Dokładnie rok temu wypuściliśmy Maniusia na dwór, po godzinie wyszliśmy go poszukać. Na nic były poszukiwania i nawoływania, po Maniusiu nie było śladu. Zostawiłam mu na schodkach jedzenie i rano okazało się, że było zjedzone. Nie wiem czy to Maniuś cz inny kot, ale do dziś nie widziałam więcej swojego kota. Mam nadzieję, że spi teraz w pościeli i ma tak dobrze jak u mnie. Teraz mam Matysie, ale przyjęłabym Maniusia z otwartmi ramionami. Mam wrażenie, że ten kto go przygarnął wiedział, że go szukam, tylko po prostu mi nie oddał ...
Jesteśmy i pamiętamy. Co się stało z naszymi kotami
****"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier
Mam mam nadzieję, że nasze koty też są przez dobrych ludzi kochane.
****"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier
Magia świąt to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja, spokojna rozmowa z bliskimi przy kominku, rozleniwiony telefon, zaspany budzik i śnieg, który nie jest utrapieniem. Magicznych Świąt Bożego Narodzenia życzą Pecia, Niusiu, Kajtek, Albercik i Duża
Nowy Rok - to zwykło się mawiać - dobra okazja do tego, by się zmienić. Ja jednak pragnę Ci życzyć, abyś nadal pozostała sobą. Nie pozwól zniszczyć w sobie tego, co wyróżnia Cię w tłumie.
Pecia, Niusiu, Kajtek, Albercik i Duża