Olinek ['], Drops, Kimisia i inni fotki str. 101

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 14, 2009 14:48 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

pisiokot pisze: ja chcę mieć chociaż pół wieczoru czystą podłogę.

jakby nie patrzeć - celne stwierdzenie... do tego jeszcze żwirek wszędzie i mój Misiek sterczący na środku kuchni z łopatką w jednym ręku i torebeczką z już wyjętym urobkiem w drugiej... na pytanie co robi, odrzekł, że czeka 8O No jak to na co, ledwie sprzątnąłem a tu zobacz! w kolejce stoją! To ja poczekam, aż się wszystkie wys...ją i sprzątnę od razu drugi raz :twisted:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon gru 14, 2009 14:52 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

Georg-inia pisze: ledwie sprzątnąłem a tu zobacz! w kolejce stoją! To ja poczekam, aż się wszystkie wys...ją i sprzątnę od razu drugi raz[/i] :twisted:

o to to to ! toż to standard jest.
I tak wokoło Wojtek :wink:.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob gru 19, 2009 17:22 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

Kochana ciocia Rybcie zrobiła nam na Gwiazdkę piękny bannerek :D :

Obrazek

Dziękujemy ciociu kochana jak nie wiem co :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Post » Sob gru 19, 2009 23:44 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

pisiokot pisze:Kochana ciocia Rybcie zrobiła nam na Gwiazdkę piękny bannerek :D :

Obrazek

Dziękujemy ciociu kochana jak nie wiem co :1luvu:

ale boski banerek :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon gru 21, 2009 13:06 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

Aniu, doczytałam wszystko. Niefajnie się porobiło, ale jak napisała Etka, najważniejsze, że już wiesz z czym walczysz. Że możesz już pomagać panienkom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dołków w takiej sytuacji nie unikniemy, ale na szczęscie prędko musimy się z nich wydobywać żeby sprostać szalonej codzienności :wink:
Bardzo Was ściskam :1luvu: i trzymam kciuki za wszystko, łącznie z czystą podłogą :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon gru 21, 2009 13:30 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

jaki piekny banerek 8O :1luvu:

mizianki świąteczne dla pisiokotkowego stadka :D

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon gru 21, 2009 13:56 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

jerzykowka pisze:trzymam kciuki za wszystko, łącznie z czystą podłogą

Dołączam się do życzeń z całego serca :)

Doczytałam, zasmuciłam się, a potem popłakałam ze śmiechu i ucieszyłam, że mój TŻ nie odbiega od normy :lol:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro gru 23, 2009 9:48 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

Aniu Droga, Tobie, TŻtowi i wszystkim Pisiokotkom życzę świątecznie wszystkiego, co w życiu nalepsze i najpiękniejsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przede wszystkim zdrowia i spokoju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oby to był dla Was naprawdę magiczny i wspaniały czas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mnóstwa radości na milion lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aniu, dla Ciebie dołączam szczególnie gorące życzenia i uściski od mojej ukochanej Kellusi, która zawsze czeka na Ciebie w Poznaniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A ja wraz z nią :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro gru 23, 2009 10:36 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

Obrazek
Wszystkiego świątecznego:)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro gru 23, 2009 11:47 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

Drogim cioteczkom dziękujemy za odwiedziny i życzenia :1luvu: My też Was najmocniej ściskamy, mruczymy i nadstawiamy się do mizianek.
Dużo zdrowia i pomyślności moje kochane :1luvu:.

Kimisia po dwóch tygodniach na heparegenie i hepatilu oraz lekkiej diecie wg mnie ma się dużo lepiej. Z apetytem wcina, jest wesoła, ożywiona, aż miło popatrzeć. Mam nadzieję, że kontrolne badanie krwi jakie zrobimy po Świetach wyjdzie i ok. i będzie się można wziąć za zrobienie porządku w buzi.

