Szylkretki są piękne-70.Kończymy. 4 dni.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 10, 2009 19:28 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

Pokusiłam się o charakterystykę całej mojej trójeczki.

A więc tak-IRIS-
Przekochany, cudny koteczek. Taka delikatna krucha laleczka, ale bardzo nieufna do obcych. Ugryzie i podrapie. Nie zadaje się z resztą, indywidualistka. Bardzo spokojna i wyjątkowa dama. Spokojna traktujmy umownie, bo nocny marek z niej, i żeby dostać jedzonko, uzywa różnych skutecznych sztuczek. :twisted: Generalnie niejadek, ale pusta miseczka jest dla niej wyzwaniem. Koteczek szalenie cieplolubny, lubi jak się ją nosi na rękach. Cud, miód i orzeszki. :D
LAFI
Koteczka ktora nie gryzie, nie drapie-celowo. Za to potrafi histerycznie wrzeszczeć, jak coś się z nią robi wbrew jej woli, np. bierze na ręce. 8) Przychodzi parę razy dziennie na ostre mizianki ,czasowo dokładnie wyliczone. :mrgreen: Kotka o najpiękniejszych oczach z całej trójki. Te oczy, zazwyczaj szeroko otwarte nadają jej wygląd wiecznie zdziwionej. :D Wymaga odchudzania, ale zupełnie nam to nie idzie. :lol: Specjalistka od otwierania czego się da. :kotek:
SAPHIRKA-
Tu ciężko, bo Safi jest jeszcze mała, i w zasadzie charakterek jeszcze jej się ksztaltuje. A po kastracji może się zmienić. Na razie-szaleniec mały, nauczyła się korzystać z drapaka od Iriski, a wrzeszczeć od Lafinki. Wspólnie otwierają szafki.Kocia nieznośna, jak za długo siedzę przy kompie. Marudzi wtedy i włazi 25 tysięcy razy w jedno niedozwolone miejsce, żeby się nią zająć. I udaje się jej to. Trzeba się z koteczkiem pobawić. To głównie rano, i późnym wieczorkiem. Ma najbardziej puchowe futerko

Ogólnie mogłam gorzej trafić jednym słowem. . :lol: :lol:
Jak coś mi się przypomni, dopiszę. :mrgreen: :mrgreen:
Ktoś którąś chce? :kotek:
Ostatnio edytowano Czw gru 10, 2009 19:39 przez kalair, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw gru 10, 2009 19:29 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

Cameo pisze:
kalair pisze:
Cameo pisze:Do czego odliczacie kretuchny? :) :) ;)

Hej! :D Do kastracji. Za tydzień w sobotę Safulek! :placz:

No to trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok:

Niki ma to już za sobą :mrgreen: teraz wszystko jest u mnie wycięte :ryk: z wyjątkiem mnie :ryk:

U mnie tez będzie z wyjątkiem mnie! :lol: :lol: Szkoda, nie? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw gru 10, 2009 19:30 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

Kociareczka pisze:Witam :)

Witaj Kociareczko! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw gru 10, 2009 19:40 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

Juz sie wystraszylam, widzac tytul :lol: Iiiiiii tam, sterylizacja tez dla ludzi, to znaczy chcialam powiedziec dla kotow 8) :mrgreen: Bedzie dobrze, juz zaczynamy trzymac! :ok:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Czw gru 10, 2009 19:47 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

Chat pisze:Juz sie wystraszylam, widzac tytul :lol: Iiiiiii tam, sterylizacja tez dla ludzi, to znaczy chcialam powiedziec dla kotow 8) :mrgreen: Bedzie dobrze, juz zaczynamy trzymac! :ok:

Hejka! A czemu wystraszylaś Chatku? :lol: :lol: To chyba tak strasznie brzmi :lol:
No, masz rację! Nic co ludzkie nie jest nam obce! :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw gru 10, 2009 20:06 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

Cześć :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw gru 10, 2009 20:16 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

shira3 pisze:Cześć :D

Cześc Shirka! :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw gru 10, 2009 20:19 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

kalair pisze:Chyba strasznie nudne było.. :mrgreen:
Obrazek

Może ktoś rozusza znudzonego koteczka? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw gru 10, 2009 20:27 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

No i jestem :(
Morfeuszek ma kryształki :( Dostał antybiotyk i specjalną karmę :( Za miesiąc powtórka badań :( Pani wet. powiedziała, że ma ten "najlepsze" z możliwych kryształków, bo one same się rozpuszczą, tylko trzeba żeby nic nie jadł prócz tej karmy no i antybiotyk, bo stan zapalny pęcherza się zrobił :(
Jak tylko kotki posikują, proszę - lećcie od razu do weta. Nasza pani powiedziała, że stan nie jest zły, bo szybko uchwycony i żebym się nie denerwowała... Ale ja i tak się denerwuję :(:(:(
Biedny Morfeuszek...
Z tego wszystkiego postanowiłam Gajce i Joachimkowi też zrobić badanie moczu...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw gru 10, 2009 20:29 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

Sihaja pisze:No i jestem :(
Morfeuszek ma kryształki :( Dostał antybiotyk i specjalną karmę :( Za miesiąc powtórka badań :( Pani wet. powiedziała, że ma ten "najlepsze" z możliwych kryształków, bo one same się rozpuszczą, tylko trzeba żeby nic nie jadł prócz tej karmy no i antybiotyk, bo stan zapalny pęcherza się zrobił :(
Jak tylko kotki posikują, proszę - lećcie od razu do weta. Nasza pani powiedziała, że stan nie jest zły, bo szybko uchwycony i żebym się nie denerwowała... Ale ja i tak się denerwuję :(:(:(
Biedny Morfeuszek...
Z tego wszystkiego postanowiłam Gajce i Joachimkowi też zrobić badanie moczu...

Też bym się denerwowała.. :roll: No to Sihajko właściwa karma, bo antybiotyki czasowo tylko?
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw gru 10, 2009 20:31 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

Tak, antybiotyk czasowo, a karma na razie na miesiąc, potem się zobaczy - jak powiedziała wet.... No ale jak ma tendencję do kryształków, to chyba tak już będzie....

Sihaja

Post » Czw gru 10, 2009 20:34 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

Sihaja pisze:Tak, antybiotyk czasowo, a karma na razie na miesiąc, potem się zobaczy - jak powiedziała wet.... No ale jak ma tendencję do kryształków, to chyba tak już będzie....

Hmm..Sihajko, a poszukaj tu coś na ten temat. A dokladnie jakie kryształy ma? Bo można dobre rady znaleźć.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw gru 10, 2009 20:34 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

Właśnie szukam...

Sihaja

Post » Czw gru 10, 2009 20:39 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

jak Meli odstawię Urinary to do miesiąca ma nawrót zapalenia pęcherza.. Sihajko, możesz Morfeuszka poić 2 razy dziennie naparem z pokrzywy - 5 ml conajmniej na raz, zeby sie wyplukiwal teraz

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Czw gru 10, 2009 20:40 Re: Szylkretki są piękne-70.Zaczynamy odliczanie-8 dni..

kalair pisze:
Sihaja pisze:Tak, antybiotyk czasowo, a karma na razie na miesiąc, potem się zobaczy - jak powiedziała wet.... No ale jak ma tendencję do kryształków, to chyba tak już będzie....

Hmm..Sihajko, a poszukaj tu coś na ten temat. A dokladnie jakie kryształy ma? Bo można dobre rady znaleźć.

pewnie struwity

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

[poprzednia][następna]