Kuter w ds/Mizianka SZUKA domu/Bułek choruje/minęło 6mies :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob gru 05, 2009 15:13 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki potrzebują WSPARCIA. Foty str 6

Zawiozłyśmy dziś z Never kociaki do lecznicy. Nie chodzę tam z kotami, ale wetka zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Sprawdziła wszystko co można było sprawdzić: pomacała, osłuchała, sprawdziła pyszczki i uszki, zmierzyła temperaturę.

Kociaki niestety nie zostały zaszczepione.

Najsprawniejszy burasek ma nadżerkę w pysiu i lekko podniesioną temperaturę. Dostał antybiotyk. Wetka powiedziała, że niepokoi ją to, że jest blady, ale może to wynikać z niedożywienia (możliwe biorąc pod uwagę, to czym były jeszcze tydzień temu karmione na złomowisku). Buraskowi brakuje palca w prawej tylnej łapie. Ma tam rankę, która może jeszcze sprawiać mu nieco bólu.

Kaczuszka (bura koteczka) niestety cierpi z powodu rany na nóżce :( Nóżka jest amputowana w miejscu, w którym schodzą się nerwy i stąpając na niej odczuwa ból. Prawdopodobnie uraziła ją dodatkowo. Cały czas trzyma kikutek w górze, żeby na nim nie stąpać. Dotknięcie kikuta sprawia jej ból :( Wetka od razu powiedziała, że czeka ją operacja amputacji w innym mniej urazowym miejscu. Kaczuszka także dostała antybiotyk, ma podwyższoną temperaturę. Jest podejrzenie, że uraz nóżki powoduje stan zapalny organizmu.
Kaczuszka ma niestety także powiększone nerki :( Wetka pobrała mocz do badania.

Marmurkowy Kochaś jest w najlepszym stanie. Jako jedyny nie dostał antybiotyku.

Tak czy inaczej kociaki czeka wizyta u ortopedy. Wetka powiedziała, że mięśnie i ścięgna w tylnych łapkach nie są normalne, trzeba sprawdzić stawy. RTG czeka na pewno Kaczuszkę i Kochasia.

Kociaki są przekochane, garną się na ręce, mruczą obłędnie, zwłaszcza chłopaki. Kaczuszka była trochę nie w sosie z powodu bólu łapki.

Kociaki bardzo potrzebują DOMÓW. Z uwagi na warunki lokalowe Never trzyma je klatce. Kociakom bardzo się to nie podoba i jojczą aby je wypuścić. Bardzo potrzebują Domków stałych lub innych domków tymczasowych!

dragonfly.87 zadeklarowała, że weźmie do siebie najsprawniejszego buraska, ale nie wspomina oo tym, że jej rodzice nie za bardzo zgadzają się na to.
Kochaś także nie ma DT. Ta deklaracja DT, która wpłynęła jest od osoby nadmiernie zakoconej. Dokładanie kolejnych kotów tam gdzie jest ich już i tak za dużo nie jest tym co przyświeca mojej kociej działalności. Nie o to chodzi.
Kaczuszka ma DT z opcją DS u Never.

Tak naprawdę tylko Kaczuszka jest "zagospodarowana".
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob gru 05, 2009 15:27 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki potrzebują WSPARCIA. Foty str 6

było by za pięknie :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob gru 05, 2009 15:34 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki potrzebują WSPARCIA. Foty str 6

z tego co czytam wynika jednoznacznie że jeszcze wiele wizyt
u weta i c.d. amputacji łapki kiciusia :(
a tak ładnie sie zaczynało
ale nie martwcie się damy radę 8) :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob gru 05, 2009 15:43 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki potrzebują WSPARCIA. Foty str 6

Buziaki sobotnio-hortensjowe :)
Obrazek

:cry: jak to jest z tymi kotkami? Jakos tak wyczytałam,ze one sie urodziły bezlapkowe a tu znowu czytam ze kicia ma amputowana lapke w zlym miejscu...To jak to jest? Niedobrze, ze chorują :( ale takie male bezdomniaki niedozywione i wogóle to przeważnie maja problemy zdrowotne, miejmy nadzieje ze da sie nad tym szybko zapanowac. Pzdr serdecznie
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Sob gru 05, 2009 15:50 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki potrzebują WSPARCIA. Foty str 6

Tak naprawdę nie wiadomo jak to się stało, że dwa kociaki są bez tylnych łapek. Nie można jednoznacznie stwierdzić, czy takie się urodziły, czy to jest pourazowe. W sumie nie jest to teraz istotne.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob gru 05, 2009 16:12 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki potrzebują WSPARCIA. Foty str 6

genowefa pisze:Tak naprawdę nie wiadomo jak to się stało, że dwa kociaki są bez tylnych łapek. Nie można jednoznacznie stwierdzić, czy takie się urodziły, czy to jest pourazowe. W sumie nie jest to teraz istotne.

