Koty z Kielc czekają na pomoc przekaż im 1 % swojego podatku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 10, 2009 21:51 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

W ogóle dogo mi nie działa. Mam nie wlączone wszystkie opcje, nie moge edytowac postów nie moge korzystać z wyszukiwarki :( Masakra jakaś :evil:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Czw gru 10, 2009 22:07 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

W okolicy Sienkiewicza, w składziku na kartony mieszka ok.8 kotów w różnym wieku. Są dokarmiane, ale zbliża się mróz :( Na jutro jestem umówiona z Panią, która je karmi - będziemy kombinowały jakieś ciepłe niby-budki chociaż. Wszelka pomoc mile widziana - potrzebne ciepłe materiały, styropian etc. Przydadzą się też głowy i pary rąk... Ktoś chętny??? :kotek:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Czw gru 10, 2009 22:25 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Witajcie,
przeczytałam parę stron wątku, trafiłam tu z bazarku. Dziewczyny, robicie wspaniałą robotę. Jestem pełna podziwu dla Waszego zaangażowania :)

Wiadomo może coś o Toli? Jak się czuje?
Pozdrawiam, Ania
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw gru 10, 2009 22:42 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

koko_ pisze:W okolicy Sienkiewicza, w składziku na kartony mieszka ok.8 kotów w różnym wieku. Są dokarmiane, ale zbliża się mróz :( Na jutro jestem umówiona z Panią, która je karmi - będziemy kombinowały jakieś ciepłe niby-budki chociaż. Wszelka pomoc mile widziana - potrzebne ciepłe materiały, styropian etc. Przydadzą się też głowy i pary rąk... Ktoś chętny??? :kotek:

Mam chyba trochę styropianu - muszę zajrzeć na strych. I chyba pianka do paneli - też ciepła. Więc się piszę :lol:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Czw gru 10, 2009 22:43 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Niteczko... już Ci to mówiłam :aniolek:

koko_

Post » Czw gru 10, 2009 22:55 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Dla Kitki brakuje 30 zł :(

Ciotki kochane widze, ze pełna parą się do roboty bierzecie :kotek:
Jak jutro beda jakies koty to obfotografujcie. Może od razu uda się jakis domek znaleźć. Ja niestety nie dam rady :(
Zaraz po aptece musze dograc sprawy w szkole a potem do domu i z powrotem bo Torisia musze wetce pokazac i odebrac Falko z lecznicy bo w sobotę do domku jedzie. a potem jak wróce to jż wieczór będzie :(
Czekamy wszyscy na wiesci jutro jak toam koteczki i jak poszło robienie budek ;)

Niteczko jak będziesz u weta możesz powołac się na mnie i poprosic o przepisanie kotki na AFN-koty. Mysle, ze nie bedzie problemu. w razie czego zadzwonie rano do weta i powiem, ze będziesz z "naszym" kotem ;)

Dzisiaj niestety brakło czasu, zeby zajrzec do Toli. Bede sie jeszcze dzisiaj widziała z Pania która była ją dzisiaj nakarmic więc pewnie dowiem się czegos nowego.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw gru 10, 2009 22:58 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Oczywiście zapomniałabym o aparacie... :? Jeśli kotki nie pouciekają to będą miały zdjęcia porobione

koko_

Post » Czw gru 10, 2009 23:15 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

fiona.22 pisze:Dla Kitki brakuje 30 zł :(

Ciotki kochane widze, ze pełna parą się do roboty bierzecie :kotek:
Jak jutro beda jakies koty to obfotografujcie. Może od razu uda się jakis domek znaleźć. Ja niestety nie dam rady :(
Zaraz po aptece musze dograc sprawy w szkole a potem do domu i z powrotem bo Torisia musze wetce pokazac i odebrac Falko z lecznicy bo w sobotę do domku jedzie. a potem jak wróce to jż wieczór będzie :(
Czekamy wszyscy na wiesci jutro jak toam koteczki i jak poszło robienie budek ;)

Niteczko jak będziesz u weta możesz powołac się na mnie i poprosic o przepisanie kotki na AFN-koty. Mysle, ze nie bedzie problemu. w razie czego zadzwonie rano do weta i powiem, ze będziesz z "naszym" kotem ;)

Dzisiaj niestety brakło czasu, zeby zajrzec do Toli. Bede sie jeszcze dzisiaj widziała z Pania która była ją dzisiaj nakarmic więc pewnie dowiem się czegos nowego.

