Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
magdaradek pisze:atla a skąd będziesz wiedziała ile będzie kotek a ile kocurów???
ruru pisze:Mam pytanie, czy ktoś ma informację, czy Iskierka była zaszczepiona?
atla pisze:i Georginia i gosiaa mają dużo racji. ja tylko podrzucam pomysły, które mi przyszły do głowy, bo od paru dni taki temat jest poruszany. prawdą jest też, że jeśli nie zmieni się podejście w schronisku, to żadne inne procedury tego nie poprawią. zwłaszcza, że myślę sobie, że nawet przy sporym ruchu w schronisku lekarz przyjmujący zwierzę sprawdza jego płeć. i tu akurat założenie odpowiedniego koloru obroż nie powinno być problemem.
możnaby kupić poprostu jaką ilość obróżek w jednym kolorze, jakąś w drugim (hurtowo z pewnością byłoby taniej) i pozostając przy istniejącej numeracji sukcesywnie wymieniać obroże. wtedy nie ma potrzeby robić tego w ramach "akcji" i można zaoszczędzić zwierzakom stresu... nawet nie musiałby tego robić od razu przyjmujący lekarz, a wolontariusze w czasie wizyty w schronie. nie wiem jeszcze jak to działa, bo byłam dopiero raz, więc mnie poprawcie, jeżeli takie rozwiązanie jest niemożliwe. zdaję sobie sprawę, że u niektórych kotów (np. Ardena) zajęłoby to sporo czasu, o ile w ogóle byłoby wykonalne...
Użytkownicy przeglądający ten dział: squid i 114 gości