Bursztynowooka Minka i Marusia w Swoim Domku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 11, 2009 7:46 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

dziś porównałam drugą połówkę tabletki, która mi została do podania za tydzień. Wydaje mi się, (analizując wyplute części :evil:, które potem w bozitce przemycałam), że połowę to jednak udało mi się "wepchnąć". Reszta trochę w bozitce, a reszta pewnie się rozmaśliła i pokruszyła. Dlatego teraz to już w ogóle kiepsko, bo jakąś dawkę dostała, ale pewnie nie wystarczającą. Kropelki to wygoda sprawa, ale nie pomyślałam wczoraj, że taka będzie trudna ta panna moja :roll: .
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt gru 11, 2009 8:22 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Dlatego ja stosuję Profender u moich kociastych. Po różnych akcjach z wciskaniem i wypluwaniem tabletek za tableteczki już dziękuję bardzo :wink:. Podając profender przynajmniej wiem, że co miały dostać to dostały.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt gru 11, 2009 8:27 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

mądry DT dopiero jak pierwszego tymczasa przećwiczy ;), na przyszłość będę wiedziała :roll:.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pt gru 11, 2009 8:39 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Ale rozkoszniara z Mineczki :) jak się lubi głaskać, pieszczocha jedna :) no super :ok: piękna pingwineczka. Cudeńko.
:)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt gru 11, 2009 11:24 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Jej! Minka po prostu kwitnie! :1luvu:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pt gru 11, 2009 11:42 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Ślicznie koteńka wygląda :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt gru 11, 2009 12:12 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

oczy się cieszą takie ładne futerko :kotek: :ok: :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt gru 11, 2009 13:38 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

rybcie pisze:dziś porównałam drugą połówkę tabletki, która mi została do podania za tydzień. Wydaje mi się, (analizując wyplute części :evil:, które potem w bozitce przemycałam), że połowę to jednak udało mi się "wepchnąć". Reszta trochę w bozitce, a reszta pewnie się rozmaśliła i pokruszyła. Dlatego teraz to już w ogóle kiepsko, bo jakąś dawkę dostała, ale pewnie nie wystarczającą. Kropelki to wygoda sprawa, ale nie pomyślałam wczoraj, że taka będzie trudna ta panna moja :roll: .

U mnie działają wyśmienicie kabanoski Vitakrafta. Podawałam tak już mnóstwo tabletek i nadal podaję bez najmniejszych problemów :) Tyle że teraz to kocia nie chce jeść kabanosków bez tabletki (już się boję co będzie w okresie odstawiania :roll: )
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt gru 11, 2009 19:18 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

rybcie pisze:ech... panna grymasi - tabletka odrobaczeniowa nie przypadła do gustu. Ani w mięsku ani tym bardziej luzem. Kotce nie da się nawet ząbków obejrzeć a co dopiero na język w gardło coś wrzucić :roll:. Zaufanie i wypracowane metody robią swoje. Chłopakom tabletki aplikujemy, pazurki tniemy i nawet ząbki czyścimy. A tu.... tabletka rozkruszona, ośliniona i wypluta. Nie nadaje się do ponownego użycia :evil: . Dobrze, że to tylko profilaktycznie i że robali nie stwierdzono... nie mam na razie pomysłu co dalej (uznać, że jakiś okruch jednak połknęła czy dać jutro 2. dawkę (znam niby instrukcje podawania tabletek, czytałam, ale one nie działają :twisted:)?.

A oto obiecane fotki:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=OX0N-fm9Qa0

Sliczna szcześliwa kocia :1luvu:
Obrazek

krzsztof

Od: Nie wrz 27, 2009 15:43

Post » Pt gru 11, 2009 20:58 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

rybcie pisze:mądry DT dopiero jak pierwszego tymczasa przećwiczy ;), na przyszłość będę wiedziała :roll:.

