Najdroższe Dranie Świata i ja. Fotki z Wizyty Gości ;) s.100

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Którego Drania lubicie najbardziej (nie bać się, nie porozsyłam) ;) ?

Licho
4
6%
Tadzinę
3
5%
Norcię-Gumkojada
5
8%
Ropulka
5
8%
Busię (Królewnę Ch.Ch.)
7
11%
Dzicz
4
6%
Macieja Kota
4
6%
Bidzię
7
11%
Plunia Bez Mózgu
17
27%
żadnego, ich nie da się lubić
7
11%

Liczba głosów : 63

Post » Pon lis 30, 2009 19:54 Re: Najdroższe Dranie Świata... i Dwa Anioły w Futrach ;)

Wieeem, wiedziałam, że się odezwiesz, na Ciebie pod tym względem zawsze można liczyć :roll: :wink:

Ja niestety muszę mieć coś stuprocentowo bezpiecznego, ponieważ tak jak już Ci pisałam: Dzik zwany Dunią nie ma aktualnej szczepionki, na własne życzenie :twisted: :twisted: :twisted: Spieprzyła nam z transportera, kiedy była u mnie w domu wetka zaszczepiłć hurtowo całe stado. Nawet jeśli jakimś cudem znów udałoby mi się tego ścierwojada złapać i wtrącić do niewoli, nie zaryzykowałabym wyprawy z nią dwoma autobusami do Wilanowa :roll: ...
W najbliższy weekend powinny wyprowadzić się ode mnie Bezy, także JEDNEGO zdrowego kota mogę wziąć (Bezy były dwie, ale od początku było wiadomo, że będą u mnie góra 2 tyg. i że są dla nich domy - samodzielnemu wyadoptowaniu dwójki z całą pewnością bym nie podołała, obawiam się powtórki tego, co było z Obamką :( :oops: ).
Aha. Z lekkim katarem lub jakimś innym niegroźnym świństwem też właściwie może być, wzbogaciłam się o wielką wypasioną klatkę 8) i średnio niejadowitego :twisted: kotecka raczej umiem obsłużyć w zakresie zastrzyków, kropli, czyszczenia uszu itp.
Tylko pomyśl proszę wiesz o czym :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto gru 01, 2009 0:05 Re: Najdroższe Dranie Świata... i Dwa Anioły w Futrach ;)

Dzięki Kasiu.

Wymyślę coś pasującego do opisu i bezpiecznego ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto gru 01, 2009 17:48 Re: Najdroższe Dranie Świata... i Dwa Anioły w Futrach ;)

jopop pisze:Dzięki Kasiu.

Wymyślę coś pasującego do opisu i bezpiecznego ;)

Nie mogę się doczekać :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto gru 01, 2009 17:54 Re: Najdroższe Dranie Świata... i Dwa Anioły w Futrach ;)

"USŁUGI KUŚNIERSKIE. Szycie FUTER. Reperacje, naprawy - różne modele. Tanio"

Ogłoszenie o takiej mniej więcej treści znalazłam dzisiaj rano na moim przystanku autobusowym. Ciekawe, czy to tylko zbieg okoliczności, czy może zostało tu przyklejone całkiem nieprzypadkowo :roll: :twisted: Karteczkę z numerem telefonu rzecz jasna oderwałam 8) i schowałam w bezpieczne miejsce do portmonetki: niby coś wolno ta zima idzie, ale kto wie... a nuż jeszcze przydałaby się jakaś mufka albo i nauszniki :mrgreen:

