czitka pisze:(...)
Proszę uprzejmie zauważyć, że MIć Mić nie jest taki strasznie gruby....(...)
Jak zwykle, mina dzieciątka

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
czitka pisze:(...)
Proszę uprzejmie zauważyć, że MIć Mić nie jest taki strasznie gruby....(...)
czitka pisze:Czteromiesięczna a może pięciomiesięczna kicia zaczęła regularne rujkowanie, było już raz, tydzień przerwy i znowu. Oczywiście konsultacja z wetem co robić, bo dziewczę młode, a wet na to, że jeżeli sterylka teraz, to będzie mała koteczka, jeżeli za dwa miesiące- wyrośnie duża kota.
Więc zapadła decyzja, że pod koniec stycznia, a teraz prowera, gdy się pojawi rujka. Dziwne to, ale może istotnie jest zależność?
tomoe pisze:czitka pisze:Czteromiesięczna a może pięciomiesięczna kicia zaczęła regularne rujkowanie, było już raz, tydzień przerwy i znowu. Oczywiście konsultacja z wetem co robić, bo dziewczę młode, a wet na to, że jeżeli sterylka teraz, to będzie mała koteczka, jeżeli za dwa miesiące- wyrośnie duża kota.
Więc zapadła decyzja, że pod koniec stycznia, a teraz prowera, gdy się pojawi rujka. Dziwne to, ale może istotnie jest zależność?
Balbina była sterylizowana w wieku 5 miesięcy bo po wzięciu z azylu okazało się, że jest w ciązy.
Obecnie jest ogromna.
Szczególnie wszerz.
Siean pisze:(...) Tam mi z kolei jeden wet tłumaczył - że gdy kotka ma przedłużony sztucznym światłem dzień, ciepłe otoczenie i jedzenia do syta, organizm się "programuje" na kocięta i dostaje rui za rują, byleby wreszcie dopaść kocura i zajść w ciążę. Biologia taka, że jak są warunki sprzyjające, to kotka "musi" zajść i urodzić.
Subject: Kobieta w potrzebie
Dorinka ma pierwszą wyraźną ruję. Dosyć późno - kicia ma już prawie dwa latka.
Wyśpiewuje mi smętne piosenki i jest bardzo "przylepna"
Hera czasami bardzo zdziwiona podchodzi do małej i zupełnie nie rozumie o co jej chodzi?
Wojtek pisze:Poszedłbym, gdyby nie to mleko. Bueee ...
Hipcia pisze:Wojtek pisze:Poszedłbym, gdyby nie to mleko. Bueee ...
W rzeczy samej ! Jest zimno i na tym mleku będzie się robił kożuch fujjjjj !!!!!!(...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Kankan, Lifter, nfd, Silverblue i 37 gości