oby globusa dostalam
masakra

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
nifredil pisze:Witam wszytkich niedzielnieU nas śniegu brak ale świeci piękne słoneczko, lekki mrozik - pogoda super
Widzę, że już odpis ostatniej wizyty TOZU u Izy i wkeję go teraz dla wszystkich:
11.12.2009
Dnia dzisiejszego odbyła się wizyta u Pani w domu. Ilość kotów jest duża jednakże to nie było celowym zamierzeniem karmicielki. Trafiły one tam z działek czy też z miejsc gdzie ich życie było zagrożone. Podczas rozmowy doszłyśmy do porozumienia, że miarę możliwości będę je zabierać do naszych domów tymczasowych. Dzisiejszego dnia miały być zabrane trzy koty trzymiesięczne jednakże sytuacja się zmieniła, ponieważ dzień wcześniej piątka kociaków 7 tygodniowych została podrzucona przed dom. Trójka kocurków trafiła do domu tymczasowego Joanny Pawełki a dwie kotki do insp.staż. Radosława Jączek. Dodatkowo do domu tymczasowego insp. Magdaleny Drews trafił szary 3 miesięczny kociak. Zdrowie maluszków jest nienaganne jednak szaraczek ma problem z uszkami. Zostały one wyczyszczone a dom tymczasowy został zaopatrzony w potrzebne kropelki. Większość kotów, które znajdują się pod opieką Pani nie będą przeznaczone do adopcji, ponieważ dla obcych są one dzikie. W najbliższych dniach oferty dorosłych kotów zostaną wystawione na poczekalnię TOZ. W przyszłym tygodniu dwójka trzymiesięczna trafi do następnego domu tymczasowego. Pani okazała ok.15 książeczek swoich stałych zdrowia kotów z których wynikało, że są one zaszczepione. Na prośbę opiekunki zostały przekazane tabletki przeciwbakteryjne jak i środek na odrobaczenie. Współpraca układa się miło, postaramy się pomóc przede wszystkim w szukaniu domów tak, aby odciążyć opiekunkę od dodatkowych czworonogów.
insp.Magdalena Drews
insp.staż Dorota Dawidowicz
jednocześnie podam linka http://www.toz.szczecin.pl/?id=interwen ... j&int=1638 i zaraz napiszę co ustaliły Iza z Panią Inspektor w sprawie adopcji.
edit: literówki
nifredil pisze:To ja jeszcze wyjdę z taką propozycja świąteczną dla całego stada kociaków.
Proponuje zbiórkę pieniążków na świąteczny zakup karmy dla nich.
Pieniążki byłyby zbierane na moim koncie. Dla chcących się przyłączyć prześlę nr konta na PW. Kwota całkowicie dowolna. Rozliczenie z akcji oczywiście podam na wątek.
Postaram się dziś przesłać, też taką informacje do wirtualnych opiekunów, bo nie wiem czy wszyscy zaglądają na wątek.
Mam nadzieję ze pomysł zyska Wasza aprobatę
nifredil pisze:Pogadam z Izą bo możne wolałaby mięsko zamiast puszek. Dam znać jak już będę wiedzieć
teraz doczytałam psot Oli, tak to dobry pomysł, też tak uważam
Ja-ba mój nr konta się nie zmieniłtylko poprosiłabym z dopiskiem "koty Izy+nick"
dziękuję za odzew!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: misiulka, puszatek i 348 gości