[Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 04, 2009 18:56 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

MalgorzataJ pisze:No to trochę zdobyliśmy wiadomości na temat persów..Chciałam nakarmić bezdomnego, rudego persa. Zostawiłam mu jedzenie -kitekat i obserwowałam kicię z daleka. Niestety nie zjadł, prawdopodobnie problemem była miska- głębsza i wąska. Nie wiedziałam o tym, że z takiej nie mogą jeść :?

bezdomny rudy sobie nie poradzi sam - nie masz możliwości go odłowić, zaopiekowac się nim i wyadoptowac?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt gru 04, 2009 19:11 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Oczywiście ,że bedę starała sie go odłowić. W stosunku do mnie jest dzikus, ale jest pani co go karmi i mówi że może go pogłaskać. Więc przy jej pomocy może się uda złapać biedactwo.
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Pt gru 04, 2009 19:15 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt gru 04, 2009 22:59 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

MalgorzataJ pisze:Oczywiście ,że bedę starała sie go odłowić. W stosunku do mnie jest dzikus, ale jest pani co go karmi i mówi że może go pogłaskać. Więc przy jej pomocy może się uda złapać biedactwo.

Dlaczego mój Lucjan skazał mnie na 40 dni łez i dał się złapać temu oprawcy? a ten rudzielec się nie daje. Dziwię się, że nikt nie szuka tego persa i nie moge zrozumieć jak ktoś go mógł celowo wyrzucić. Wrrrr. Kilka watków wcześniej wspominacie o wyłapaniu czarnego zadbanego kota, przypuszczacie, że jest czyjś. Spotkałam się z ogłoszeniem na bialystokonline, chyba w ub. tygodniu, że komuś zginął czarny duzy kot, nie mówie o Fuńku, Funiek się znalazł. Jeśli złapałyście w tym kwadracie miasta jest prawdopodobieństwo, że ktoś go szuka :kotek:
Mam to ogłoszenie: Tydzień temu zaginął czarny, duuuży kot.Wabi się LILO. Jeśli ktoś widział go w okolicach Dojlid proszę o pilny kontakt.Kot znajduje się pod stałą opieką weterynaryjną, przyjmuje lekarstwa bez których jego życie życie jest zagrożone.

dodane: 2009-12-02 15:47:41 ID:954673 Użytkownik: LUMIK
Obrazek

drewa

Od: Śro paź 14, 2009 19:18

Post » Pt gru 04, 2009 23:21 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

aga&2 pisze:
Basica pisze: zastanawiam sie czy nie dać jej surowego żółtka na poprawę strun głosowych :mrgreen: ale wtedy grozi mi lincz sąsiadów....to może lepiej nie bedę dawała :twisted:

Taaak, świetny plan Basiu. Barwa głosu się jej poprawi :twisted:

A tak serio - kicia absolutnie nie jest szczęśliwa (no, ma prawo,w sumie co nieco jej wycięto)
Ale wojownicza z niej panna, nie ryzykowałabym wypuszczenia jej z klatki...to raczej typ kota podszafkowego. Więc chyba będzie musiała jeszcze trochę skruszeć. Choć fakt, ładna jest...

Widziałam znalezisko córci dorotak - elegancka czarna puma, całkiem domowa. Ciekawe, czy buchnęliśmy komuś kota? :twisted: Taka elegancka panienka. Roboczo Kenia, ale czekamy jak znalazca ją nazwie :)
Obrazek
No i u Tri - Lolci byłam. Bosz, ale brudasek :roll: Kapiel jej nie zaszkodzi, niech no się tylko panienka zagoi :twisted:
Obrazek;Obrazek
Za to Blanko coraz piękniejszy. Chociaż przechlapane mają persy... Ryjek tak się brudzi masakrycznie. I do miski ciężko się wgłębić...
Obrazek;Obrazek;

Znalazłam taki post na bialystokonline: Tydzień temu zaginął czarny, duuuży kot.Wabi się LILO. Jeśli ktoś widział go w okolicach Dojlid proszę o pilny kontakt.Kot znajduje się pod stałą opieką weterynaryjną, przyjmuje lekarstwa bez których jego życie życie jest zagrożone.

Może to chodzi o tego kota.
Obrazek

drewa

Od: Śro paź 14, 2009 19:18

Post » Sob gru 05, 2009 8:42 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

:placz: nie mam rudzielca :placz: sympatyczny Pan zabrał Go dziś z samego rana :crying: rude jest piękne....ja kcem RUDZIELCAAAAAAA
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Sob gru 05, 2009 8:53 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

drewa pisze:
Znalazłam taki post na bialystokonline: Tydzień temu zaginął czarny, duuuży kot.Wabi się LILO. Jeśli ktoś widział go w okolicach Dojlid proszę o pilny kontakt.Kot znajduje się pod stałą opieką weterynaryjną, przyjmuje lekarstwa bez których jego życie życie jest zagrożone.

Może to chodzi o tego kota.

