InkaPigulinka - teraz ja cz. 12

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 03, 2009 13:21 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

aglo pisze:Moja bardzo dobra znajoma (rok starsza od mojej mamy) zawsze powtarzała, że nie wymaga od młodych ustępowania miejsca, bo ma świadomość, że młoda dziewczyna może być zmeczona po 8 godz. biegania w pracy, a starsza pani właśnie wstała z fotela i postanowiła pojechać na zakupy/do kościoła/na herbatkę.

Co nie zmienia faktu, że jak widze trzęsącą się babcię, to miejsca ustępuję :wink: .

I coś "do śmiechu w temacie":

Systematyka babć autobusowych

1) Babcie łowcy krzeseł - gdy autobus się zatrzyma i otworzy drzwi, ty nawet nie zdążysz sobie tego uświadomić, a ona już siedzi.

2) Babcie akrobatki - widząc wolne krzesło po drugiej stronie autobusu w cudowny sposób odzyskują mobilność, wrzucają laskę pod pachę i biegną do krzesła, co sił w nogach.

3) Borostwory - ogromne babcie w futrzanych płaszczach zajmujące z reguły 1,5 - 2 miejsc siedzących.

4) Babcie wilki - atakują watahą, ich szczekanie rozlega się na cały autobus i wygryzają każdego z ich siedzeń.

5) Babcie lokomotywy - jak siedzisz w autobusie, staja nad Tobą i zaczynają sapać. Niektóre sapią tak intensywnie, że czujesz, co jadła kilka godzin temu... (najczęściej jest to czosnek lub cebula)

6) Babcie ankieterki - na kilka przystanków przed ich docelowym przepytują ludzi, kto kiedy wysiada i starają się odpowiednio ustawić wszystkich przejściu.

7) Babcia "Last Minute": nie wstanie przed swoim przystankiem, ale siedzi twardo do samego końca, przebija się do wyjścia jak kula armatnia dopiero wtedy, gdy ludzie zaczynają (na jej przystanku) wsiadać do transportera.

8) Babcia "Predator": najbardziej obrzydliwy, wredny typ. Pokonuje nieraz spore dystanse do przystanku, ale już w busie czy tramwaju nie jest w stanie przejść tych 6 metrów do wolnego miejsca, tylko staje nad kimś młodszym i terroryzuje go.

9) Babcie - siatomioty: Wsiada sobie taka jedna do autobusu (ew.tramwaju), czujnym zwinnym okiem namierzając pozycję wolnego miejsca oraz najbliższego kasownika. Po przekalkulowaniu i zrobieniu symulacji (chodzi o trójwymiarową symulację ruchu współpasażerów w najbliższych 10 sekundach nałożoną na plan przestrzenny krzesło-kasownik-własna pozycja) rzuca siatą w stronę wolnego krzesła a sama kasuje bilet. Po czym z godnością zdejmuje siaty z siedzenia, żeby rozgościć się na wcześniej zarezerwowanym miejscu

:ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw gru 03, 2009 13:26 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

MaryLux pisze:O, Ciociu, powiedziałaś coś baaaaaaardzo mądrego
Inka zadowolona

:oops:
Mru mnie nauczyl.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw gru 03, 2009 13:27 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

Dorota pisze:
MaryLux pisze:O, Ciociu, powiedziałaś coś baaaaaaardzo mądrego
Inka zadowolona

:oops:
Mru mnie nauczyl.

Mru jest bardzo dobrym nauczycielem :)

MaryLux

Post » Czw gru 03, 2009 17:59 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

MaryLux pisze:
aglo pisze:Moja bardzo dobra znajoma (rok starsza od mojej mamy) zawsze powtarzała, że nie wymaga od młodych ustępowania miejsca, bo ma świadomość, że młoda dziewczyna może być zmeczona po 8 godz. biegania w pracy, a starsza pani właśnie wstała z fotela i postanowiła pojechać na zakupy/do kościoła/na herbatkę.

Co nie zmienia faktu, że jak widze trzęsącą się babcię, to miejsca ustępuję :wink: .

1) Babcie łowcy krzeseł - gdy autobus się zatrzyma i otworzy drzwi, ty nawet nie zdążysz sobie tego uświadomić, a ona już siedzi.

2) Babcie akrobatki - widząc wolne krzesło po drugiej stronie autobusu w cudowny sposób odzyskują mobilność, wrzucają laskę pod pachę i biegną do krzesła, co sił w nogach.

3) Borostwory - ogromne babcie w futrzanych płaszczach zajmujące z reguły 1,5 - 2 miejsc siedzących.

4) Babcie wilki - atakują watahą, ich szczekanie rozlega się na cały autobus i wygryzają każdego z ich siedzeń.

5) Babcie lokomotywy - jak siedzisz w autobusie, staja nad Tobą i zaczynają sapać. Niektóre sapią tak intensywnie, że czujesz, co jadła kilka godzin temu... (najczęściej jest to czosnek lub cebula)

6) Babcie ankieterki - na kilka przystanków przed ich docelowym przepytują ludzi, kto kiedy wysiada i starają się odpowiednio ustawić wszystkich przejściu.

7) Babcia "Last Minute": nie wstanie przed swoim przystankiem, ale siedzi twardo do samego końca, przebija się do wyjścia jak kula armatnia dopiero wtedy, gdy ludzie zaczynają (na jej przystanku) wsiadać do transportera.

