Kuter w ds/Mizianka SZUKA domu/Bułek choruje/minęło 6mies :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 08, 2009 14:52 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

witam ,obiecane poszło i spóżniony Mikołaj też się dołożył 8) :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto gru 08, 2009 17:28 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

Do kochających domków stałych!
Gosiara

Post » Wto gru 08, 2009 17:49 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

nie mam czasu zeby pisac, jestem bardzo zabiegana, wracam w nocy a tam male potwory zaczynaja krzyczec. troche je wypuszczam z klatki, bo nie daja mi spokoju - bardzo, ale to bardzo nie chca siedziec w zamknieciu. Z buntu wywalaja swiezo nasyopany zwirek, wywalaja miske z woda, slowem - 2 godziny rano i wieczorem z glowy, wczoraj kolo 1 w nocy nie wytrzymalam i opierniczylam towarzystwo :oops: Zrozumieli, bo poszli spac.
sa naprawde bardzo, bardzo kochane, ale ja niestety nie wypuszcze ich dopoki nie beda zdrowe - mam nadzieje, ze juz naa poczatku przyszlego tygodnia. Ale one tego nie rozumeija i bardzo placza....
Kochas wyjety na rece wbil mi sie pazurami w twarz - tak na wszelki wypadek, zebym go nie wlozyla z powrotem do klatki. Oko ocalalo, tylko w okolicach mam gustowne slady pazurków :twisted: On niestety tak ma - mocno wpija sie w czlowieka, oczywiscie z milosci :wink: Poza tym kocha polozyc sie kolo czlowieka z bruchem do gory - na glaskanie. Kuterek jest bardzo delikatny - glaszcze mnie po twarzy, pręzy sie na rękach, wygina na wszelkie sposoby, jest rozkoszny. Dzis rano dostal bardzo bolesny zastrzyk, ale zaraz zaczal znowu trkatorkowac. Kaczuszka to wiadomo - moja ulubienica :D MOje koty jakos ich jednak nie lubia - nawet Sniegula probowala je tluc lapą..... 8O
No nic, zobaczymy, jeszcze dam im troche czasu. Najgorsze, ze one siedza w tej klatce - bardzo im sie to nie podoba.... :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto gru 08, 2009 17:55 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

Hmmmma a kto by lubił siedziec w klatce, toz to z musu a nie dla lubienia :(
Miejmy nadzieje ze sie to szybko zmieni :)
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Wto gru 08, 2009 18:48 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

postaram sie jutro cos wiecej napisac, rano kotki jada na rtg, odbieram je wieczorem, chyba beda mialy tez przy okazji testy. Przepraszam bardzo, mam teraz na glowei 2 paluszki ze szpitalika i jestem wykonczona, no i same Kaczuszki sa bardzo absorbujace jesli chodzi o glaskanie - ja nie mam 3 rąk ! a dla nich i 6 to by bylo za malo.... :wink:
tak czy inaczej - kto nie adoptuje przynajmniej 1, niech załuje :mrgreen:

Never

Post » Wto gru 08, 2009 21:18 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

Komu słodziaka?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto gru 08, 2009 22:07 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

zapraszam do drugiej tury bazarku viewtopic.php?f=20&t=104163&p=5302481#p5302481

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Wto gru 08, 2009 23:08 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

Witam,

Bardzo chętnie wspomogę Was finansowo w leczeniu kociaków.
Rozumiem, że skoro kociaki są u Never to mogłabyś mi przesłać swój nr konta, żebym mogła zrobić przelew, ewentualnie podaj swój mail prywatny, żebyśmy mogły to obgadać.

Cenię Was za takie działania, sama bym wzięła chociaż jednego kociaka, ale mam u siebie już piątkę, a za miesiąc będę miała dzidziusia, więc nie ma jak.

Pozdrowienia i trzymam kciuki za dalsze działania.

