Oktuś i Hania

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 06, 2009 15:00 Re: Oktuś i Hania

bozena640 pisze:Czekam z niecierpliwością na efekt Waszej pracy.
Ja bym prosiła o więcej zdjęć koteczków, tak słodko wyglądają razem.

prosze bardzo :)
zabawa ( troszke zamazane )
Obrazek
pierwsze wyjście Hani na otwarte Okno
chwila zastanowienia ...............
Obrazek
Oktuś juz czekał na nią
Obrazek
powolutku..........
Obrazek
do okna hop :)
Obrazek
a tu juz oddzielnie
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
OKTUŚ i HANECZKA Nasze aniołki
viewtopic.php?f=1&t=102758&start=0

agakow82

Od: Sob paź 31, 2009 19:36

Post » Nie gru 06, 2009 15:09 Re: Oktuś i Hania

Dobrze, że jesteś, jak one wchodzą na okno. Nie zostawiaj otwartego, żeby nie pobiegły, bardzo proszę (na wszelki wypadek)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie gru 06, 2009 15:11 Re: Oktuś i Hania

bardzo sie bałam żeby Haneczka nie wyskoczyła ale na szczeście jest bardzo rozsądną koteczką i nie ucieka :)
jak ktokolwiek przechodzi ( pod oknami mamy chodnik) to Hania wchodzi do środka, ale jak przejeżdża autobus to ona siedzi na oknie a Oktuś ucieka do łazienki pod wanne :)
oczywiście "wyjścia" na otwarte okno są przez nas kontrolowane bo jednak jeszcze sie boimy o Hanie bo za Oktusia to jesteśmy już pewni. Przez dwa lata nie uciekł to teraz tez nie ucieknie.Zresztą Oktuś to taki cykor że nawet na klatke nie wyjdzie jak są drzwi otwarte :)

ps za niezbyt czyste okna przepraszam ale będę myła dopiero na świeta :)
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Nie gru 06, 2009 15:14 Re: Oktuś i Hania

MalgWroclaw pisze:Dobrze, że jesteś, jak one wchodzą na okno. Nie zostawiaj otwartego, żeby nie pobiegły, bardzo proszę (na wszelki wypadek)

kochamy nasze 2 aniołeczki i nie wybaczyłabym sobie gdyby im sie cos stało na oknie.Tak jak napisałam za Oktusia jestem pewna bo przez 2 lata siedzi na oknie i nie uciekł ale Hanie trzeba pilnowac.Gdyby sie tak zdarzyło że bedzie miała chetke isc na spacer to zrobimy w oknie siatke :)

bardziej mnie niepokoi to zeby jej nie ukradli.Tak tak nie ukradli.Bo Oktusia w tamtym roku facet nam chcial zwinac :)
na szczeście zawsze otwieram okno wtedy kiedy jestem w dużym pokoju albo w kuchni( mamy otwarta na pokoj) wiec wsystko widze :mrgreen:
no i zauwazyłam zreszta reakcja sasiadow była tez bardzo szybka :)
facet potem sie tlumaczyl ze chcial go tylko poglaskac i ze tez chce kotka i takie tam.......
chodzil przez 2 tygodnie pod nasze okna i prosil zebysmy mu kotka zalatwili.wiec mu obiecalam ze mu przyniesiemy kotka.akurat mamy znajomego ktory pracuje w ciepłowni i tam byly male kotki.dał nam mała piękną CIAPECZKE ( tak jej dałam na inie) no i wyobrazcie sobie że jak mielismy juz Capulinke dla tego faceta ( zostawilam mu nawet kartke w oknie ) to facet sie nie pojawił :)
Ciapka mieszkała z nami miesiac ale od poczatku postanowilismy ze jesteśmy tylko domem zastepczym dla niej i szukamy DS no i znaleźliśmy.Ciapka jest teraz piękna duża Ciapą :) i mieszka u mojej kuzynki.

swoja drogą jak patrze na to z perspektywy czasu to nie wiem dlaczego zaufałam gościowi ktory chciał mi zwinac Oktusia.Teraz chyba bym tak nie postąpiła.No ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i moja kuzyneczka ma Ciapke :)
to jeszcze mała Ciapulinka jak mieszkała u nas
Obrazek

a to juz duża Ciapeczka w swoim domku
Obrazek

pieknusia nie? :1luvu:
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Nie gru 06, 2009 16:23 Re: Oktuś i Hania

Ciapulinka śliczna podobna do mojego Siśka.

Ja też jak jestem w domu otwieram balkon, koty nie wychodzą. Sisi pilnuje dziewczyn, już nie raz Duffy dostała łapą od Siśka za wyglądanie na balkon.