No moze i tak....moze nieistotne. Po prostu myslałam ze cos przeoczyłam.
Takie łapki stracone w wypadku, są w stanie same sie wygoić? Kot sie nie wykrwawi, nie zainfekuje sie rana?
Obrazek

dune

Post » Sob gru 05, 2009 20:39 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki potrzebują WSPARCIA. Foty str 6

łapki są zabliźnione i trzeba sprawić kotom buciki. Co do mojej deklaracji, to mówiłam od początku, że dam DT kulaskowi jeśli nie będzie innej opcji, bo u mnie nie ma zgody na drugiego kota. Tak więc mówiłam to Never od samego początku, ale wiadomo kociak ważniejszy i nie dam mu wrócić na ulicę. Muszę jutro odebrać fanty na bazarek i je wystawić bo znów nam zabrakło funduszy. Pełne rozliczenia umieszczę jak dostanę wszystkie informacje co do kosztów wizyty i leków

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Sob gru 05, 2009 23:13 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki potrzebują WSPARCIA. Foty str 6

W sume dziewczyny wszystko napisaly....
Kaczuszka - bardzo martwia mnie jej nerki, bardziej niz lapka...
Rzeczywiscie koty wolalyby biegac luzem niz siedziec w klatce - niestety, ja je musze izolowac, mogą zarażac.....
Jeszcze jedno - trzeba bedzie zrobic im chyba zdjecia RTG. Kulasek ma tez chyba problem z przednia lapka - cos wetka mowila o chrzastkach...
Marmurek - ulubieniec genowefy :mrgreen: - jest w najlepszej kondycji i najglosniej domaga sie pieszczot.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie gru 06, 2009 0:05 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki potrzebują WSPARCIA. Foty str 6

Ja też proponowałam DT dla jednego malca, ale fakt- mam stado na dzień dzisiejszy niezłe... co prawda na stałe są tylko trzy, a adopcje odpukać- jakoś idą i w tej chwili poza Klapkiem wszycy zdrowi i o dziwo "normalni" :wink: , ale rozumiem, że nie chcecie dawać malucha do większego stada.... gdyby jednak była sytuacja podbramkowa, to możecie na mnie liczyć.
Kociakom testy na FelV i FiV nie zostały zrobione?

Aaa- i jak kocio jest blady to ja bym uważnie obserwowała, przy pierwszym niepokoju- badanie krwi. Także pod kątem hemobartonelli.....

Na razie trzymam kciuki za cudne maluchy!
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie gru 06, 2009 11:24 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki potrzebują WSPARCIA. Foty str 6

Buziaki Mikołajowe :) widok z mojego kuchennego okna :)
Obrazek
Obrazek

dune

Post » Nie gru 06, 2009 16:27 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki potrzebują WSPARCIA. Foty str 6

Ale to chyba nie tej zimy??Pozdrawiam z deszczowej ale cieplutkiej Ziemi Lubuskiej.
Człowiek wybiera sobie PSA,ale to KOT wybiera sobie człowieka!

WIRGINIA

Od: Nie paź 11, 2009 17:58

Post » Nie gru 06, 2009 18:21 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki potrzebują WSPARCIA. Foty str 6

z tego co doczytałam 2 kociaki szukają DT/DS?
może by tak zmienić tytuł
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Nie gru 06, 2009 19:44 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki potrzebują WSPARCIA. Foty str 6

ulvhedinn, bardzo dziękuję za propozycję, temu drugiemu domowi też choć nie ujawnił się na forum.
Po prostu wierzę, że w tak dużym mieście jak Warszawa znajdzie się mniej zakocona/zapsiona alternatywa dla tych kociaków.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon gru 07, 2009 10:11 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

Podzrucę was koteczki...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon gru 07, 2009 10:12 Re: 3 NIEPEŁNOSPRAWNE kociaki DT/DS PILNIE POTRZEBNE! Foty str 6

jak małe gamonie :)

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

[poprzednia][następna]