W pracy zapierdziel po czubki uszu, od samego rana do 16 trudno ukraść pięć minut na zrobienie sobie herbaty, o jedzeniu nawet nie wspominając :? ... A ja zaczęłam brać nowe leki, po których na razie chwieję się na nogach, mam zawroty głowy i widzę co najmniej podwójnie, sama rozkosz :roll:, seks, prochy i rock`n`roll :twisted: , chyba powinnam iść na zwolnienie - ale stracić z tych groszy jeszcze 20% :roll: ...? Rano przed podniesieniem się z łóżka próbuję wymyśleć jakikolwiek pretekst, jakąkolwiek opcję zostania w domu - wstaję w końcu, bo muszę, ale codziennie jest tak samo - a przecież moja praca ani nie jest stresująca, ani nie mam (jako miałam kiedyś, niejakiego Prosiaka :twisted: ) szefowej psychopatki, ani nie jestem z nikim tam pokłócona... Tak, tylko każdego dnia ktoś pyta mnie, dlaczego jestem smutna, co się stało i tak dalej, zagadują, każą się uśmiechać, próbują pocieszać, chociaż nie wiedzą, co mi jest i co się dzieje... Faktycznie, ludzie wokoło potrafią się śmiać. Potrafią ze sobą rozmawiać. Potrafią chodzić na imprezy, na zakupy, do kina, na randki, potrafią wieczorami oglądać telewizję i siedzieć na naszej-klasie... Dlaczego ja tego wszystkiego nie potrafię? Dlaczego uciekam? Dlaczego nic, kompletnie nic mnie nie cieszy, nawet rzeczy, za które kiedyś oddałabym pół życia...? Dlaczego nie czuję zapachów, nie urzeka mnie piękno, nie tęsknię za swoją ukochaną muzyką i książkami, nie chce mi się nawet umalować paznokci i uprasować czegokolwiek bardziej kobiecego niż dżinsy i byle jakie bluzki...? Czy ja w ogóle jeszcze żyję...?
Czasami wydaje mi się, że gorzej już być ze mną nie może - na przykład dzisiaj w robocie tak mi się wydawało. A przecież może i jest ZNACZNIE gorzej, co tydzień w każdy weekend :(

Wielbłądzio

Post » Wto gru 01, 2009 20:37 Re: Najdroższe Dranie Świata... i Dwa Anioły w Futrach ;)

Beza-Krówka być może pojedzie do swojego domu już jutro wieczorem :wink:

Wielbłądzio

Post » Wto gru 01, 2009 20:55 Re: Najdroższe Dranie Świata... i Dwa Anioły w Futrach ;)

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto gru 01, 2009 21:55 Re: Najdroższe Dranie Świata... i Dwa Anioły w Futrach ;)

Witaj wieczorową porą .
Nie wiem jak u Ciebie ale u nas puki co futra są nienadające do obróbki kuśnierskiej gdyż sie sypią a sypiące sie nauszniki tudzież mufka to nie jest chyba to czego po wysokiej jakości produkcie możesz oczekiwać :wink:
Kilka miesięcy temu prezesowa w rozmowie ze mną stwierdziła że nie uśmiechając sie do współpracowników i klientów firmy powoduję u nich negatywne odczucia względem mej osoby ...hmmm ....cóż , odparłem że puki co w umowie o pracę nie jest wspomniane ani słowem o obowiązku suszenia zębów do każdego napotkanego człowieka , widząc jej reakcję zastanawiałem sie czy aby czasem nie przyjdzie mi poszukać sobie nowego miejsca pracy ale jakoś nie , zresztą w sumie latało mi to w tamtej chwili . Co do muzyki to jest ona jedną z niewielu rzeczy działających jak balsam na .........., cudownie jest sie zanurzyć w głębinie dźwięków i zapomnieć choć na chwilę o całym szarym świecie , polecam :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro gru 02, 2009 15:13 Re: Najdroższe Dranie Świata... i Dwa Anioły w Futrach ;)

Dorwałam się do kompa koleżanki-królowej zwierząt, jak to fajnie mieć normalny internet :twisted:
A ja przez jakiegoś głupka, co sobie w pracy gołe dupy oglądał :wink: , nie mogę od siebie po bożemu posiedzieć na miau :twisted:
Na razie nie wiem, czy Państwo przyjadą po Bezię dziś, jutro czy w weekend, miał ktoś zadzwonić...