Kicia miała powtórkę badań krwi w ubiegły czwartek. Kreatynina spadła z 3,39 na 3,04, co mnie oczywiście ogromnie ucieszyło :ok:. Mocznika niestety nie zrobili, ktoś nie zauważył, że był zaznaczony na zleceniu. :evil: Ostatnio nie był zły - 107 przy normie 70, ale chciałbym wiedzieć czy spadł czy się podniósł czy co.
Potas w normie, fosfor trochę podwyższony czyli nie tak źle. Niestety, ma dużo wapnia - 5,64 przy normie 2-3 i tu się martwię. Nie mogę doczytać jaka jest tego przyczyna - częściej zwierzaki mają go za mało niz za dużo. :(.
Sioo zbadam jak wreszcie przyjdzie paczka z animalii ze żwirkiem do łapania moczu.
Poza tym próbujemy przstawiać Kicię na jedzenie nerkowe, a to ciężka praca, jak wiedzą wszyscy, którzy mają nerkowego kota. Ale metodą namawiania, mieszania jedzonka nerkowego z normalnym jakoś, jakoś posuwamy się do przodu :D. Kitka na oko czuje się dobrze, chociaż z apetytem różnie, ale wygląda zupełnie nieźle. Wczoraj wieczorem np. zjadła ładnie dwie porcje (renala RC rozgniecionego pół na pół z ukochaną saszetką Felixa), pochrupała dwie porcyjki suchego renala special, a dzisiaj tylko poskubała śniadanie :(. No nic, po południu i wieczorem mam więcej czasu niz rano, będę za nią znowu chodzić i namawiać. Tabletki już łyka bez zachwytu, ale i bez większych problemów. Sprawnie idzie mi samodzielne podawanie tabletek, dużo mniej ją to stresuje niż wtedy, gdy "znęcaliśmy" się nad nia razem z TŻ-em.

Na Święta wyjeżdżamy jutro, wracamy w sobotę i uwaga ! uwaga ! zabieramy od Cameo z Rybnika naszą schroniskową Niki :1luvu: Bo jak może nie wszyscy wiedzą Nikisia jedzie do swojego domku do Siedlec. Agnieszka (zalogowała się jako szybenka, pisze w wątku Alusi, Alka i Niki) przyjedzie po nią do Łodzi i zabiera pod swoje troskliwe skrzydła na zawsze :kotek:.
To dla mnie najpiękniejszy prezent na Święta, bo Niki to kotunia wyjątkowo bliska mojemu sercu, a domek jej się szykuje wspaniały. O takim dla niej marzyłam - a jeszcze pół roku temu jakikolwiek dom dla niej (a co dopiero taki :kotek:) wydawał się tak nierealny ...
To wszystko dzięki Cameo, która kitkę przyjęła pod swój dach, wyleczyła, wysterylizowała, zrobiła ząbki - a przede wszystkim przekonała, że ludzie są fajni, że można być przy nich bezpiecznym i znowu poczuć beztroskę i ufność małego kociaka.
A gdy Agnieszka weszła na wątek Niki, poczytała, pooglądała wspaniałe zdjęcia - zakochała się w kitce i już :D.

Dziękuję Kamilko z całego serca za to, co dla Nikisi zrobiłaś :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Trzymajcie kciuki, żeby podróż minęła spokojnie i żeby kitka bezpiecznie i bezstresowo dotarła do swojego domciu :ok:
Obrazek

pisiokot

Post » Śro gru 23, 2009 12:05 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

Aniu, a ten wapń badany był w laboratoriach synevo medicover? Bo jak tak, to bym się nie przejmowała.
Mi tam zawsze wychodzi powyżej normy, tak samo jak zawsze mi u Patty wychodzą pojedyncze płytki krwi tylko. Kiedyś specjalnie wysyłaliśmy krew Patty do laboratorium zwierzęcego w Niemczech i oczywiście wszystko było w normie. Potem znowu badanie w Synevo - wapń za wysoki a płytek o wiele za mało. Dlatego bardzo nie lubię tego labu i gdyby nie ograniczenia finansowe każdorazowo słałabym krew do Niemiec.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro gru 23, 2009 14:26 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

mokkunia pisze:Aniu, a ten wapń badany był w laboratoriach synevo medicover? Bo jak tak, to bym się nie przejmowała.

Tak, tak, u nich. Pocieszyłaś mnie.

Niestety, badania w Niemczech odpadają :(. Kociaste kosztują mnie krocie, na takie coś mogłabym się zdobyć tylko w sytuacji podbramkowej.
Następne badanie kontrolne za miesiąc, zobaczymy czy coś drgnie w wynikach, oczywiście w dół :ok:.
Obrazek

pisiokot

Post » Czw gru 24, 2009 7:02 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

Obrazek Wszystkiego co najlepsze...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw gru 24, 2009 7:43 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

pisiokot pisze:Niestety, ma dużo wapnia - 5,64 przy normie 2-3 i tu się martwię. Nie mogę doczytać jaka jest tego przyczyna - częściej zwierzaki mają go za mało niz za dużo. :(

Anus poczytaj o wtórnej nadczynności przytarczyc u pacjentów z chorobami nerek.
Jakbys miała problem z podłożem do łapania moczu, to mamy w lecznicy na bieżąco ;)

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw gru 24, 2009 12:45 Re: Olinek ['], Drops, Kimisia wątrobowa i Kicia nerkowa

Zdrowia, spokoju, szczęścia i miłości (i finansów coby się nie martwić) - dla ludzkiej i kociej rodzinki Pisiokotków :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

[poprzednia][następna]