8) Babcia "Predator": najbardziej obrzydliwy, wredny typ. Pokonuje nieraz spore dystanse do przystanku, ale już w busie czy tramwaju nie jest w stanie przejść tych 6 metrów do wolnego miejsca, tylko staje nad kimś młodszym i terroryzuje go.

9) Babcie - siatomioty: Wsiada sobie taka jedna do autobusu (ew.tramwaju), czujnym zwinnym okiem namierzając pozycję wolnego miejsca oraz najbliższego kasownika. Po przekalkulowaniu i zrobieniu symulacji (chodzi o trójwymiarową symulację ruchu współpasażerów w najbliższych 10 sekundach nałożoną na plan przestrzenny krzesło-kasownik-własna pozycja) rzuca siatą w stronę wolnego krzesła a sama kasuje bilet. Po czym z godnością zdejmuje siaty z siedzenia, żeby rozgościć się na wcześniej zarezerwowanym miejscu

Ale się uśmiałam :lol: :ryk: :lol: :ryk:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Czw gru 03, 2009 18:02 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

Boziu złota, znam wszystkie te babcie ! najgorsze są predatorki ! ale najbardziej wku.... mnie, kiedy ja nie siadam na wolne miejsce, bo chce zostawic starszej osobie niedaleko, a siada jakiś facet - mlody, ok.30.. i pedzi na to miejsce jak na zabicie ! patrzac na mnie wystraszonym wzrokiem, czy zdąży...

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Czw gru 03, 2009 19:51 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

MaryLux pisze:

osz matko :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ja chyba w czasie czytania forum bez pampersa się nie obejdę :oops:

Witaj Ineczko Kochana :1luvu:

Ściskamy Was wszystkich mocno
i buziaki z pizgowic wielkich posyłamy gorące

ale tu u Was wesoło :D

Mia i reszta bandy

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Czw gru 03, 2009 20:11 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

Czesc Ciocie.
Wiecie jak zaradzic temu zeby znowu robic sioo i kupy do kuwety jak zwykle :?: Bo od paru dni zawsze zostawiam swoje slady po calym domu... I Panstwo sie troszke denerwuja i martwia o mnie.
Speedy sikajacy i kupkajacy gdzie popadnie

Duran84

Od: Śro wrz 16, 2009 9:49

Post » Pt gru 04, 2009 9:19 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

annette88 pisze:Boziu złota, znam wszystkie te babcie ! najgorsze są predatorki ! ale najbardziej wku.... mnie, kiedy ja nie siadam na wolne miejsce, bo chce zostawic starszej osobie niedaleko, a siada jakiś facet - mlody, ok.30.. i pedzi na to miejsce jak na zabicie ! patrzac na mnie wystraszonym wzrokiem, czy zdąży...

Mnie jeszcze bardziej wnerwia, gdy ustępuję matce z dzieckiem, po czym mamusia rozsadza dziecko na krzesełku, a sama nad nim stoi

MaryLux

Post » Pt gru 04, 2009 9:22 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

Kociama pisze:osz matko :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ja chyba w czasie czytania forum bez pampersa się nie obejdę :oops:

Witaj Ineczko Kochana :1luvu:

Ściskamy Was wszystkich mocno
i buziaki z pizgowic wielkich posyłamy gorące

ale tu u Was wesoło :D

Mia i reszta bandy

Witaj, Mijeczko :) Pamiętasz tego misia, którego mi kiedyś przysłałaś? On mi się gdzieś schował, ale właśnie go znalazłam i oboje z Psotem się nim bawimy
Inka

MaryLux

Post » Pt gru 04, 2009 9:23 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

Duran84 pisze:Czesc Ciocie.
Wiecie jak zaradzic temu zeby znowu robic sioo i kupy do kuwety jak zwykle :?: Bo od paru dni zawsze zostawiam swoje slady po calym domu... I Panstwo sie troszke denerwuja i martwia o mnie.

Speedusiu, nie chcę Cię martwić, ale chyba musisz dać sioo i kupki do zbadania, bo może jesteś chory.

MaryLux

Post » Pt gru 04, 2009 9:29 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

MaryLux pisze:

Speedusiu, nie chcę Cię martwić, ale chyba musisz dać sioo i kupki do zbadania, bo może jesteś chory.

Tak tak, pozwól Dużej złapać sioo - zaniesie do zbadania, dostaniesz lekarstewko i szybko będzie lepiej. :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt gru 04, 2009 9:32 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

Bazyliszkowa pisze:
MaryLux pisze:

Tak tak, pozwól Dużej złapać sioo - zaniesie do zbadania, dostaniesz lekarstewko i szybko będzie lepiej. :ok:

Dużemu, jeśli już. Duran to jeden z nielicznych na forum panów

MaryLux

Post » Pt gru 04, 2009 9:33 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

Cześć Inusiu, Kukusiu i Psoteczku :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt gru 04, 2009 9:34 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

Avian pisze:Cześć Inusiu, Kukusiu i Psoteczku :D

Witaj, Ciociu od GARK

MaryLux

Post » Pt gru 04, 2009 9:35 Re: InkaPigulinka - teraz ja cz. 12 30.11 Andrzejki :)

MaryLux pisze:Dużemu, jeśli już. Duran to jeden z nielicznych na forum panów

Ooops :oops:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]