Mały Pajączek Aszek Fistaszek we własnym domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 03, 2009 23:24 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek, nowe fotki :)

Ale ze mnie guła :oops: zapomniałam Wam pokazać malutką siostrzyczkę Ashki - Kolkę. Kolka została adoptowana z łódzkiego schroniska, na początku było z nią kiepsko, ale CoolCaty wyprowadziła Małą na prostą i już jest wszystko git :)

Obrazek

Obrazek

...Kolka biega tak jak maleńka Asha - z prędkością światła, rośnie i je jak smok. Cały czas gotuję jej kurczaka z ryżem, ale ostatnimi czasy nasze zwierzaki z uporem maniaka zamieniają się na miski z jedzeniem. Kolka oczywiście do misek dopada pierwsza i zanim przybędzie reszta towarzystwa (Asha stała się dystyngowaną damą i rzadko zdarza się jej biec do michy) wybiera najlepsze kąski. Zajada tak chciwie i żarłocznie, że niekiedy jest cała do mycia. Tesi czasami broni swojego jedzenia, ale mała furiatka broni tego, co sobie wybrała do jedzenia i nie dopuści do tego nikogo.
Bardzo muszę pochwalić Ashę, za opiekę nad Kolką. Ascha stała się bardzo opiekuńcza, codziennie wylizuje Kolkę począwszy od uszu po ogon, a jak Mała płacze (zdarzyło się nam zamknąć ją przez nieuwagę w łazience, lub przydepnąć) Asha momentalnie jest przy niej i wydaje z siebie mnóstwo krótkich miauknięć, pomruków, jakby nam chciała powiedzieć, żebyśmy byli bardziej uważni. Obie szaleją wczesnym rankiem i późnym wieczorem, a jak nie szaleją to śpią razem zwinięte w jeden duży kłębek, a ponieważ są identycznie umaszczone, wyglądają jak jeden gruby egzemplarz kota...

"Mój" kochany Pajączek Ashek Fistaszek :1luvu: Oj jak ja się cieszę że trafiła do takiego super domku :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt gru 04, 2009 11:45 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek, nowe fotki :)

Gosiu, czy Kolka jest klonem Asheńki 8O :wink: Piękna z niej panienka :1luvu:

Cudowny domek znalazłaś dla Pajączka :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt gru 04, 2009 11:54 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek, nowe fotki :)

Z tego co mówi Beata Kolka jest klonem Ashki ale tylko jeśli chodzi o wygląd, bo o charakter to już nie.
Kolka nie jest takim miziakiem i przytulakiem jak była Ashka (nie łazi za Beatą krok w krok i nie siedzi jej na głowie), a poza tym straszny z Kolki łobuz, a Ashka była grzeczniutka :mrgreen:

gosiaa

Post » Pt gru 04, 2009 12:02 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek, nowe fotki :)

Gosiu a co z tym znalezionym kociątkiem? Wydawało mi się, że kiedyś ci Państwo znaleźli jakąś kotunię maleńką i ją leczyli....?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt gru 04, 2009 12:23 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek, nowe fotki :)

Dokładnie tak, pisałam o niej na poprzedniej stronie, niestety Niuśce nie udało się pomóc [']

gosiaa

Post » Pt gru 04, 2009 12:28 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek, nowe fotki :)

oooooooo :(
przykro [*]

ale fajnie, że został adoptowany inny kociak :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 04, 2009 12:32 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek, nowe fotki :)

jaki piękny zestaw pingwinów :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt gru 04, 2009 13:59 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek, nowe fotki :)

jejku, czemu Paluch nie ma takiej CoolCaty :( sklonujmy dziewczyne :!: :!: :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob gru 05, 2009 23:03 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek, nowe fotki :)

Ponieważ moja Szpronia nie ma swojego wątku wkleję tutaj. Czy uważacie że mój kot jest normalny :roll: bo ja zaczynam wątpić :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

gosiaa

Post » Nie gru 06, 2009 9:37 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek, nowe fotki :)

a ja uwazam ze normalny :)

ani Amisia ani Drakul takiego miesa nie tkna bo toleruja tylko piers z kurczaczka wiec wolowinka rowniez zostalaby wzgardzona :mrgreen:
co innego zarlok Banana ale ta ukradnie doslownie wszystko, ostatnio probowala zrec zelka ukradzionego dziecku :roll:

dla nich cos innego niz kurak to obraza majestatu ( no za wyjatkiem watrobki za ktora Drakul dalby sie pokroic ale dostaje ja bidak ze dwa razy na rok :twisted: )

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt sty 22, 2010 14:33 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek, nowe fotki :)

Dzisiaj mija rok jak Ashka przeprowadziła się do nowego domku, przeprowadzka była dokładnie w czwartek 22 stycznia 2009, jejku, jak ten czas szybko leci. To już jest duży kot, a dla mnie zawsze pozostanie takim malutkim najukochańszym Ashkiem Fistaszkiem :1luvu:

Obrazek

Obrazek

gosiaa

Post » Pt sty 22, 2010 15:13 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek we własnym domku :)

Gosiu, tak dobrze pamiętam historię Asheńki - jak trudno było Ci się z nią rozstać, jak skradła Twoje serce, ale i cioteczkowe :wink: I teraz mały Pajączek :1luvu: jest dorosłą, szczęśliwą koteńką w cudownym, własnym domu!!! To już rok? Trudno uwierzyć...
Jubileuszowo ściskam I Ciebie i Ashkę :wink: :D I oczywiście Szprocię, która stosunek do mięska ma taki jak ja :wink:

Dzisiaj, rozmawiając z potencjalnym domkiem Wolanda, będę pamiętała o historii cudnej Ashki. To mi doda ducha :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt sty 22, 2010 20:46 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek we własnym domku :)

Szpronia fajniasta jest, taki inny kot, hehe ;)

Ashka już rok mieszka w swoim domku, no no 8O oby wszystkie kotki były tak szczęśliwe jak ona :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pt sty 22, 2010 22:08 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek we własnym domku :)

Aszka Fistaszka śliczna. Nam ona bardzo Fufu przypomina, a z Fufu też ciężko było nam się rozstać.
I one obie chyba są takie malutkie, drobne.
Dużo szczęścia koteczko malutka, choć to chyba nie możliwe być już bardziej.

:1luvu:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt sty 22, 2010 22:16 Re: Mały Pajączek Aszek Fistaszek we własnym domku :)

Oj tak, Aszeńka cały czas jest taką drobniutką, filigranową koteczką. No nie ukrywam że z nią najtrudniej było nam się rozstać, ale teraz nie żałuję, bo Ashka ma super domek a u nas jest miejsce na kolejne tymczasy. I po Aszeńce, co prawda niestety na krótko :( ale pojawiła się Tosia, nasza kolejna wielka miłość, ale tak to chyba jest, im bardziej o kota się walczy, tym bardziej się go kocha...

gosiaa

[poprzednia][następna]