Fiona, dostałam zaległą pensję i dam Ci te 30 i wszystkie należne Ci z bazarków, tylko powiedz jak :lol:

Niteczka 1

Post » Pt gru 11, 2009 0:34 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Niteczko 30 brakujące dla kici przekaze mam Gaota.
Powinnam jutro jechac do hurtowni ale nijak się nie wyrobie.
Moze po prostu przelej mi na konto a ja w poniedziałek zrobie zakupy ;)

Jest też chetna odoba do sfinansowania kastracji jednego z chłopaków-przystojniaków ;)

Więc potzrebna kasa tylko dla trzech ale to jeszcze troszke sie odwlecze. Może coś się zbierze z bazarku z dogo ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt gru 11, 2009 9:14 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Dziewczyny, przypominam się w sprawie zdjęć do obróbki! Ten weekend to ostatni moment, kiedy będę miała na to czas....

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Pt gru 11, 2009 9:51 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Ja mam zdjęcia w małej rozdzielczości - takie chyba się nie przydadzą :(
Bardzo bym chciała też zgrać od Fiony te "lepsze" - piękne pocztówki z nich wychodzą :lol:

Niteczka 1

Post » Pt gru 11, 2009 14:02 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Robaczki moje mam pytanie, jeśli chce się Wam wrzucic jaką drobną kase na konto, to czy mam wrzucac tu:

Fundusze zbieramy na koncie fundacji AFN
z dopiskiem "Ogony u fiony"

Numer konta:
VWBank 78 2130 0004 2001 0388 0143 0001
Alarmowy fundusz nadziei na życie
Ul. Jagiełły 5/19
14-100 Ostróda

czy tez jest jeszcze jakaś inna opcja? Generalnie mam dostać jakies karpiowe, dużo tego nie będzie (bo w oświacie kasy dla takich żuczków jak ja to nigdy nie ma dużo), ale myślę że Was chyba każde 50 zł nawet ratuje, byle w przód... Uratowaliście kiedyś mojego kociaczka i chciałabym się jakoś dołożyć do ratowania innych kociaków...

a to zdjęcie wylegującego się łobuza (tu udaje, że jest grzeczny)
Obrazek
Obrazek Obrazek

larwa

Od: Sob paź 24, 2009 13:01

Post » Pt gru 11, 2009 14:44 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Larwo, dziękujemy i pozdrawiamy :1luvu: I głaaaaski dla łobuza Rammika. Nakołderkowe przypadki opanowane? ;)

koko_

Post » Pt gru 11, 2009 14:56 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

nie ma jeszcze za co dziekowac, karpiowe dopiero 28 grudnia bedzie na koncie i dopiero wtedy jakims groszem moge wesprzec (na jedna sterylke powinno starczyc :D), a nakołderkowe przypadki opanowane, za to mamy teraz nastolne przypadki :D ulubione zajęcie Rammika to nagłe wskakiwanie na stół o 6:50, gdy ja właśnie mam w planach wypicie kawy i wyjscie do pracy o 7ej; niestety o 6:50 huragan Rammik zmiata kubek z kawą ze stołu, kawa ląduje na mnie i na podłodze, ja trafiam do łazienki ratując białe bluzki przed trwałymi plamami z kawy, szybka przebierka w inne ciuchy, szybkie mycie podłogi, zgarnięcie nowej kupy z kuwety, głask kota i Kasia idzie do pracy uff ;)
Obrazek Obrazek

larwa

Od: Sob paź 24, 2009 13:01

Post » Sob gru 12, 2009 0:09 Re: Koty z Kielc-str 89 kotka w tragicznej sytuacji !!!

Byłyśmy dzisiaj u bezdomnych kotków na Sienkiewicza. Dzięki przytaszczonym przez Niteczkę materiałom zrobiłyśmy prowizoryczną budkę ze starej szafki, styropianu, pianki, z ciepłymi posłankami w środku. Tyle, ile się dało wykombinować. To stanowczo niewystarczające, biorąc pod uwagę ilość koczujących tam kotów oraz nieuchronnie nadchodzące mrozy :( Zdjęcia udało się zrobić tylko dwóm, które przyszły do jedzenia za dnia. Reszta kotków w ilości ok 8 (?) zaczęła się schodzić, jak już było ciemno. Kotka ze zdjęcia prawdopodobnie jest w ciąży... Tragedia tam jest... :cry:

Obrazek Obrazek Obrazek

koko_

[poprzednia][następna]