Kciuki za drugie podejscie :ok:

Ja tablety to nawet swoim bym nie podala bez strachu o utrate palców :twisted:

Chociaz...kiedyś podawałam furagine kotce w Bezopecie. Potem codziennie sie domagała bezopeta, z pół roku chyba to trwało :wink:
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pt gru 11, 2009 22:53 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

A ja swoim kotom wszystko podaję w zawiesinie strzykawką do dzioba :)

Cudna koteczka :1luvu:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Sob gru 12, 2009 16:13 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

dzięki za wszystkie porady :1luvu:. Byłam dziś też doradzić się wetki i mam uznać, że dawka podana a za tydzień normalnie powtórzyć.

Minka właśnie rozdrapała sobie zgrzybiałą plamkę na uszku i trochę krwawi :(. Czy mam to czyms posmarować czy zostawić? Moje maleńkie biedactwo :kotek: .
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Nie gru 13, 2009 7:37 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

ja bym posmarowala surolanem, nie stosowany przez weta na grzyba ;)
ale dziewczyny z Łodzi mi poradzily przy Lusi, ja bym zachwycona dzialaniem tego specyfiku, zalagodzil ogniste zmiany i naprawde skorka w tydzien doszla do zdrowego ladnego wygladu.
Oczywiscie rownolegle stosowalam imaverolowe kapiele i szczepionke na grzyba.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie gru 13, 2009 17:43 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Szczepionkę (Biocan) koteńka oczywiście dostała, we wtorek (1. dawkę). Teraz podobno grzybek się będzie ujawniał, no i faktycznie - na uszkach ma już konkretne ogniska (po 2-3 na ucho) i jedno maleńkie (5mm) na główce. Od wczoraj nic nowego się nie pojawiło.
Pytałam wetkę, na następną dawkę idziemy zaraz przed świętami, mam odczekać pełne 14 dni. Pytałam też dr Ewę o "zraszanie" koteńki. Mówiła, że Imaverol nie niszczy zarodników i pryskanie jej całej niczego nie da. W tym przypadku doradziła naświetlanie specjalną lampą dezynfekcyjną PUSTEGO pomieszczenia,w którym koteńka przebywa aby zabić znajdujące się tam zarodniki. Ale wiadomo, że dostęp do takiej lampy nie jest łatwy, więc pozostaniemy przy myciu podłogi i porządnej dezynfekcji po całej akcji. Boję się teraz myć tam regularnie domestosem, bo ten może być znacznie groźniejszy dla kota niż grzybek.

Codziennie Minka wychodzi na godzinę lub dłużej (zależy ile duża ma czasu albo jaki cykl prania akurat ustawiła ;). Dziś np. Bonifcio i Antoś się pospali, więc nie robiło im różnicy zamknięcie drzwi do pokoju i Minka miała 2 spacerki. A duża, która i tak w tym czasie musi siedzieć w przedpokoju posprzątała sobie szafę, która przypominała się od miesięcy :oops:. Mineczka spragniona jest czułości, mizianki szczególnie w łazience, kocha ponad wszystko :love:. W przedpokoju za to woli zwiedzać i zaglądać w różne kąty. Strasznie lgnie do chłopaków, a nam jest przykro cały czas odmawiać, ale co zrobić...

edit: ETka, ja co 2. dzień smaruję imaverolem te zmiany. Jak często surolanem smarować?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Nie gru 13, 2009 19:07 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

ja surolanem smarowalam 2 razy dziennie ale tylko przez okres nie pamietam czy tygodnia (?) ale dokladnie nie pamietam jak to bylo.
ten lek ma w swoim skladzie i antybiotyk i steryd.
Jedna wetka az sie oburzyla jak sie dowiedziala ze stosuje to ( a kot byl wlasciwie caly lysy- moj tymczas Malinka) powiedziala mi ze ja jej nie wylecze, jak za trzy tygodnie leczenia u mojego weta pojechalam do kontroli to byla w szoku ze kot tak szybko wyzdrowial.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]