Dziękuję za zdjęcia :D
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie gru 06, 2009 17:39 Re: Oktuś i Hania

Aguś, ja też bardzo proszę: uważajcie na koty w otwartym oknie :!: , nieraz wystarczy przelatująca mucha i już odzywa się instynkt drapieżcy :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon gru 07, 2009 7:29 Re: Oktuś i Hania

mar9 pisze:Aguś, ja też bardzo proszę: uważajcie na koty w otwartym oknie :!: , nieraz wystarczy przelatująca mucha i już odzywa się instynkt drapieżcy :wink:

pilnuje pilnuje :)
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Pon gru 07, 2009 7:44 Re: Oktuś i Hania

popołudniowa drzemka
ObrazekObrazek
budzimy sie.....
ObrazekObrazek
moze jakas zabawa?
ObrazekObrazek
dziecinka :)
Obrazek[/URL [URL=http://www.fotosik.pl]Obrazek
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Pon gru 07, 2009 7:48 Re: Oktuś i Hania

Śliczności takie na zdjęciach, to w wózku jest słodziusie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 07, 2009 7:55 Re: Oktuś i Hania

mar9 pisze:Śliczności takie na zdjęciach, to w wózku jest słodziusie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

też mi sie strasznie podoba to w wózku :)
koleżanka przyszla na kawe i Hania od razu myk do wózka :)
Oktuś też był ale na dole w tym koszu :)
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Pon gru 07, 2009 7:59 Re: Oktuś i Hania

agakow82 pisze:
mar9 pisze:Śliczności takie na zdjęciach, to w wózku jest słodziusie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

To czemu mu też nie zrobiłaś zdjęcia :wink: fajnie by to wyglądało: Paweł i Gaweł :mrgreen: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 07, 2009 8:02 Re: Oktuś i Hania

mar9 pisze:
agakow82 pisze:

To czemu mu też nie zrobiłaś zdjęcia :wink: fajnie by to wyglądało: Paweł i Gaweł :mrgreen: :lol:

bo ten kosz jest taki duzy i go nie było widać:)
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Pon gru 07, 2009 8:04 Re: Oktuś i Hania

kurcze martwi mnie Doderek
Robi strajk glodowy :( od wczoraj nic nie jadł.Ani suchego ani mokrego ani kurczaczka.
Zreszta znika na cale dnie.Wczoraj rano go przylapalam jak wracal z nocnych schadzek.Dalam mu sniadanko a on pomialkal pomialkal i poszedl.zanim pozamykalam piwnice i wybieglam za nim to go juz nie bylo.Moze go ktos dokarmia?A moze ma gdzies "dziewczyne"?
Nie wiem o co mu chodzi..........
Obrazek Obrazek

agakow82

Post » Pon gru 07, 2009 8:10 Re: Oktuś i Hania

Zapowiadają zimę w tym tygodniu, kurczę, dobrze by było go złapać i umieścić w ciepłym domku.
Szkoda, że taki dzikus się z niego zrobił :(
Może znalazł jakieś nowe towarzystwo i tam chadza, gorzej będzie, jak któregoś dnia tam zostanie
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 07, 2009 8:24 Re: Oktuś i Hania

mar9 pisze:Zapowiadają zimę w tym tygodniu, kurczę, dobrze by było go złapać i umieścić w ciepłym domku.
Szkoda, że taki dzikus się z niego zrobił :(
Może znalazł jakieś nowe towarzystwo i tam chadza, gorzej będzie, jak któregoś dnia tam zostanie

tez sie martwie ze zima sie zbliza ze moze zostanie gdzies z tymi nowymi kumplami i ze co najgorsze moze wpasc pod auto :(
nie umiem sobie z nim poradzić.Dzikusek straszny sie zrobił.myslalam ze to gniewanie mu przejdzie a nawet juz raz mi sie dal poglaskac przez sekunde ale to zawsze cos.A i co jeszcze tak z daleka zauwazylam to ma oczka zaropiale :(
nie wiem czy to oznak jakiejs choroby :( na poczatku jak do nas dolaczyl z Radzia to tez mial oczka zalzawione ale mu zakropilam i bylo juz ok a teraz nie wiem jak mu pomoc bo nie daje sie zlapac.chcialam go odpchlic i tez nie da rady.napewno ma pchelki bo i Romus i Radzia mialy wiec on tez bedzie mial.A najgorsze jest to Ze beata wyladowala w szpitalu ( zapalenie jelita-za silne miala antybiotyki za slaby probiotyk) i juz nie da rady zabrac doderka.Na ogłoszenie nikt nie odpisuje.zrobie dzis nowe moze pomoze.
spadam do pracy odezwe sie jak wroce
Obrazek Obrazek

agakow82

[poprzednia][następna]