Maryla

Maryla8

Od: Pt gru 04, 2009 18:20

Post » Wto gru 08, 2009 23:11 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

ojej to gratulujemy dzidzi :)

w razie czego ja nadal czekam na dane Never, jak dotąd większość wpłat leci do mnie i jak dostanę numer konta Never lub znów się spotkamy to jej przekażę, zaraz zaktualizuję pierwszy post o wpłaty na moje konto

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Śro gru 09, 2009 1:30 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

:!:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro gru 09, 2009 13:13 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

drgaonlflu, podaj swoje konto, w pn jade z kotkami do lecznicy, moze sie spotkamy.
Wole, jak ktos za mnie bedzie czuwal nad sprawami finansowymi, nie chce nic przeoczyc, ostatnio zmeczona jestm .... chyba mam jakas wplate na koncie, zaraz sprawdze.
Kotki wczoraj puscilam troche luzem, rozwalily mi chatę :mrgreen: Kaczuszka mordowala moje ubranie i futrzną kuleczkę. Kochaś głownie wywalal brzuch do glaskania, Kuterek czail sie, skakal i drapal wszystko co mu stalo na drodze, poza tym przychodzil do mnie na glasakanie. Towarzystow tak sie rozochocielo, ze po wlzoeniu do klatki byla tragedia - no musialm nasyczec, bo by mi w ogole nie dali spac....
Dzisjiaj ciocia genowefa zawiozla je na rtg, wiem, ze mialy tez test na bialaczke - ujemny, na Fiv nie zrobiono. Kotkom nikt nie odgryzl nozek - mają wady wrodzone, z tego co wiem sytuacja jest troche powazniejsza niz widac golym okiem, ale tu wiecej powie genowefa, ktora bezposrednio rozmawiala z wetami. Rtg jest wypasione, cyfrowe, w razie czego bedzie mozna wrzucic foty i pokazac Kaczuszki od środka :wink:
2 kotki beda tez potrzebowaly specjalnych bucikow - moze ktoras z ciotek umie szyc butki ze skórki? 8)

Sprawdzilam częśc wydatkow:
Lekarz w sobote kosztowal 74 zl - tyle zaplacilam wg kartki wetki za Kaczuszki. dostaly witaminy w zastrzyku, oprocz tego Kuterekm Duplocillin (chyba tak to sie pisze) w zastrzyku, Kaczuszka bierze do piątku Synergal (tabletki).
109 zl kosztowal Feliway, nie sprawdzilam rachunku za mokre - kolo 40-50 zł, postaram sie dzis znalezc paragon...
O ksztach dzisiejszej wizyty napisze genowefa.
Okolo 35 zl bedzie kosztowala szczepionka dla kazdego kotka - po dzisiejszej konsultacji z panią wetką, u kotrej kotki byly w sobotę, wolalabym jednak kupic tricat, bo on nie niesie ryzyka mięsaka. Kotkow nie mozna szczepic w nozki, więc FelOVax-em raczej bezpieczniej ich nie szczepic.... tak myślę....

Never

Post » Śro gru 09, 2009 14:29 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

na moje konto wplynęlo na kotki 350 zł od iwony66 :D
bardzo, bardzo dziękuję :D :D :D
Kurczę, muszę zrobic w domu porządki, szczepie kotki i zapraszam na glaskanie Kaczuszek :D

Never

Post » Śro gru 09, 2009 14:45 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

wyslij fotki ,tylko z opisem imiennym :lol: oczywiście
wpierw posprzataj potem foto :lol: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro gru 09, 2009 14:56 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

iwona66 pisze:wyslij fotki ,tylko z opisem imiennym :lol: oczywiście
wpierw posprzataj potem foto :lol: :ok:

Chcesz fotki glaskac? :mrgreen:
no niestety nie zrobie, bo moja rezydentak rozbila mi jakis czas temu aparat :? Wybieram sie do serwisu od ponad miesiaca, jakos nie wychodzi... :(
Oprocz Kaczuszek mam na glowie jeszcze Paluszki w lecznicy, wię czasu nie starcza....
Poodbno bezplapki, w miarę jak będą rosły, ich problemy z nozkami będą się pogłębiać... to samo z Kuterkiem
Kaczuszka oczywscie w njgorszym stanie, nie moge sie doczekac spotkania z genowefą..

Never

Post » Śro gru 09, 2009 21:18 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

:!:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

[poprzednia][następna]