*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt gru 11, 2009 19:55 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

Poka, w stajni został jeszcze jeden maluszek , musimy go szybko złapać, póki nie zdziczeje całkiem
Niestey tamten jest zwyczajnym buraskiem......ale jest mały , na pewno znajdzie dom ...

Jeśli udałoby się go złapać i będzie zdrowy to wzięłabyś go ?

A Madox niech jedzie już do elfridy , bo elfrida ma w zanadrzu dla niego w Łodzi domek stały :)

Jutro odbieram dorosłe kocice (te ze stajni), dziś zostały wysterylizowane . Muszę je zabrać , bo mamy już rachunek 400 zł :(
Nie zrobiłam dziś fotek , bo jak dojechałam do kliniki to burasia (nazwałam ją Marcysia :twisted: ) już była właśnie po zabiegu , a Śnieżka - to ta srebrna, właśnie do zabiegu była przygotowywana.

Wezmę je do klatki do Kasi do pokoju ...
One są dorosłe (Marcysia została oceniona przez wetkę na 1,5 roku , a Śnieżka na 3 lata ) , żyły na dworze od zawsze, więc mam nadzieję , że nie grozi im pp) Nie mam wyjścia , nie mogą być nadal w klinice , bo to jednak ogromne koszty są :(
Są bardzo ze sobą związane , muszą być zawsze razem i wciąz się do siebie przytulają . Mają założone szwy śródskórne , mimo to, Marcysia, zaraz po wybudzeniu troszeczkę uszkodziła sobie rankę i ma założony kaftanik .
Są wycofane i smutne , jak się do nich wkłada ręce , to phykają , ale nie atakują ...
Pobędą u mnie do całkowitego zagojenia... Myślę , że co najmniej tydzień ....

Duża mamusia Vincenta-Vadera wysłała mi wczoraj na konto 100 zł !!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo, bardzo dziękuję !!!!!!!! Taka ogromna pomoc !!!!!!!!!!!! :1luvu:

Jutro wpłacę za kotki 200 zł , resztę dopłacę jakoś , obiecałam , że w ciągu kilku dni :roll:
Na Stefczyka mam do spłaty jeszcze chyba 212 zł ...

Muszę usiąść i dokładnie wszystko popodliczać , i napiszę rozliczonko , tu na wątku ....
Przyznam się , że mam taki burdelik w papierach , że muszę sobie najpierw wszystkie fakturki poukładać :oops:

Havanka dziś uszko wyczyszczone , jest lepiej , ale spodziewałam się szybszych efektów .....
Wyczyściłam też dziś uszka Madoxowi , żeby sprawdzić czy nie zaraził się świerzbem , ale , odpukać , w uszkach znalazłam tylko zwyczjną wydzielinkę uszną ...:)
Oczywiście , odkąd uświadomiłam sobie , że Havana nie jest kociakiem i może być w ciąży , to obsesyjnie oglądam jej brzuch , no i oczywiście bardzo urósł ostanio w moich oczach .... :roll:
Myślę , że po wyleczeniu ucha , będę ją ciąć od razu .

Oba koty prezesowe :) zostały dziś odrobaczone .....Z ważeniem były duże problemy , bardziej to było orientacyjnie ..... :roll:
Madox waży 1,5 kg , a Havana niecałe trzy kilo ....Dostały fenbendazol , mniej więcej po 3/4 dawki

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Pt gru 11, 2009 20:11 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

Ja teraz mieszkam niedaleko skansenu, także czekam na znak i pomogę łapać
Maluszka wezmę na DT - będę go w swojej pracowni trzymała, a Jozinek jest bardzo opiekuńcza, tylko kot nie może jej zagrażać damy radę :)
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Pt gru 11, 2009 20:19 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

Poka pisze:Ja teraz mieszkam niedaleko skansenu, także czekam na znak i pomogę łapać
Maluszka wezmę na DT - będę go w swojej pracowni trzymała, a Jozinek jest bardzo opiekuńcza, tylko kot nie może jej zagrażać damy radę :)

Super !!!!
Bardzo serdeczne dzięki !!!!! :1luvu:

Dam Ci znać kiedy będziemy łapać malucha , z tego co widziałam , to na pewno nie jest chory , chyba , że ma jakiś katarek , tak jak Madox, bo mógł się przeziębić , chyba , że coś się zmieniło przez ten tydzień , sle mam nadzieję , że nie ....

No i nie wiemy czy to dziewczynka , czy chłopczyk :)

Tiger_

Post » Pt gru 11, 2009 20:55 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

to co przy sobocie będzie łapanka :D :?:
Azunia 07.07.07[*]

Poka

Post » Pt gru 11, 2009 22:14 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

Poka pisze:to co przy sobocie będzie łapanka :D :?:

Tak :) Umówiłam się już z Moniką na wieczór....

TZ mnie chyba w końcu z domu wyrzuci :) :wink:

Poka, czy wciąz masz ten sam nr tel. ? 505......
będę się kontaktować jutro, ale możesz się już nastawiać psychicznie ...

Kuwetę masz ? Bo mnie już wszystkie wyszły .... :(

Tiger_

Post » Pt gru 11, 2009 23:27 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

Dziewczyny, ja mam mała kuwetę wolną po mojej Klarze, więc mogę oddać. Tylko mi zagraca mieszkanie :ryk:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Sob gru 12, 2009 13:52 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

Numer ten sam :)
Kuwetę mam, jeszcze tę od Pixie co dla Sóffki była, czeka w rezerwie
TŻ ostrzeżony - naburmuszył się trochę, ale powiedziałam mu, że jesteśmy zobowiązani pomagać bliźnim, szczególnie słabszym 8)
Kontenerek do spania wymoszczony też mam, gorzej z ewentualnymi lekami, odpchleniem, odrobaczeniem itd..., ale to chyba na bieżąco będziemy ustalać
Czekam na znak :ok:
Azunia 07.07.07[*]

Poka

Post » Sob gru 12, 2009 16:41 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

Ciocie kochane, szukajmy domów!

