Koty Amiki6 - Pracusie: Snejki[*], Misio[*] i Dyziaki [*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 04, 2009 12:48 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Anda pisze:
pixie65 pisze:
Amika6 pisze:Oczywiście wynosząc ze schowka kota w transporterku weszłam wprost na jednego "donoszącego" :twisted:

Sie Cioteczka Amika nie przejmuje... 8)
Stare przysłowie pszczół mówi:(do)nosił wilka razy kilka... :wink:

Jakoś to ostatnio jest w dobrym tonie chyba :roll: kwitnie donosicielstwo.
Kiedyś jak nie zakodowałam biblioteki, to nic sie nie działo, po prostu zdarza się.
W tym roku zdarzyło mi się raz - od razu poszłam na dywanik do dyrektora :twisted:
A ostatnio sam dyrektor wydał donosiciela :twisted: (niechcący??)

Także Amiko... Dywanik jak nic :piwa:

Szef sporo "latający" :twisted: więc może się upiecze :)

Snejki ostatnio tak się ośmielił, że już nie siedzi tylko pod biurkiem, ale potrafi w najmniej odpowiednim momencie wyjść i rozłożyć się na środku pokoju. Szef parę razy udawał, że go nie widzi a przedwczoraj powiedział "ależ go spasłyście" :twisted:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt gru 04, 2009 13:42 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

:D :D :ryk: :ryk: :ryk: :mrgreen: - mój pewnie też powiedziałby coś w tym stylu :)
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt gru 04, 2009 19:38 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Dobry wieczór :lol:

Aniu, dobry człowiek ten Twój szef :ok: I chyba skupia wokół siebie równie dobrych ludzi.Sądzę,że ewentualnych donosicieli ma w głębokim pożałowaniu.

Ja jestem u Was codziennie i sekunduję Twoim zmaganiom z całego serca.
Ela , kotki cztery i pieski dwa :-)

Yoko

Od: Sob lip 28, 2007 19:33

Post » Pt gru 04, 2009 22:30 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Miło nam Elu, że do nas zaglądasz :1luvu:

To prawda, mój szef jest niezły, każdy zna swoje miejsce w szeregu, a stosunki u nas w firmie są takie prawie rodzinne.
A że jestem troszkę starsza, pilnuję jego finansów jak Cerber od prawie 15 lat, no to i mogę sobie trochę więcej pozwolić (nawet czasem zmyję mu głowę niczym młodszemu bratu i to nie koniecznie w sprawach zawodowych).
Na razie z kotami było mu nie po drodze, jeśli już to raczej z psami.
Zgodził się na stołówkę i na budkę dla kotów, nie zgodził się na mieszkanie w biurze. Ale one przecież tu nie mieszkają, tylko często nas odwiedzają :wink: (no bywa, że czasem przez przeoczenie nocują :twisted: ).
Myślę, że obawiał się zapachów i niespodzianek. Puki co, takich problemów nie ma i wierzę, że małymi kroczkami dojdziemy do tego, że kotusie zimą spać będą w ciepełku :D

Pyśka dzisiaj znowu śpi w archiwum. Rano sprzątaczka ją nakarmi i wypuści.
Snejkuś wieczorem się nie pokazał i dlatego na ciepły kącik się nie załapał.
Obrazek

Amika6

Post » Sob gru 05, 2009 9:28 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

:D :D

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek

Amika6

Post » Sob gru 05, 2009 9:28 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

doczytałam po nieobecności.
Mam nadzieję, że z łapka koteczki coraz lepiej.
Ale co z Dymkiem?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob gru 05, 2009 9:52 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Femka pisze:doczytałam po nieobecności.
Mam nadzieję, że z łapka koteczki coraz lepiej.
Ale co z Dymkiem?

Dymek nie pokazuje się od wtorku. Nawet późnym wieczorem i wczesym rankiem dozorcy go nie widzieli :(

Noga Pysi ładniejsza, ale to panienka bardzo humorzasta. Nie wiem czy ją faktycznie boli jak dotykam, czy to tylko histeria. Dzisiaj chciała mnie rozszarpać i pożreć (a musiałam sobie sama radzić), ale strupek udało mi się zdjąć i ranę dokładnie pasmarować.
Nadstawia się do głaskania, a warczy przy byle okazji :twisted:

Snejki próbuje się z nią zaprzyjaźnić, ale ta maupa swoim gulkotaniem i prychaniem go odstrasza.

