ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 14, 2009 15:10 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

Dziś koteczka jest spokojniejsza, pozwoliła sobie posprzątać w klatce ;)

Kasia powiedziała, że w ciągu dnia da jej spokój, a popracuje z nią wieczorem. Zjadła coś, więc może tak źle nie jest?

dellfin, być może będę potrzebować Twojej pomocy w środę. zerknij na wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=103253
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Pon gru 14, 2009 15:38 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

Dziewczyny ,za bardzo nie ufajcie temu Panu z RTV że je złapie ,obym się myliła.
Kotki raczej nie wysterylizuje :evil:
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Pon gru 14, 2009 15:51 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

Jedną wysterylizował...
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Post » Pon gru 14, 2009 19:18 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

Rozmawiałam z żoną pana z RTV. Również bardzo sympatyczna. Państwo są totalnie zakoceni, plus zakocili wszystkich znajomych. Ktoś chciał te kociaki przygarnąć, ale wróciły z "adopcji".

Mogę jutro dostarczyć tej Pani klatkę plus żwirek plus mała kuwetka. Państwo wyłapią maluchy i włożą do klatki. Gdy będzie komplet, będą do odbioru.

Tylko tym razem naprawdę nie wiem, gdzie je umieścić. Koleżanka wzięła dwa, nie spodziewaliśmy się pięciu! :roll:

Obrazek

avild

Post » Wto gru 15, 2009 1:00 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

avild pisze:Rozmawiałam z żoną pana z RTV. Również bardzo sympatyczna. Państwo są totalnie zakoceni, plus zakocili wszystkich znajomych. Ktoś chciał te kociaki przygarnąć, ale wróciły z "adopcji".

Mogę jutro dostarczyć tej Pani klatkę plus żwirek plus mała kuwetka. Państwo wyłapią maluchy i włożą do klatki. Gdy będzie komplet, będą do odbioru.

Tylko tym razem naprawdę nie wiem, gdzie je umieścić. Koleżanka wzięła dwa, nie spodziewaliśmy się pięciu! :roll:

cieszę się z takiej super-współpracy :ok:

Avild, a łazienkę macie? :mrgreen:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto gru 15, 2009 11:21 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

Łazienkę mamy, ale niestety, tydzień po wynajęciu mieszkania, spółdzielnia zrobiła remont pionów. Więc mamy mw. 1/3 kafelków na ścianach. Remont dopiero gdy się wyprowadzimy. Pod wanną wielka dziura... Trudno to było zdezynfekować. Niby Kubuś nie był ani razu w łazience, ale...

Obrazek

avild

Post » Wto gru 15, 2009 11:23 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

Kociętom grożą nie tylko samochody i "menele", lecz także łapacze "na skórki"... Podobno ktoś tam odławiał kociaki w tymże właśnie celu, dlatego początkowo pan z RTV był nieufny.

Ratujcie! Bo je obedrą ze skóry! :evil:

Obrazek

avild

Post » Śro gru 16, 2009 0:18 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

Gapa mruczy, bawi się i chętna jest na mizianki. Mam filmik, postaram się wgrać jutro.

Wścieklizna już mniej wściekła. Wylazła z klatki, wlazła za sedes, potem do kontenerka. Spała przytulona do siostry, zjadła. Ale jeszcze nie daje się wziąć na ręce.

Obie dość szybko załapały kuwetę ;)

Dla pozostałej trójki nadal nie mam tdt... Czekam na odpowiedzi od osób, które miały się zastanowić, ale szanse są marne...

Pomocy!!! :cry:

Obrazek

avild

Post » Śro gru 16, 2009 7:58 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

hop

Obrazek

avild

Post » Śro gru 16, 2009 13:27 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

Karmiciel dostał klatkę z wyposażeniem. Późnym wieczorem będzie je łowił w sposób mniej stresujący.

Przez chwilę mignął nam w dziurze czarny maluch...

Z kolei kotkę po ewentualnej sterylizacji obiecał przetrzymać w warsztacie. Potem by ją wypuścił. A gdy cyt: "budynek będzie się walił, a to już niedługo", wyniesie się stamtąd i zabierze ją ze sobą.

Mnóstwo telefonów odmownych. Jeden cień szansy...

ps: A druga czarnulka u Kasi już mruczy ;)

Obrazek

avild

Post » Śro gru 16, 2009 14:22 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

On jedną kotkę ma chyba w zakładzie ,czy ją zabrał?
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Śro gru 16, 2009 14:42 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

To jest ślepaczek, zakładowy rezydent. :)

Obrazek

avild

Post » Czw gru 17, 2009 21:12 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

Eee, to RTV jest w porządku, a myślałam że trzeba się go obawiać.

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Czw gru 17, 2009 21:16 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

Wieści króciutkie i nieśmiałe, nie chcę zapeszać ;)

Trzecia czarna dziewuszka u karolinyh :1luvu:

Analogicznie do pozostałych, zdrowa, lekko dzika, ale do oswojenia, śmierdzi, ma pchły i duży brzuszek.

Karolino, Kasia tamtych dwóch nie kąpała, po jakimś czasie się przewietrzyły ;)

No i prawdopodobnie TDT dla pozostałych dwóch też mam. Dam znać jutro wieczorem.

Jeśli wszystko zakończy się pomyślnie, będę prosiła o pomoc w ogłoszeniach.

:ok:

Obrazek

avild

Post » Pt gru 18, 2009 23:58 Re: ul.Prosta 49 kociaki na ulicy pomocy!!!!!!!!!!!

Avild, masz szczęśliwą rękę do umieszczania kotów w dt i tdt :lol:
będę o tym pamiętać :mrgreen:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

[poprzednia][następna]