Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 10, 2009 7:51 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Ufff !

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 10, 2009 8:51 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

:D :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob gru 12, 2009 9:24 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Aniu, co u kotusiów?
Ela , kotki cztery i pieski dwa :-)

Yoko

Od: Sob lip 28, 2007 19:33

Post » Sob gru 12, 2009 9:33 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

:?: :?: :?:

Erin

Post » Sob gru 12, 2009 9:49 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Koty już OK (Dymek na szczęście w końcu zaakceptował kuwetę)

I niech tak zostanie, bo nie wyrabiam się czasowo.
Dzisiaj też w pracy. Pustki w biurze to zaprosiłam i Dymka na pokoje. Grzecznie przywitał się z Pyśką, a ta maupa po 10 minutach zaczęła na niego warczeć i prychać. Oboje siedzą na dole (a Snejki u mnie) a ja co trochę ganiam sprawdzić, czy nie ma jakiejś awantury albo czy któreś z nich nie prosi do wychodka.

Pyśka to strasznie zadziorna kotka, wczoraj pożarła się ze Snejkim chociaż on zawsze schodzi jej z drogi. Nadstawia się do miziania, ale jak tylko coś jej nie pasuje, od razu warczy. Na szczęście pazurów i zębów na nas nie używa.

Od kilku dni widuję nowego czarnego kota, myślałam, że to brat/siostra Pyśki taki podobny. Ale to chyba jakiś domowy awanturnik. Upatrzył sobie Dymka i prześladuje go. Wczoraj po południu go przegoniłam. Co prawda nie walczyły ale wrzask był taki, że włos się jeżył.

Snejki przełamał lęk po tym uderzeniu i od wczoraj podchodzi już do miziania jak kiedyś.

Cześć Cioteczki :1luvu: , akurat pisałam co u nas .

Edit: Literówki
Ostatnio edytowano Sob gru 12, 2009 10:03 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob gru 12, 2009 9:53 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Doczytałam.
Najbardziej się cieszę z powrotu Dymka.
Super, że nie dałaś się zwieść brakiem obrażeń i jednak zawlokłaś go do weta.

Mimo wszystko, fajne masz kotki :D
Całuski dla Snejkiego, ofkorsik :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob gru 12, 2009 10:41 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

pozdrowienia dla sobotniego pracusia Snejkiego i cioci Amiki :)
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob gru 12, 2009 10:51 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

My pozdrawiamy pracujących w domu :lol:
Anda pisze:pozdrowienia dla sobotniego pracusia Snejkiego i cioci Amiki :)

Pysia i Dymek też pracują :twisted: tylko pietro niżej :D
Obrazek

Amika6

Post » Nie gru 13, 2009 17:05 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Widzę, że Pysia jest dokładnie taka sama jak moje królewny :roll:

Głaski dla całej gromadki :love:

Erin

Post » Nie gru 13, 2009 20:11 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Dzisiaj chyba kotki pracujące dla firmy cioci Amiki mają dzień wolny?? :twisted:
Tylko zimno bardzo :(

Anda

Post » Nie gru 13, 2009 20:12 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

mam nadzieję, że chociaż ze swojej ciepłej chatki korzystają.
Obrazek

Femka

Post » Pon gru 14, 2009 11:37 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Halo, co tam u Was pracusie??

Anda

Post » Pon gru 14, 2009 12:17 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

P. Beatka zastępuje do końca roku jednego z dozorców. Wychodząc w sobotę najpierw zaniosłam jej Pyśkę, ale gupia kota zwiała mi pod nogami.
Tymek nie miał oporów i został na fotelu w dozorcówce.
Snejki bawił się ze mną w ganianego między samochodami, a sam wejść nie chciał więc go zostawiłam.
Umówiłam się z Betką, że jeśli zechcą mogą z nią siedzieć całą noc, a jak nie, to wieczorem otworzy im wiatrołap i jeśli któreś zechce wejść, to ich tam zamknie na noc. W niedzielę też wzięła dyżur i może któreś skorzystało z zaproszenia do ciepełka, a czy coś z tego wyszło to dowiem się dzisiaj po południu.

W biurze nie zostawię, bo mogą w nocy narozrabiać, a z wykładziny nie tak łatwo posprzatać (z przy najmniejszym zapachu byłaby całkowita eksmisja).
Muszę coś wymyśleć, bo w te dni kiedy jest p. Beatka to rano mogłaby je wyprosić z biura zanim ktoś przyjdzie do pracy (ma kod do alarmu bo na codzień sprząta biuro)
Wcześniej myślałam o korytarzu i jakichś szmatkach do spania, ale nie da rady bo jak zaczną łazić to alarm się włączy.

Od rana czarne i bure śpi u dziewczyn :) , a dymne niestety do tej pory się nie pokazało :( .
Obrazek

Amika6

Post » Pon gru 14, 2009 12:19 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Dymniakowi to chyba trzeba do rozumu przemówić.
Z drugiej strony, skoro wie, że ma gdzie przyjść, a nie przychodzi, to znaczy, że ma jakąś metę. Tak sobie tłumaczę.

Uściski dla Snejkusia i reszty :D
Obrazek

Femka

Post » Pon gru 14, 2009 12:27 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Femka pisze:Dymniakowi to chyba trzeba do rozumu przemówić.
Z drugiej strony, skoro wie, że ma gdzie przyjść, a nie przychodzi, to znaczy, że ma jakąś metę. Tak sobie tłumaczę.
Zrobię to jak tylko się pokaże, zobaczymy czy mam dar przekonywania :lol:

Femka pisze:Uściski dla Snejkusia i reszty :D
Puśkę już wyściskałam, jak czyściłam jej uszy i chyba zbyt szybko do mnie nie podejdzie :twisted:
Snejki śpi jak zabity, może później do mnie przyjdzie to wymiętolę do Cioci Femki :D .
Obrazek

Amika6

[poprzednia][następna]