wetce o tym popuszczaniu Happy, wetka zasugerowała, że może warto skonsultować to z Waszym wetem i ewentualnie złapać mocz na badanie, czy niunia nie ma problemów z nerkami.
A zdjęcie przed chwilą zobaczyłam, niunia słodziutka, zresztą jak zwykle :mrgreen: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 21, 2009 7:44 Re: Happy ma nowy dom!

Hop, hoooop, jest tu ktoś? zaglądamy i o zdrówko pytamy :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 21, 2009 11:33 Re: Happy ma nowy dom!

Witamy:)
Przepraszamy za cisze ale ostatni tydzień był hmm dziwny. Leżałyśmy z Happy na kanapie i olewałyśmy komputer i internet:)
Ostatnim razem jak bylismy u weta zrobiło się takie zamieszanie, że nie zapytalismy o te nerki. ALE! usilnie próbowałam znaleźć jakieś ślady posikiwania i nic. W każdym razie akcja "legowisko" przebiega pomyślnie. Tzn. prawie:P
Idziemy spać, Happy ląduje na posłaniu (żeby nie było posłanie jest w łóżku:) i ma taki rytuał...ok 4 rano idzie do kuwety na siku a potem jak małe dziecko juz nie wraca do "siebie" tylko wciska się albo miedzy nas albo ktoremuś z nas pod szyję.
Wczoraj rano dostała szaleju. Poszła jak zwykle "na stronę" ale już spać nie wróciła.
Biegała tam i z powrotem, od jendej kanapy az do naszego łożka, po drodze zaczepiajac mysz na sznurku, chusteczki higieniczne, porozrzucane wsuwki do włosów, leżacy cienkopis i tak chyba z 1,5 h....nie dało się spać...ale nie dlatego, że hałasowała, nie mozna było spac bo była taka komiczna. Mamy sliskie panele a ona się nie wyrabia na zakrętach;p
tuptup, tuptup,tuptup, miaaaaau, bum! i tak wielokrotnie...w ogole jej nie pzeszkadzało ,że przyładowała glową w komputer albo wpadla i zakreciła się w nogach taboretu. w ogóle wcale...:)
Dokazuje, apetyt ma jak 2 koty:)czyszcze jaj dalej uszy, bo mam wrażenie, że paskudztwo tam sie dalej panoszy;/
Ostatnio bez szemrania dała mi samej wyczyścic uszy, grzeczna była bardzo:)
Jutro idziemy do weta na kontrole, tak by ja osłuchać jeszcze. Będziemy pytać o te nereczki...może jestem laikiem ale wydaje mi się ,ze to kwestia tego kręgosłupa...ale nie będe sie upierać...jutro idziemy i zapytamy:)
Pozdrawiamy! nie mogę dłużej pisać, bo kocurra daje mi wyraźne sygnały ,że mam nie pisać na klawiaturze tylko ją smyrać (usiadła na klawiaturze, zasłoniła monitor i ociera się o mój nos!)
A jeszcze jedno, wczoraj sie na mnie obraziła na pół dnia, bo krzyknełam PSIK! jak chciała nam ukraść obiadowego schabowego z lady kuchennej:P

Paweł&Basia

Post » Pon gru 21, 2009 12:24 Re: Happy ma nowy dom!

