Bursztynowooka Minka i Marusia w Swoim Domku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 06, 2009 11:36 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

ja mojemu wielorybu zrobiłam test
ale były przesłanki ku temu (niewiadomego pochodzenia
gorączka,brak apetytu, apatia, brzydka wątroba z naciekami na usg...)
ale byłam też lojalnie uprzedzona, że wynik może wyjść niejednoznaczny
i tak też było wyszedł fip niejednoznaczny, nie wiem właściwie co dał mi ten test, bo ani nie wykluczył ani nie potwierdził, ale wtedy rozumiałam, że mógł też wyjść jednoznacznie negatywny :roll:
A później po kuracji właśnie dr.Ewa zaleciła pełną morfologię z rozmazem
i sprawdzenie stosunki albumin do globulin, no i to juz wyszło nie fipowo
i to chyba jest takie bardziej miarodajne- a kicia pewnie i tak bedzie miała robioną morfologię za jakiś czas, to mozna też sprawdzić
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie gru 06, 2009 16:18 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Trzymam kciuki :ok: Mina dostała wielką szansę, więc musi być dobrze :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon gru 07, 2009 14:45 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Szczęścia dla Minki :1luvu: wygląda jak moja ukochana Maszeczka, kwintesencja miłości.

mruczka1

Od: Pon sie 24, 2009 13:34

Post » Pon gru 07, 2009 15:17 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

co tam u Minki naszej ślicznej?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon gru 07, 2009 19:36 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Właśnie przez przypadek trafiłam na wątek Minki. BARDZO SIĘ CIESZĘ, ŻE ZOSTAŁA WYCIĄGNIĘTA ZE SCHRONU!! Widziałam ją na schroniskowych zdjęciach i tak bardzo mi jej było żal. To taki typ kociaka, co nie radzi sobie w schronie, gaśnie. Dostała ogromną szansę. Kciuki za Minkę :ok: i pozdrowienia dla Łodzianek :D

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Pon gru 07, 2009 21:08 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Witam witam - przesyłam myszki do zabawy - sama wczoraj zrobiłam :)
Obrazek
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pon gru 07, 2009 22:02 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

dziękujemy Dama Ya i mruczka1 za odwiedziny :)
dune - piękne myszki, jakie słodkie

Minka je i je. Niestety najbardziej lubi chrupki, widać, że głównie suche jedzonko dostawała. Wątróbką wzgardziła, a takie chucherko dobrze jakby krwistymi witaminkami się wzmocniło :roll:. Resztę mięska zjada, ale jak się ją głaszcze i z nią rozmawia, na raty. Widać, że to towarzyska dama i nie lubi jadać w samotności. Ale jak się wsypie suche to znika w trymiga.

Minka naprawdę ożywa jak ma towarzystwo. Staram się ją odwiedzać, głaskać, rozmawiać, żal mi bardzo, że siedzi tam tak długo sama. Ona też widać smutna jest z tego powodu :(. Zadzwoniłam dziś do wetki i możemy już jutro na badania pojechać. Jak już będę wiedzieć, że ta białaczka wykluczona, będzie mi dużo lepiej. Niby rzadko podobno wychodzi wynik pozytywny, ale bardzo się stresuję. No i może Panna dostanie przepustkę na spacery i zacznie wreszcie powoli pokoje zwiedzać... Ona taka znudzona, za drzwiami tyle odgłosów, zapachów, a ona sama i sama. Ma myszkę, złapała ją dumnie i nosiła, ale na takiej przestrzeni to nawet zapolować porządnie nie można. Czekamy więc niecierpliwie i prosimy o kciuki za kłujki i wyniki jutrzejsze.

Właśnie z TŻ ją odwiedziliśmy i co? Rozwalona leży, na boczku sobie :), mruczeć zaczęła i zaraz do miseczki z suchym ostatnie kuleczki chrupkie powyjadać :ryk: . A wątróbkę przykryła ręcznikiem, na którym sypia, żeby zakryć niemiły oczom widok i zapach ;).
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon gru 07, 2009 22:27 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Cudnie :1luvu:
moje koty wątróbkę zwymiotowały, ale serduszka jedzą ladnie :)
I tez mi ostatnio na nie-surowe marudzą, musze chrupek dosypywac do ciapki kurczakowej....rozpuszczone :)
albo cos w te chrupki pakują uzależniającego....
:1luvu:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pon gru 07, 2009 22:33 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Kochana Minka :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon gru 07, 2009 23:03 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Z całych sił :!: :!: :!:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon gru 07, 2009 23:08 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto gru 08, 2009 8:18 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

:ok: dla maleńkiej.
Maszeńka moja też lubi chrupeczki, a szczególnie jak je zrzuca ze stolika i takie upadnięte dopiero jada :ryk:
Nie wszystkie kotki lubią podroby, mój Siusiaczek wogóle nie chce ich jeść.

Jeszcze raz wszystkiego naj... dla Minki :1luvu:

mruczka1

Od: Pon sie 24, 2009 13:34

Post » Wto gru 08, 2009 8:35 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

mruczka1 pisze::ok: dla maleńkiej.
Maszeńka moja też lubi chrupeczki, a szczególnie jak je zrzuca ze stolika i takie upadnięte dopiero jada :ryk:
Nie wszystkie kotki lubią podroby, mój Siusiaczek wogóle nie chce ich jeść.

Jeszcze raz wszystkiego naj... dla Minki :1luvu:

8O :roll: :lol: :ryk: imię w dechę :twisted:

co do chrupek, to Gosiu bardzo dobrze, że Minka tak lubi suche. Wysokogatunkowa sucha karma przecież jest bardzo dobra i zdrowa. Pewnie za jakiś czas jednak sprawdzisz, co tam Minka jeszcze lubi. A może rybkę na przykład? tuńczyka?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto gru 08, 2009 8:44 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Wspaniale czytać takie posty o Mince. I jak sobie ja teraz wyobrazam - to zupełnie inny kot niz to przerażone chucherko w schronie.
rybcie - :1luvu:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto gru 08, 2009 8:45 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

magdaradek pisze:co do chrupek, to Gosiu bardzo dobrze, że Minka tak lubi suche. Wysokogatunkowa sucha karma przecież jest bardzo dobra i zdrowa. Pewnie za jakiś czas jednak sprawdzisz, co tam Minka jeszcze lubi. A może rybkę na przykład? tuńczyka?

ciiiicho, nie wrzeszcz tak radośnie, bo Cię tu zaraz zwolenniczki BARF-u zakrzyczą :lol:
Gosia, a żółtko? to dopiero "kop kaloryczny"
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]