Mój kocurek zaginął - Michalin / Józefów k. Otwocka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 29, 2009 20:58 Mój kocurek zaginął - Michalin / Józefów k. Otwocka

Kochani!!!
Stawiam dopiero pierwsze kroczki na tym forum ... Czytając wypowiedzi troszkę jakby czuję się lepiej na duchu i wraca mi nadzieja ... Otóż miesiąc temu (przed Świętami Bożego Narodzenia) zaginął mój kocurek - Maniuś - mój malutki 1,5 - roczny przyjaciel ... Razem z Mężem przeczesaliśmy szmat miasta - samochód go nie zabił, nie pogonił pies, zero śladu. Maniuś jest wykastrowany, mieszkamy w domu wychodzącym, nie ma w okolicy osiedli, niestety kot rozpłynął się w powietrzu ... :( Powywieszaliśmy ogłoszenia - dwukrotnie, zawiadomiliśmy sąsiadów, okolicznego weterynarza, sklep zoologiczny - zero odzewu ... Sytuacja w pobliskim schronisku jest na bieżąco monitorowana ... Nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Nawet, idąc na spacer, patrzę w okna domów z nadzieją, że zobaczę tam mojego kocurka.
Manuś jest czarno - biały - grzbiecik, łepek, uszka, ogonek - czarne, brzuszek i łapki - białe, ma charakterystyczną czarną plamkę na nosku, policzkach i brodzie. Troszkę wygląda jak Zorro, bo do policzków jest czarny (jakby miał maskę), same policzki białe.
Nie wiem jak dodaje się tu fotki (jak pisałam jestem początkująca).

W każdym razie za wszelkie info o samym kocie, jak również co można jeszcze zrobić będę bardzo, bardzo wdzięczna :) POMÓŻCIE!!

Anuuusia

Od: Czw sty 29, 2009 20:33

Post » Czw sty 29, 2009 21:02

Długo już go nie ma... Może ktoś go zabrał do siebie do domu?
Obrazek
Czy na pewno chcesz rasowego zwierzaka? Zobacz:
http://www.strimoo.com/video/12166264/D ... ideos.html

sohee

Od: Nie mar 02, 2008 22:07

Post » Czw sty 29, 2009 21:08

Moja kotka znalazła się po 9 tygodniach-nie trac nadziei!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw sty 29, 2009 21:10

Porób ogłoszenia-porozklejaj po okolicy i w lecznicach,wszędzie tam -gdzie Ci pozwolą.Napisz,że za odnalezienie nagroda,dołącz zdjęcie kotka i szukaj -powodzenia!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw sty 29, 2009 23:04

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Pt sty 30, 2009 7:59

Witaj.Kiedyś moja koteczka znalazła sie sama po ok.2 m-cach! Zawsze jest nadzieja i nie traćcie jej. Cały czas ogłaszajcie, wywieszajcie i poszukajcie osób które dokarmiaja koty w okolicy-zawsze takie sa.Może one cos wiedzą. Możesz ogłosic na darmowej internetowej tablicy ogłoszęń, a że mieszkasz w okolicy to wejdź przez google na Otwock-ogłoszenia darmowe, możesz wybrać i płatne (to nie kosztuje dużo). Są gazety lokalne...W Otwocku jest duzo lecznic-ostatnim hitem jest na Staszica 1 i przyjeżdża duzo osób z okolicy. Wywieś ogłoszenia tam i w innych! Chodź. kiciaj... Wczoraj spotkałam znajoma "psiarę" po siedmiu m-cach znalazła dokarmianego psa! Powodzenia

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sty 30, 2009 8:57

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i dużo pozytywnych myśli

Maniuś wracaj do domku :!: :!:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt sty 30, 2009 12:15

A sprawdzałaś w Falenicy? Jest tam Azyl Pod Psim Aniołem i z waszych rejonów trafia tam dużo zwierzaków. Wiem,że przed świetami przyjęli dużo kotów. To jest na ul.Kosodrzewiny tel.510-190-786 (to do interwencji)

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sty 30, 2009 16:56

Obrazek

To zdjęcie mojego Maniusia :) Bardzo serdecznie dziękuję za podpowiedzi - to ogromna motywacja do dalszego działania. Czuję, że mój kocurek żyje ... Mam wrażenie, że ktoś go przygarnął, tylko muszę dotrzeć do tej ososby ...

Anuuusia

Post » Pt sty 30, 2009 16:58

Piękny koteczek. Trzymam kciuki :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pt sty 30, 2009 17:01

Obrazek

A to kolejna fotka. Poszukam jeszcze i dodam jakieś ... Mam ich w sumie sporo :) Jutro jadę do Azylu pod Psim Aniołem, dodrukowałam ogłoszenia - zostawię tam jedno ... I czekam ... Dziękuję serdecznie za pomoc jeszcze raz - zmotywowaliście mnie wszyscy :) I nie tracę nadziei ...

Anuuusia

Post » Pt sty 30, 2009 17:11

Obrazek

Maniuś....

Anuuusia

Post » Pt sty 30, 2009 17:30

przepiękny kocurek....jest bardzo charakterystyczny....
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: żeby jak najszybciej był znowu z Tobą
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Pt sty 30, 2009 18:15

Dzięki za wsparcie :) Maniuś jest kocurkiem, który od niemowlęcia wychował się u nas - jest synkiem koteczki moich rodziców (nasze domy stoją na jednym placu). Mam nadzieję zatem, że zatęskni do tych drzewek po których się wspinał, do ogródka - koty przyzwyczajają się do miejsc, więc może jeszcze wróci sam ... Choć cały czas mam wrażenie, że go ktoś przygarnął. Nie biorę innego kota, bo chyba nie byłoby to na razie fair ...

Anuuusia

Post » Sob sty 31, 2009 16:24

podrzucę może ktoś tu zajrzy

Petka

[następna]