Zulusek i Nikita część I

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 06, 2009 2:10 Re: Zulusek i Nikita - Nikita po kastracji, Zulus mądrala :)

Karotka pisze:
Asia_Siunia pisze:
Karotka pisze:Wizerunek mojego Egyptiana-Bazyliszka ściśle chroniony :twisted:
Niestety nie mamy własnego wątku, kilka fotek przemycam w watkach moich tymczasów i Tekliczki

Zauważyłaś, że dymniaczki maja cos podobnego w pysiach? Wszystkie sa do siebie bardzo podobne. Kiedy Zulusek był jeszcze u Magdy na niektórych fotkach wygladał prawie tak jak moja Fraszka. Bo moja dziewczyna to taki mini kot, teraz Zulusek to jest z 2 razy od niej wiekszy, no takie rysy bardziej męskie dostał :D

Ano mają taki układ pysia, ze wszystkie są do siebie podobne! Mój ma zielonkawe oczka, cudne, duuże i jak tak nimi na mnie spojrzy to....rozklejam sie :1luvu:

Przy takim słodziaku to naprawde mozna sie rozczulic. A ja zawsze myslałam, że dymniaczki z natury sa nieco wredniaczkowate. A wychodzi na to, ze to tylko w naturze mojej Fran :?

Przemycam mała foteczkę mojej Fraszencji:Obrazek

Dymniaczki są wredne??? :evil: Jak możesz!!! :evil:

Powiedz mi proszę, jak to się dzieje, że masz i kociarstwo, i kwiaty doniczkowe? U mnie nie dało się tego pogodzić....

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie gru 06, 2009 8:03 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

biorac pod uwage ze karmie od czasu do czasu koty Karotkowe rowniez dziwie sie temu iz kwiatki tam maja racje bytu.
I co najsmiesniejsze ostatnio dwa kwiatki to ja jej wykonczylam a nie koty :oops:
:lol:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie gru 06, 2009 8:54 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

Asia, no to jednak wyślę Ci tę fotkę, chłe chłe :twisted:

u mnie też kwiatki nie mają racji bytu, a tulipany na dzień kobiet widziałyśmy z córką przez całe 3 minuty, a później u nas w domu było jak na procesji na Boże Ciało......pięknie rozścielone płatki na podłodze :P
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie gru 06, 2009 10:39 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

magdaradek pisze:Asia, no to jednak wyślę Ci tę fotkę, chłe chłe :twisted:

u mnie też kwiatki nie mają racji bytu, a tulipany na dzień kobiet widziałyśmy z córką przez całe 3 minuty, a później u nas w domu było jak na procesji na Boże Ciało......pięknie rozścielone płatki na podłodze :P

:ryk:

U mnie są i kwiatki i firanki u góry nawet. Co prawda jednego dużego doniczkowego sobie któryś upatrzyła i namolnie w nim kopał ale stworzyłam własny system ochrony doniczki i przestały. Kwiaty w wazonie stały nie raz. Zulus uwielbia je wąchać. Od wczoraj na stole stoi gwiazda betlejemska. Bałam się co rano mogę zastać ale stoi CAŁA.

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon gru 07, 2009 8:47 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

Asia_Siunia pisze: Kwiaty w wazonie stały nie raz. Zulus uwielbia je wąchać.

kolejna wspólna cecha dymniaków? Georg wręcz się napawa zapachem kwiatów, najlepszy jest bez, ale mogę być inne, nie jest specjalnie wybredny. Za to jego wredota aż pała gorącym strumieniem, jest już znana na forum i ani Asia_Siunia ani Vega36, ani nikt inny nie przekona mnie, że jest inaczej. Od ponad 7 lat wiem, że dymne = wredne, o! :twisted:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon gru 07, 2009 11:22 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

Asia_Siunia pisze:
magdaradek pisze:Asia, no to jednak wyślę Ci tę fotkę, chłe chłe :twisted:

:ryk:

U mnie są i kwiatki i firanki u góry nawet. Co prawda jednego dużego doniczkowego sobie któryś upatrzyła i namolnie w nim kopał ale stworzyłam własny system ochrony doniczki i przestały. Kwiaty w wazonie stały nie raz. Zulus uwielbia je wąchać. Od wczoraj na stole stoi gwiazda betlejemska. Bałam się co rano mogę zastać ale stoi CAŁA.

podprąd? :twisted:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Czw gru 10, 2009 20:05 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

Georg-inia pisze:
Asia_Siunia pisze: Kwiaty w wazonie stały nie raz. Zulus uwielbia je wąchać.

kolejna wspólna cecha dymniaków? Georg wręcz się napawa zapachem kwiatów, najlepszy jest bez, ale mogę być inne, nie jest specjalnie wybredny. Za to jego wredota aż pała gorącym strumieniem, jest już znana na forum i ani Asia_Siunia ani Vega36, ani nikt inny nie przekona mnie, że jest inaczej. Od ponad 7 lat wiem, że dymne = wredne, o! :twisted:

Jowita mi zawsze opowiadała o twoim Georgu, ze charakteru Fraszkowego :D
Kiedy tak czytam, to mam wrazenie, że tylko nam sie trafiły wredniacze odmiany Egiptain Mau :D

Foty Fraszencji Eminencji wysle, obiecuje! Po prostu dopiero dzisiaj zasiadłam na Forum od wekendu.

Jowita, niestety kwiaty umarły, mój Kocio-Królik-Carmenka dokonał dzieła zniszczenia. Dawałam im jeszcze szanse, ale w końcu sie poddałam i na przyjazd Mokkuni dokonalam zakupu nowych egemplarzy :wink:
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Śro gru 16, 2009 13:23 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

A tak oto Zulciu wiernie asystował Julii przy robieniu pierniczków.

Obrazek

Asia_Siunia

Post » Śro gru 16, 2009 14:00 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

będą pierniczki z kłaczkiem? :mrgreen:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro gru 16, 2009 14:51 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

Georg-inia pisze:będą pierniczki z kłaczkiem? :mrgreen:

chłe chłe :twisted:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro gru 16, 2009 17:37 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

Jak Zulusa codziennie 20 minut szczotkuję to i kłaczków nie ma. W sumie u niego najbardziej wypada ten jasny podszerstek. Nikita wcale nie kłaczy. tak wiec piernikolce bezkłaczkowe na 100%

takie nam wyszły ... :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Asia_Siunia

Post » Śro gru 16, 2009 18:11 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

Ale sliczne :D
Ja to bym na nie patrzyła całe swieta i ani myslała zjadac :D
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Śro gru 16, 2009 18:42 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

a ile łoblizał? :twisted:
Fridek namiętnie wydziobuje z blachy okruszki po kruchym z owocami i przysysa się do serniczków :mrgreen:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Śro gru 16, 2009 19:13 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

Jakoś piernikowy zapach ich nie pociąga! Leży tych pierniczków ponad 200sztuk i koty co poniuchają to ze wstrętem odchodzą. Nawet Nikita, który łasy jest na wszystko!

Asia_Siunia

Post » Śro gru 16, 2009 19:27 Re: Zulusek i Nikita - Asia myśli, że Zulus to Egyptian Mau ;)

Asia jakie piękne pierniczki!!!!!!!!!!!!!! Jak ja Wam zazdroszczę takiej chęci wspólnego czegośrobienia u mnie w domu nie ma o tym mowy :( ciągle się spieszymy. U Was widzę, jest po prostu tak NORMALNIE :) :) :) EXTRA!!
Zresztą widać, że Wy spod Piernikowa jesteście :twisted: :twisted: :twisted: i tradycji stało się zadość ;) powiedz dziewczynkom, że są mega zdolne :ok: rozumiem, że pierniczki zawisną na choince??
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]