Paweł&Basia pisze:Witamy:)
Przepraszamy za cisze ale ostatni tydzień był hmm dziwny. Leżałyśmy z Happy na kanapie i olewałyśmy komputer i internet:)
Ostatnim razem jak bylismy u weta zrobiło się takie zamieszanie, że nie zapytalismy o te nerki. ALE! usilnie próbowałam znaleźć jakieś ślady posikiwania i nic. W każdym razie akcja "legowisko" przebiega pomyślnie. Tzn. prawie:P
Idziemy spać, Happy ląduje na posłaniu (żeby nie było posłanie jest w łóżku:) i ma taki rytuał...ok 4 rano idzie do kuwety na siku a potem jak małe dziecko juz nie wraca do "siebie" tylko wciska się albo miedzy nas albo ktoremuś z nas pod szyję.
Wczoraj rano dostała szaleju. Poszła jak zwykle "na stronę" ale już spać nie wróciła.
Biegała tam i z powrotem, od jendej kanapy az do naszego łożka, po drodze zaczepiajac mysz na sznurku, chusteczki higieniczne, porozrzucane wsuwki do włosów, leżacy cienkopis i tak chyba z 1,5 h....nie dało się spać...ale nie dlatego, że hałasowała, nie mozna było spac bo była taka komiczna. Mamy sliskie panele a ona się nie wyrabia na zakrętach;p
tuptup, tuptup,tuptup, miaaaaau, bum! i tak wielokrotnie...w ogole jej nie pzeszkadzało ,że przyładowała glową w komputer albo wpadla i zakreciła się w nogach taboretu. w ogóle wcale...:)
Dokazuje, apetyt ma jak 2 koty:)czyszcze jaj dalej uszy, bo mam wrażenie, że paskudztwo tam sie dalej panoszy;/
Ostatnio bez szemrania dała mi samej wyczyścic uszy, grzeczna była bardzo:)
Jutro idziemy do weta na kontrole, tak by ja osłuchać jeszcze. Będziemy pytać o te nereczki...może jestem laikiem ale wydaje mi się ,ze to kwestia tego kręgosłupa...ale nie będe sie upierać...jutro idziemy i zapytamy:)
Pozdrawiamy! nie mogę dłużej pisać, bo kocurra daje mi wyraźne sygnały ,że mam nie pisać na klawiaturze tylko ją smyrać (usiadła na klawiaturze, zasłoniła monitor i ociera się o mój nos!)
A jeszcze jedno, wczoraj sie na mnie obraziła na pół dnia, bo krzyknełam PSIK! jak chciała nam ukraść obiadowego schabowego z lady kuchennej:P

A skąd niunia miała wiedzieć, że to był WASZ schaboszczak? no skąd? :mrgreen: biedna kocina :wink:
A tak poważnie, to bardzo fajnie się czyta Twoje posty, Basiu, tak ciepło koło serca mi się robi, jak je czytam.
Nieustające mizianki dla księżniczki od ex-pańci
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 21, 2009 12:44 Re: Happy ma nowy dom!

Hmm w sumie racja, nie mogła wiedzieć...ale to w zasadzie nasza wina. Poczynilismy błędne założenie 2 tyg temu:P
Kilka razy z rzędu jedlismy obiad, jakieś mięcho i kilka razy chcielismy ją "poczęstować"- nie smakowało...co więcej...jadłam wczoraj rybę dałam jej poniuchać i...FE! No to wniosek był jeden woli suche kocie i mokre kocie a nie ludzkie:D
No coż widać schab jest wyjątkiem:D
Uprzejmię informuję, że dedykowane mizianki od ex-pańci zostały dostarczone:D
No i...dziekuje za komplement:) ja po prostu opisuje jak jest:)
p.s. Dzisiaj o 6.15 Happy zaskoczyła wszystkich....osiągnęła 2 nadświetlną w biegu na czas do miski (spała jak zabita i usłyszała dzwięk wsypywanego suchego):) kot pędziwiatr:P

Paweł&Basia

Post » Wto gru 22, 2009 8:16 Re: Happy ma nowy dom!

Wiesz...od każdej reguły jest wyjątek, widać schabowy należy do tej grupy :lol:
Niunia tak szybko biega? :roll: coś takiego :D
Hm... był już struś-pędziwiatr, a tu objawił się kot-pędziwiatr :mrgreen:
A myszki wiszące na gumce dalej morduje? wydając przy tym te wyjątkowe dźwięki?
Ech, słodka Happy, czemu rozstania są takie bolesne...
Proszę wypieścić niunię ode mnie, dobrze?
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]