U mnie w pracy nie chodzi o 'suszenie zębów', a przynajmniej ja też nie mam tego w obowiązkach, na stanowisko przy okienku raczej bym się nie zgodziła - ale mimo wszystko... Dziewczyny są pogodne, rozgadane, bezproblemowe, uśmiechnięte... Chciałabym chociaż nauczyć się uśmiechania się na siłę... i tego, żeby nie musieć ni z tego ni z owego chyłkiem wykradać się z pokoju do kibla suszyć twarz :oops: :( Sypię się cholera jasna i to widać, jakby nie patrzeć :(

Wielbłądzio

Post » Śro gru 02, 2009 21:22 Re: Najdroższe Dranie Świata... i Dwa Anioły w Futrach ;)

Za jakieś pół godziny będę żegnała się z Bezą-Krówką :wink:

To tyle dobrych wieści na dziś. Dół trzyma się mocno.

Wielbłądzio

Post » Śro gru 02, 2009 22:40 Re: Najdroższe Dranie Świata... i Dwa Anioły w Futrach ;)

Pojechała.

Dobranoc.

Wielbłądzio

Post » Śro gru 02, 2009 22:49 Re: Najdroższe Dranie Świata... i Dwa Anioły w Futrach ;)

Dobrej Nocki Kasiu mruczy Ci tu pod kołdra leżąc kocurro :1luvu:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro gru 02, 2009 22:53 Re: Najdroższe Dranie Świata... i Dwa Anioły w Futrach ;)

Achhh... Przystojnych facetów w futrach mam tu co prawda już trzech (chociaż jeden nie posiada mózgu, co nieco go w moich oczach dyskwalifikuje :wink: ), ale Twoim Ciasteczkiem przecież nie pogardzę :1luvu: , dawaj mi go tu na czwartego 8)

Wielbłądzio

Post » Śro gru 02, 2009 23:07 Re: Najdroższe Dranie Świata... Beza-Krówka pojechała :)

a proszę pościelówę :)
Obrazek

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Czw gru 03, 2009 19:14 Re: Najdroższe Dranie Świata... Beza-Krówka pojechała :)

:1luvu:
Czarnych koczurów chciałabym co najmniej jeszcze ze trzy :oops:

Ponury, ciężki dzień z paskudnym bólem głowy. W pracy TRZEBA PRACOWAĆ i to solidnie, dziś ledwo dawałam radę :( Gdyby kłamanie lepiej mi wychodziło i gdybym w związku z tym nie miała przed nim oporów, uciekłabym do domu dużo wcześniej pod byle jakim pretekstem :oops:
Po lekach nadal kręci mi się we łbie. Psychicznie: kopię sobie coraz głębszą norę zamiast przynajmniej próbować wydostać się z tej, w której tkwię od miesięcy :(

Bezia-Marmurka została już wczoraj na noc wypuszczona na wolność, nie miałam sumienia trzymać jej nadal w tej ogromnej klatce samej jednej, z widokiem na szalejące stado Drani na zewnątrz... Chodzi bidula sama i bawi też się sama, widać Draństwo nie ma ochoty zadawać się ze smarkulą :wink: - ale dobrze chociaż, że jej nie zaczepiają i nie tłuką.

A Buś przez pół nocy nie dała mi spać: wściubiała się nosem w usta, łaskotała wąsami, przytulała łebkiem do policzka... Ktoś powinien to sfotografować albo nakręcić film - bo słowami nie potrafię opisać, co ten kot wyprawia i jak bardzo, całą sobą mnie kocha :wink:

Wielbłądzio

Post » Pt gru 04, 2009 0:35 Re: Najdroższe Dranie Świata... Beza-Krówka pojechała :)

widzę, że tu jest jakiś zlot czarnych koczurów
to się pochwalę, jak mój śpi na lodówce
Obrazek
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

[poprzednia][następna]