Chcę Wam przedstawić lecznicowe biedy, niestety znowu trochę się ich nazbierało...

Rudy - miał wrzód na szyi, pod uchem. Teraz jest zdrowy, ale wrzód uszkodził jakiś nerw i Rudy ma lekko przymrużone oko, widać to na zdjęciach. Jest piękny, a charakter ma cudowny, jest spragniony kontaktu z człowiekiem. Nie reklamowałam go wcześniej, bo myślałam, że szybko znajdzie dom, ale w lecznicy jest już około miesiąca. Ma jakieś 7 - 8 miesięcy. Zostanie niebawem wykastrowany.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Sam - kotka po traumatycznych przejściach :( W lecznicy wylądowała trzy dni temu, ledwo przytomna, przywieźli ją strażacy. Spała w silniku, ktoś uruchomił samochód... Sam ma obrzęk mózgu, wyrwane lewe ucho (ucho było dosłownie wyrwane z głowy), prawe naderwane, całe ciałko pokiereszowane, poważniejszą ranę ma też na lewym udzie. Wbrew wszystkiemu czuje się dobrze i mogłaby cały czas się miziać, mruczy, strzela baranki. Wiem, że o dom dla niej będzie trudno, dlatego wstawiam ją już dziś, mimo, że minie jeszcze sporo czasu zanim dojdzie do siebie.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

W lecznicy jest też śliczna, czarno - biała kotka, z charakteru podobna do dwójki powyżej, czyli anioł. Ma złamaną miednicę, potrącił ją samochód. Na razie nie rusza się z klatki, w zasadzie w ogóle się nie rusza :(

Obrazek

Jest też jedna dzikuna, została przyniesiona do lecznicy razem z dwójką rodzeństwa, rodzeństwo znalazło domy, bo nie było dzikiedzikie, ona niestety jest. Intensywnie myślę czy wziąć ją na oswajanie, chociaż obiecałam sobie, że odpocznę. Jest piękna - biało-bura, młodziutka - około 5 miesięcy.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Sob gru 12, 2009 16:49 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

Ciociu bloo, odpinamy feliksowy banerek i ruszamy po prośbie o nowe banerki.
Ja mogę wystawić jak zwykle allegro ale prosiłabym o jakiś tekścik do ogłoszenia.
Mogę go jakoś ubarwić jeśli trzeba.

Rudy jest oczywiście bossski :1luvu:
Mógłby mieć na imię Stefan... :?:
A Sam jest podobna do Omarka z rzeszowskiego Kundelka... :1luvu:
Myślę że warto spróbować ogłosić je też w Anonsach - starsze osoby mniej korzystają z internetu a takie są bardziej skłonne przygarnąć tak poszkodowanego kota....
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob gru 12, 2009 17:14 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

Mogę wrzucić ogłoszenia na alegratkę, tylko muszę sobie hasło przypomnieć :oops:
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Sob gru 12, 2009 17:39 Re: *LT*Madox ma Dt w Łodzi.Spike i Havana szukają domu.

Sam :crying:
wierzę, że znajdzie szczęście....... :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob gru 12, 2009 18:49 Re: *LT*Madox,Spike,Havana, Rudy Stefan,poraniona Sam...

Koteczki są już na pierwszej stronie.\
Bloo, mogłabyś powiedzieć, gdzie mają domy Beza i Feliks - Lublin, Świdnik?? Wstawiłabym do drugiego postu.

Sam jest śliczna mimo braku uszka i tych ran - piękna srebrna kotenia. Może ktoś się zakocha :ok: :ok:
Stefan wiadomo - trzeba go ogłaszać - rudy taki w morel, czy rudy w pomarańcz, powinien szybko znaleźć dom.
A ta koteńka będzie się ruszać? Wiesz coś.
Nazwałam ją na razie Śliczna :mrgreen: a jak się pojawi inne, pasujące imię - wymienię.

Wydaje mi się, że Sam trzeba zrobić osobny wątek - czasami ktoś chce dać dom kotu z uszczerbkami urodowo-zdrowotnymi...

Ciekawe czy Tigerowa złapie dzisiaj malucha...
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob gru 12, 2009 18:53 Re: *LT*Madox,Spike,Havana, Rudy Stefan,poraniona Sam...

Feliks ma domek w Lublinie, na Felinie.

No i może poczekajmy na odpowiedź bloo czy Rudy mógłby być Stefan - wszak to ona ichnia Matka Krzestna :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob gru 12, 2009 18:58 Re: *LT*Madox,Spike,Havana, Rudy Stefan,poraniona Sam...

A ja się poczułam dumna, bo Feliks jest moim sąsiadem 8)
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Sob gru 12, 2009 19:02 Re: *LT*Madox,Spike,Havana, Rudy Stefan,poraniona Sam...

Agnieszka16 pisze:A ja się poczułam dumna, bo Feliks jest moim sąsiadem 8)

No faktycznie :D
Może się okazać, że znacie się z Rudą94 :ok:
Bo chyba jesteście w podobnym wieku :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

[poprzednia][następna]