kot nie miauczy problem z głosem

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 13, 2009 15:09 kot nie miauczy problem z głosem

Witam,
mój czteromiesięczny kotuszek Ignaś nie miauczy- to znaczy popiskuje, widzę, że otwiera buźkę jakby chciał zamiauczeć, ale wychodzi taki cichutkie piskliwe miaaaaa. Ignasia adoptowałam ze schroniska 2 miesiące temu zaraz był chory - mocno przeziębiony, leciało z noska, kichał, zaropiałe, łzawiące oczko i takie tam przeboje. Już po leczeniu- kotek zdrowy.... tylko nadal biedactwo tak jakby nie miało głosu.
Proszę o poradę, co mam robić. Czy to normalne, a może taka jego uroda?.
dodam, że rozwija się normalnie, je bardzo ładnie i kocie mokre i kocie suche i zwłaszcza domowe (rosołki z kurczaczkiem, kaczuszką, indykiem).
pozdrawiam
Obrazek Obrazek
moja kocia miłość za TM

DGrażyna

Od: Wto lis 29, 2005 15:11

Post » Nie gru 13, 2009 15:24 Re: kot nie miauczy problem z głosem

Widać taka jego uroda :wink: Może to pozostałość po przebytej chorobie? Ale skoro został wyleczony, to nie ma czym się przejmować.
Mój Norgi też jak już zamiauczy( a robi to niechętnie), to wydaje takie bardzo ciche iau.... i głośniej nie potrafi :kotek:
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Nie gru 13, 2009 15:46 Re: kot nie miauczy problem z głosem

nie ma co sie denerwowac z powodu niemiauczenia kota..wierz mi,ze jak bedzie pora to wyda z siebie glosik..Pumka chodzi do domu i tez tylko otwiera pyszczek do miauczenia i cisza..wzielam ja z ulicy gdzie tylko raz zapiszczala pod moim autem,pozniej zamiauczala skrzeczliwie jak dostala ruje..za to diesla ma lepszego niz moj Pan Maz tir-a haha :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10