Rudus i Dudus w jednym bedą domku - DS razem!!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 04, 2009 19:58 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

_leśna_ pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:
Mruczeńka1981 pisze:Jest pewne,że nie, poza tym będzie zaszczepiony i może uda się go ciachnąć.

a czemu Saszka zadnej dokumentacji nie ma-Leśna mówi,ze pewnie zaszczepiony był,a ciachniety nie wie?oczywiscie na priv mozna odpisac..

Ja nie jestem w stanie zapamiętać wszystkich dat i kotów kiedy były ciachane ale jak jest tam kot z jajkami - tak staram się pilnować żeby wykastrować a szczepiony to był bo szczepione są wszystkie koty
O ile mnie pamięć nie myli to on miał jajka obcinane z ogonem albo łapą ale nie wiem bo nie pamiętam

Z jakim ogonem? Toz on ma piekny ogon...łapy chyba tez...glupieje....powoli tutaj :roll:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pt gru 04, 2009 20:07 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

przyznam szczerze, że ja też głupieje... i nie mogę się doprosić odpowiedzi na jedno pytanie, choć wcześniej dt był potrzebny na cito...
Obrazek Cezar, 08.1992 - 02.11.2009 ... śpij słodko me złotko

magda b.

Od: Wto lis 03, 2009 21:24

Post » Pt gru 04, 2009 20:14 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

Lidka pisze:Parę razy czytałam, że wet z igłą był szybszy:((
Tfu, tfu, zeby nie wywołac.

nie był taki szybki, bo Antonio u mnie jest :mrgreen: ,ale zdarzas sie niestety-Dune:
ja pytam o mojego Saszke(bez łpki przedniej i ogona)! :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pt gru 04, 2009 20:17 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 1 raz
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt gru 04, 2009 20:17 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

magda b. pisze:przyznam szczerze, że ja też głupieje... i nie mogę się doprosić odpowiedzi na jedno pytanie, choć wcześniej dt był potrzebny na cito...

i tu sie zgadzam, bo jak mnie "wzrok"nie myli jest zasada oddania kota na miejscu, w okolicy, a nie szukania mu domu daleko :lol:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt gru 04, 2009 20:36 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

No przepraszam ale muszę to skomentować po swojemu
Niestety też się naczytałam że koty są usypiane a nie leczone, koty są leczone ale warunki schroniskowe nie są dobrymi warunkami na wyleczenie bo jednak dom to dom i warunki jakie w nim panują są o wiele lepsze.
Owszem zdarza się tak że niektóre nie dają rady ale się tam człowiek stara walczyć do końca
Kurcze no nie jest tak że się je zostawi i "niech sobie zdychają"
Po coś ta izolatka w końcu tam jest

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Pt gru 04, 2009 21:25 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

_leśna_ pisze:

No przepraszam ale muszę to skomentować po swojemu
Niestety też się naczytałam że koty są usypiane a nie leczone, koty są leczone ale warunki schroniskowe nie są dobrymi warunkami na wyleczenie bo jednak dom to dom i warunki jakie w nim panują są o wiele lepsze.
Owszem zdarza się tak że niektóre nie dają rady ale się tam człowiek stara walczyć do końca
Kurcze no nie jest tak że się je zostawi i "niech sobie zdychają"
Po coś ta izolatka w końcu tam jest

No Antonia agonalnego nie przyjełam-wet był zdziwiony ,ze Antos miał juz nie zyc...moze dlatego takie przykłady, czy Kosmitki sa dla wielu szokiem....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt gru 04, 2009 21:29 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

Dziewczynki....to jak z tym kociakiem? Bo im szybciej tym lepiej z której strony by nie patrzec...nawet jak sie go potem przekaze do nastepngo dt - to do 14 sa 2 tygodnie - toz to szmat drogi....
Obrazek

dune

Post » Sob gru 05, 2009 9:49 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

Ja już pisałam,że Rudy zostaje w schronie. Będzie najprawdopodobniej wysterylizowany i przygotowany do podróży. Jeśli stan jego zdrowia się pogorszy, to wtedy pomyślimy o DT. Teraz nie ma sensu przenosić go na kilka dni w inne miejsce. Jeśli znalazłby się DS, to oczywiście skorzystamy.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob gru 05, 2009 9:55 Re: Piękny Rudiś po wypadku czeka na transport

A transport będzie 12.12. Kruszyna będzie w niedziele w schonie i na pewno napisze, jeśli coś będzie nie tak. Jesteśmy w kontakcie z Leśną. Na tydzień nie ma sensu go zabierać, tym bardziej, że będzie kastrowany.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob gru 05, 2009 12:01 Re: Piękny Rudiś po wypadku pilnie DT Dolny Śląsk POMOCY

dune pisze:Dziewczynki....to jak z tym kociakiem? Bo im szybciej tym lepiej z której strony by nie patrzec...nawet jak sie go potem przekaze do nastepngo dt - to do 14 sa 2 tygodnie - toz to szmat drogi....

Dziewczyny z Fundacji załatwiają adopcje do Niemiec. Muszą być przygotowane wszystkie papiery. Leśna jest już w schronie po urlopie także będzie Rudego monitorowała i w razie co będziemy reagować, tak jak Mru pisała. Ja już druknęłam umowy dla Rudego i paru innych które też pojadą. Druki są u Kruszyny, jutro będą mogli już wypełnić w schronie żeby wszystko przeszło sprawnie. Muszą też przygotować całą dokumentację "medyczną". Także jak dziewczyny przyjadą to tylko zapakują koty i jadą. :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob gru 05, 2009 16:05 Re: Piękny Rudiś po wypadku czeka na transport

Buziaki sobotnio-hortensjowe :)
Obrazek

O matko...az do Niemiec? ale to juz chyba na stałe. Nawet nie wiedziałm ze Wy takie mieżdunarodne jesteście w swoich poczynaniach :) fakt, duzo papierków :) No to zycze powodzenia :)
Obrazek

dune

Post » Sob gru 05, 2009 16:15 Re: Piękny Rudiś po wypadku czeka na transport

Tak na stałe. Z Wrocławia pojadą do Zielonej G. do siedziby fundacji, a potem do Niemiec. Już kilka kotów od nas znalazło tam domki :) i jest im bardzo dobrze :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob gru 05, 2009 16:21 Re: Piękny Rudiś po wypadku czeka na transport

No tak , nawet bariery językowej nie ma :) czy myslisz ze wszystkie koty na swiecie miaucza w tym samym języku.... :)
bardzo mnie ujął ten kotek :) bardzo bym chciała zeby odnalazł szczęście spokój i milość :)
Obrazek

dune

Post » Sob gru 05, 2009 16:24 Re: Piękny Rudiś po wypadku czeka na transport

Moje kolejne będą miauczały po angielsku ;) Nie wiem jak się z Gibutkiem dogadają 8O :mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob gru 05, 2009 19:42 Re: Piękny Rudiś po wypadku czeka na transport

Gibutkowa pisze:Moje kolejne będą miauczały po angielsku ;) Nie wiem jak się z Gibutkiem dogadają 8O :mrgreen:

No wiesz...musisz sie liczyc z drobnymi mizanderstendingami na początku :)
Obrazek

dune

[poprzednia][następna]