A tak w ogóle to kocio na nas obrażony za zajmowanie się Pyśką :twisted: w jej obecności nie daje się dotykać. Niewdzięcznik jeden, raz nawet miał ochotę mi przyłożyć

Obrazek
Obrazek

Amika6

Post » Sob gru 05, 2009 9:59 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Bardzo proszę mi tu nie wyrzekać na Snejkiego :evil: Jak się jest takim pięknym koteczkiem i takim miziastym, to mu wszystko wolno :mrgreen:

Mam nadzieję, że Dymek znalazł inną stołówkę.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon gru 07, 2009 8:56 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Dymek dzisiaj przyszedł.
Podobno wygląda nieszczególnie, ale swoją porcję zjadł.
Teraz leży budce i nie mogę go dokładnie obejrzeć. Nie wyciągałam, bo pada i nie chciałam by gdzieś się wyniósł. Obmacałam do przez otwór w górnej półce.
Mruczał i wystawiał brzuchola do drapania. Żadnych zewnętrznych urazów nie ma. Może tylko bardzo wygłodzony i dlatego nie podobał się dziewczynom.

Pyśka od sobotniego wieczora z zapasem żarcia i picia siedziała w klatce (wczoraj nie miałam jak do niej zajrzeć). Nie jest za to obrażona, łapa coraz ładniejsza (tylko w jednym miejscu zostało jeszcze takie zgrubienie).

Snejki nakarmiony przez koleżanki uciekł na górę jak tylko przyniosłam Pysię z archiwum i czekał na mnie w moim pokoju (oczywiście na swoim ulubionym fotelu :lol: ).
Porządnie wymiziany na dzień dobry smacznie sobie śpi :D
Obrazek

Amika6

Post » Pon gru 07, 2009 21:19 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Zaglądałam 2 razy do Dymka, siedział w domku a potem zniknął. Koło 18-tej znowu był, ale po ciemku nic nie mogłam zobaczyć. Gada do mnie, wystawia brzuch do drapania, ale coś faktycznie jest nie tak. Chyba rzeczywiście żle się czuje. Nos i oczy czyste, ale to siedzenie w jednym miejscu mnie martwi :( i to nagłe nadstawianie się do miziania.
Jutro mam szkolenie i tylko rano bedę mogła do niego zajrzeć (jeśli będzie).
Cały czas o nim myślę, ale jeśli jest chory, to bez lokum nie wiem czy dam radę mu pomóc (cholernie źle być samej w takich sytuacjach., co z tego że finansowo podołam jak lokalowo i czasowo nie dam rady)

Klatkę od mama007 nocami zajmuje jeszcze Pysia, luzem go tam nie zamknę, bo w archiwum jest też składzik różnych dupereli budowlanych i ewentualnych niespodzianek bym tak szybko nie znalazła.
Obrazek

Amika6

Post » Pon gru 07, 2009 21:37 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amika6 pisze:Zaglądałam 2 razy do Dymka, siedział w domku a potem zniknął. Koło 18-tej znowu był, ale po ciemku nic nie mogłam zobaczyć. Gada do mnie, wystawia brzuch do drapania, ale coś faktycznie jest nie tak. Chyba rzeczywiście żle się czuje. Nos i oczy czyste, ale to siedzenie w jednym miejscu mnie martwi :( i to nagłe nadstawianie się do miziania.

Zimno jest, deszczowo to siedzi kocina w budce.
Przecież po to ma to wypasione lokum :)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon gru 07, 2009 21:49 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Ale on taki smutny jest, to widać po pysiu :( .
Obrazek

Amika6

Post » Pon gru 07, 2009 22:19 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Amika6 pisze:Ale on taki smutny jest, to widać po pysiu :( .

No ja mu się akurat nie dziwię...
Wszawa pogoda i w ogóle...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto gru 08, 2009 10:11 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Co słychać u Dymka :?:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto gru 08, 2009 15:41 Re: 4 Czupurki- Pusia, GAgatka w DS, z 2 wypuszczonych: MISIA [*

Rano był, ale mięsnego śniadania nie zjadł, nie wiem czy jadł chrupki, napił sie trochę mleka z wodą.
Specjalnie wróciłam ze szkolenia po 14-tej ale nie było go i nadal nie ma.
Jeszcze trochę tu będę, może przyjdzie.
Obrazek

Amika6

[poprzednia][następna]