U nas jest kocia dziewczynka.Dzwoniłam.Oni szukają chłopczyka
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Sob gru 05, 2009 9:57 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Basica pisze::placz: nie mam rudzielca :placz: sympatyczny Pan zabrał Go dziś z samego rana :crying: rude jest piękne....ja kcem RUDZIELCAAAAAAA

Basiu a może być białe w rude plamki?? Pani dziś po 13 będzie łapać śliczną koteczkę więc powiedz tylko słowo a przywiozę Ci ją dziś :roll:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Sob gru 05, 2009 12:52 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

aga&2 pisze:No i u Tri - Lolci byłam. Bosz, ale brudasek :roll: Kapiel jej nie zaszkodzi, niech no się tylko panienka zagoi :twisted:
Obrazek;Obrazek

Ale numer. Tylko wyjechałam na parę dni, a tu mi Lolci wycięli co nieco 8) Oj Aga nie wymyślaj, że brudasek. Nie widzisz, że to taki artystyczny futerkowy nieład? Persikowi się podoba 8) :twisted:

Stała się bardzo przykra rzecz. Zacytuję Wam moją smsową rozmowę z panią z Wrocławia, która wzięła Rudzię:

ja: Witam. Jak się ma Rudzia?
pani: Bardzo dobrze
ja: To super. Mogłabym dostać jakieś zdjęcia kici?
pani: Nie!
ja: 8O Dlaczego...?
pani: Bo sika mi po wszystkich łóżkach i nie mam czasu.
ja: Czy dzieje się coś złego? Czemu nie utrzymuje pani ze mną kontaktu?
pani: Bo nie mam czasu. Mogę pani odesłać kotke.
ja: ...... 8O

Zaraz do niej zadzwoniłam i zapytałam co się dzieje. Zaczęła mi tłumaczyć, że kotka jest wredna, wszędzie sika, a w ogóle to dałam jej za starego kota, bo ona wcale nie miała 3 miesięcy. 3 miesięczne koty przecież nie mają tak długich ogonów :roll: Ja jej tłumaczę, że to raczej na podstawie długości ogona się wieku nie określa, a na podstawie uzębienia, a że sikanie po łóżkach na pewno ma jakiś swój powód. Mówię, że może rujka się zaczyna? Ona, że kicia jest wysterylizowana (teraz się zastanowiłam, ze to niemożliwe, bo miała chyba termin wyznaczony styczeń-luty 2010). Problemy z pęcherzem? Dawała jej furagin.. Może stres i może trzeba zakupić feromony? Ona już kupowała i nic nie dało. Ja, wiec pytam co mam zrobić z kicią. Ona, że wprawdzie jej nie wyrzuci, ale odda dla mamy na wieś. Ja chcę mieć Rudzię jak najszybciej u siebie, jak najdalej od Wrocławia. Przykra sytuacja, bo Rudzia to jedna z najwspanialszych i najgrzeczniejszych tymczasów jakie u mnie były :( Strasznie mi jej szkoda.. :( :( Czy ktoś będzie jechał z Wrocławia do Warszawy lub Białegostoku?
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Sob gru 05, 2009 12:58 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Basica pisze: ja kcem RUDZIELCAAAAAAA

A może być 'pers'? 8)
Jest do wzięcia od zaraz, tylko transport potrzebny..
Ostatnio edytowano Sob gru 05, 2009 13:34 przez aamms, łącznie edytowano 1 raz
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob gru 05, 2009 13:04 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

aamms pisze:[quote="Basica ja kcem RUDZIELCAAAAAAA

A może być 'pers'? 8)
Jest do wzięcia od zaraz, tylko transport potrzebny..[/quote]

weź nie kuś persem :twisted: ja kcem tymczasa rudego, a plaskatym trzeba nosy podcierać :mrgreen:

Basica

Post » Sob gru 05, 2009 13:13 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Luspa pisze:Ja chcę mieć Rudzię jak najszybciej u siebie, jak najdalej od Wrocławia. Przykra sytuacja, bo Rudzia to jedna z najwspanialszych i najgrzeczniejszych tymczasów jakie u mnie były :( Strasznie mi jej szkoda.. :( :( Czy ktoś będzie jechał z Wrocławia do Warszawy lub Białegostoku?

Echhh ...
Ja tak bardzo chciałam ją wtedy adoptować :roll:

Basica strasznie wybredna się zrobiłaś :evil:

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Sob gru 05, 2009 13:16 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Moniś....w rude kropki to nie rude :P

wiesz, trzeba się cenić :mrgreen:

Basica

Post » Sob gru 05, 2009 13:17 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Basica pisze:
aamms pisze:
Basica pisze: ja kcem RUDZIELCAAAAAAA

A może być 'pers'? 8)
Jest do wzięcia od zaraz, tylko transport potrzebny..

weź nie kuś persem :twisted: ja kcem tymczasa rudego, a plaskatym trzeba nosy podcierać :mrgreen:

ale ile kochanego futra w zamian :mrgreen:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob gru 05, 2009 13:29 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

dalia pisze:weź nie kuś persem :twisted: ja kcem tymczasa rudego, a plaskatym trzeba nosy podcierać :mrgreen:

ale ile kochanego futra w zamian :mrgreen:[/quote]

a ile czesania... :mrgreen:

Basica

[poprzednia][następna]