Bursztynowooka Minka i Marusia w Swoim Domku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 03, 2009 20:39 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

i mamy kuwetę zaliczoną, podwójnie :ok:
czy maleńki krwawy ślad w quu :( coś oznacza? Jeżeli po zapachu można cokolwiek ocenić to pannę jeszcze sterylka będzie czekała.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Czw gru 03, 2009 20:45 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

rybcie pisze:i mamy kuwetę zaliczoną, podwójnie :ok:
czy maleńki krwawy ślad w quu :( coś oznacza? Jeżeli po zapachu można cokolwiek ocenić to pannę jeszcze sterylka będzie czekała.

Odrobaczana? Jak tak to może być troszkę krewki a qpalu.
A to na pewno w qupalu czy w siuśkach? Bo w siuśkach to niedobrze i jeszcze jak brzydko pachną to trzeba nerki koniecznie zbadać :(
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw gru 03, 2009 20:49 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

w quupalu. Odrobaczana była 3.11, więc już sporo temu. Nie było jeszcze powtarzane, wetka chciała najpierw ją zbadać. Czyli za tydzień krew i potem wiadomo co dalej.

Siuśki "pachną" niekastrowanie, nie jakoś szczególnie, tylko tak jak u moich kocurków przed zabiegiem.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Czw gru 03, 2009 20:50 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

Jeśli krew - może być od robali.
W opisie było, że jest wysterylizowana?

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw gru 03, 2009 20:54 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

koniecznie test na lamblie
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw gru 03, 2009 20:54 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

tak, ale Krzysiek powiedział, że nie może stwierdzić. Ze podobno u kotki to trudno wybadać, a że to na ten moment mniej ważne, to wetki jeszcze nie pytałam. Może jakąś bliznę wyczuje. Ale ten zapach "młodzianego kota" taki znajomy, więc pomyślałam, że może nie była.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Czw gru 03, 2009 20:55 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

Meldujemy się w wątku szczęściary :mrgreen: Minki. Mała została chyba zabrana w ostatniej chwili...
Nie dość, że podobna zawnętrznie do Josia, to jeszcze taka malutka :mrgreen:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Czw gru 03, 2009 20:56 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

ruru pisze:koniecznie test na lamblie

dzięki ruru :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Czw gru 03, 2009 20:56 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

witamy Korciaczki :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Czw gru 03, 2009 21:03 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

rybcie, a sama Mineczka jak się zachowuje? chowa się w kąt? czy nie? opowiedz nam Gosiu :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw gru 03, 2009 21:07 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

Za zdrówko pięknej panny :ok: :ok: :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw gru 03, 2009 21:14 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

Madziu,
takie mieszane uczucia mam. Jak się do łazienki zagląda, to taka przycupnięta leży sobie, w zasadzie bez ruchu. Spięta, grzeczniutka, nie wadząca nikomu. Cichutko, nikt by nie uwierzył, że młode kocię za drzwiami siedzi.
Ale jak tylko ręka do miziania idzie - kotka się wygina, mruczy, zmienia się nie do poznania. Widać, że się boi, spięta jest, ale jednocześnie barankuje, ugniata, ociera się łepeńkiem i w ogóle. Nawet brzucholka kilka razy wystawiła :1luvu:. Dopiero głaskana je, dopiero po pogłaskaniu i pogadaniu wstaje i idzie do kuwety. To dlatego pewnie tak źle jej było w schronie. Na razie nie specjalnie się chce się bawić, ale na to jeszcze przyjdzie czas.

Czekam niecierpliwie do tych badań za tydzień, chciałabym, żeby była zdrowa, wtedy będzie można się nią zając w lepszych warunkach lokalowych.
Czy jeżeli testy FIV/FIP wyjdą ok, to myślicie, że poza kuwetą i miskami - kociaste będą mogły przebywać we wspólnym pomieszczeniu?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Czw gru 03, 2009 21:26 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

bo ona jeszcze nie wierzy, że to się dzieje naprawdę. myśli może, że zaraz znowu znajdzie się w tym strasznym miejscu, w którym tyle kotów, obcych zapachów. Ale jestem pewna, że Minka się rozkręci :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw gru 03, 2009 22:36 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

po kwarantannie i jeśli testy wyjdą negatywnie
to nie ma potrzeby izolować, Twoje koty, oczywiście szczepione?

Mina tak jak ją oglądałam i pamiętam to ma ładne czyste futerko, nie ma jakiś pieczar i uszka chyba też czyste
jest bardzo drobniutka, ale ona jest takim typem, zaraz po przyjściu do schroniska też była taka szczuplutka, natomiast jej brat był wielkim, okazałym i też pięknym pingwinem, jak znajdę fotki to wstawię
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw gru 03, 2009 22:54 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy dT

ruru pisze:po kwarantannie i jeśli testy wyjdą negatywnie
to nie ma potrzeby izolować, Twoje koty, oczywiście szczepione?

Mina tak jak ją oglądałam i pamiętam to ma ładne czyste futerko, nie ma jakiś pieczar i uszka chyba też czyste
jest bardzo drobniutka, ale ona jest takim typem, zaraz po przyjściu do schroniska też była taka szczuplutka, natomiast jej brat był wielkim, okazałym i też pięknym pingwinem, jak znajdę fotki to wstawię

tak ruru, szczepione. Tak jak mi pisałaś w mailu, oczka i uszka ok, na futerku biały puszek - łupież? Ale żadnych innych zmian nie widać :). Uszkami to bym się tam nie przejmowała ani niczym niegroźnym. Jak brałam do domu 1. rezydenta -znajdkę - myślałam, że świerzb uszny to poważna sprawa ;).
A przed pełnym odrobaczeniem (zakładam, że skoro przegapiono 2. termin, a pierwsze było miesiąc temu to i tak cały dwuczęściowy cykl trzeba będzie powtórzyć) spotkanie kocie (nosek-nosek, nosek-"ogonek" :oops: ) bez dzielenia misek i toalety może zaowocować przekazaniem życia wewnętrznego?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

[poprzednia][następna]