moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 07, 2009 22:52 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

Młody ma już imię, chociaż była mała batalia o to... z założenia nowy domownik, miał się nazywać - ku pamięci Czarunia - Memo. Imię było wybrane niezależnie od płci nowego domownika, który miał się pojawić - takie imię unisex :) ale ponieważ Mały przyczłapał taki brudny, ze strupkami na nosku jak jakiś osiedlowy bandyta, Dużemu podpasowało imię Bercik... a może dlatego, że sam ma na imię Hubert??? Ostatecznie postanowiliśmy, że będzie to Miko(łaj), bo wybrał nas 6 grudnia, a Memo będzie jego drugim imieniem... a Duży jak chce to niech woła na niego Bercik i po kłopocie, bo i tak w końcu odpuści będąc w mniejszości :)

A historia jest zadziwiająca... i być może niektórzy nie uwierzą, ale ja wierzę, że pewne rzeczy nie dzieją się przypadkowo. Otóż jak wiadomo, od jakiegoś czasu szukaliśmy nowego, kociego członka rodziny. Pomysł pierwszy był taki, żeby pójść do opolskiego schronu, ale z powodu pp, która tam szalała musieliśmy zrezygnować. Pojawił się wątek na forum... a tu - wiele stworzeń potrzebujących pomocy i domu i nasze wyrzuty sumienia, że wybierając jedno, skreślamy drugie... taka okrutna selekcja. Wiem, że w gruncie rzeczy tak nie jest, ale wtedy nie byliśmy w stanie wybrać i zadecydować, który z "kandydatów" zasługuje najbardziej na nowy dom, bo wszytstkie zasługują na kochającego ludzia tak samo. Pojawiła się wspomniana Zara, która oczarowała nas wszystkich, ale Zara dostała szansę na domek ze swoją kochaną Bunią i ostatecznie zamieszkała w Częstochowie. Pomyśleliśmy, że może trzeba jeszcze trochę poczekać... i tak oto przedwczoraj Duża sprzątała mieszkanie i m.in. wycierała kurze na półce, gdzie stoją zdjęcia naszych footer. Za jednym z nich był kłębuszek rudej sierści wyjęty ze szczotki już po pochówku Czarka. Kłębuszek powędrował do ramki ze zdjęciem Cezara a Duża wypowiedziała wtedy magiczne słowa, które miały moc zaklęcia. Coś w stylu: "Cezarku, ty prędzej czy później przyprowadzisz do tego domu jakiegoś kotka, tak, jak przyprowadziłeś Pumkę".

Następnego dnia Duzi wybrali się do kościoła. Mijając bloki zauważyli, że idzie za nimi biało-rudy kłębuszek. Kicia łasiła się do nóg i odprowadziła Dużych pod same drzwi. Duża dowiedziała się od pewnej pani, która szła za nimi, że kotek błąka się od tygodnia pod blokami i że nikt go nie szuka :(. Wobec słów, wypowiedzianych przez Dużą dzień wcześniej, jasne było, że młodego sprowadził nam Cezar :1luvu: ... No więc Duży zapakował młodziana pod kurtkę i zaniósł do domu, po czym spóźnił się na mszę jakieś pół godziny :)
Obrazek Cezar, 08.1992 - 02.11.2009 ... śpij słodko me złotko

magda b.

Od: Wto lis 03, 2009 21:24

Post » Pon gru 07, 2009 22:59 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

Na tym forum ta historia jest jak najbardziej wiarygodna.
Jest taki wiersz o śmierci kota, kończący się słowami: "On wróci, choć w innym futerku"...
A Mikołaj nawet futerko ma troszkę podobne do Cezarka
Za szczęsliwe dokocenie Memo-Bercika-Mikołaja z piękną Pumą :ok:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto gru 08, 2009 15:34 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto gru 08, 2009 15:46 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

śliczny kotecek :1luvu: :kotek:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto gru 08, 2009 16:01 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

Zapraszam w takim razie do kontynuacji wątku na forum Koty.
Powodzenia dla Miko i jego nowej rodzinki :)

Olat

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Wto gru 08, 2009 16:06 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

Oba kociaste śliczne. :1luvu:
A cała historia ma w sobie coś magicznego...

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto gru 08, 2009 19:30 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

Pobeczałam się, gdy czytałam Cię Pumko! Niby grypę mam, fatalnie się czuję i ogólnie mam płaczliwy nastrój, ale to tak czy inaczej bardzo wzruszająca historia! Będę zaglądać jak sobie radzicie!

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Wto gru 08, 2009 20:22 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

No to świetnie! Super!
=========================
Obrazek
=========================
http://www.allegro.pl/item924254167_dla ... haryt.html

Otiskowa Mama

Od: Nie cze 07, 2009 14:11

Post » Śro gru 09, 2009 20:54 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

szybka relecja z moich relacji z młodym:

po 3 dniach jesteśmy na etapie "Miko chce, a ja udaję że nie chcę" - to taka moja strategia, żeby go sobie owinąć wokół pazurka :wink:

Obrazek

wobec mojej obojętności, Mikołajek znalazł sobie innych kolegów do przytulania:

Obrazek

magda b.

Post » Śro gru 09, 2009 21:11 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

Olat pisze:Zapraszam w takim razie do kontynuacji wątku na forum Koty.

Olat

chętnie przeniosę wątek, ale jak? :oops:

magda b.

Post » Śro gru 09, 2009 21:14 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

magda b. pisze:

Olat

Już jesteś na Kotach, moderator przeniósł :D

Bazyliszkowa

Post » Śro gru 09, 2009 21:18 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

Bazyliszkowa pisze:
magda b. pisze:

Olat

Już jesteś na Kotach, moderator przeniósł :D

aha, przeoczyłam :oops:

magda b.

Post » Pon gru 14, 2009 23:20 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

najnowsze wieści z naszego domku... po kilku dniach mojej udawanej obojętności przyszedł czas, na pierwsze mizianki... póki co "stopą" i niby przez sen, tak przypadkowo hihi wyobraźcie sobie, że wystarczy Mikusia lekko pazurkiem za uchem podrapać a on zaczyna mruczeć tak głośno, że go słychać za drzwiami :)

Obrazek

a propos drzwi 8O 8O 8O

Obrazek

Akrobata się znalazł!!! Dobrze, że Duża zauważyła i interweniowała, ale strach pomyśleć, co będzie jak się niedługo choinka pojawi (ponoć ma być w tym roku prawdziwa) :roll:

magda b.

Post » Wto gru 15, 2009 8:23 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

:lol: :lol:
Wygląda na to, że Mikuś jest kotem wysokopiennym.
Choinka będzie zagrożona :mrgreen:

Edit: literówka
Ostatnio edytowano Wto gru 15, 2009 8:57 przez Bazyliszkowa, łącznie edytowano 1 raz

Bazyliszkowa

Post » Wto gru 15, 2009 8:31 Re: moja szczęśliwa - smutna historia... szukam przyjaciela!

ale jak on tam wlazł i po co?? teorie mamy dwie - a) Miko jest w szoku poszczepiennym, bo wczoraj był pierwszy raz kłuty (ałć)
b) zainspirowała go do tego papuga, która lubi sobie siedzieć na drzwiach, tyle, że akurat wtedy była w klatce...

ps. zapraszam na bazarek dla kociego wrocławia: viewtopic.php?f=20&t=104945 :kotek:

magda b.

[poprzednia][następna]