KOCIAKI Z PIOTRKOWA -wielka akcja JOPOP & co. :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 01, 2009 15:18 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

[']
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Wto gru 01, 2009 15:37 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Lilithian pisze:smutno mi z powodu tych co umarły ale są te co żyją. One potrzebują głaskania, opieki. Nie mogę się nawet za bardzo zdenerwować bo moja Sachmet zaraz wylizuje sobie futerko. :cat3:

No i jeśli moje plany się powiodą bedę się ze śmiercią stykać codziennie w pracy. Kolejne przegrane walki nie mogą mnie załamywać, muszą mnie mobilizować do dalszego działania. Kto nie walczy nie wygrywa :)
A moich aniołków nic już nie boli :aniolek:

Lilithian - czapki z głów :) mało jest osób z takim podejściem do śmierci (w naszej kulturze to niestety temat tabu). Ale popieram w całej rozciągłości to co napisałaś. Chociaż jest trudno kto nie walczy ten nie wygrywa :) A nawet jak już się walczyć nie da to godnie pomóc odejść (czy to człowiekowi czy zwierzęciu) to duża sprawa.

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Wto gru 01, 2009 19:20 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

['] :cry: :cry: :cry:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto gru 01, 2009 22:00 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Smutno

:( :( :(

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Śro gru 02, 2009 8:44 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

:cry:

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Śro gru 02, 2009 9:44 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Bardzo mi przykro[*]
Podziwiam Cię!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro gru 02, 2009 10:06 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Wczorajsze kocię Lilithian sprawiło, że ponieważ u mnie chyba (puk puk) jest stabilnie i dobrze (puk puk) z Julitką, to nie miałam śmiałości pisać w smutnym dniu.

Ale muszę Was w końcu powiadomić co i jak :D

Po sobotniej poprawie, która trwała do połowy niedzieli, wieczorem było słabo. Znów trudności z oddychaniem. Mała spała na łóżku, a koty się nią opiekowały, wylizywały i ogrzewały.

Asiu, z dedykacją dla Ciebie - Kszyk (buranio) i Sprintka (pingwinka). Wylizuje małą Kszyk i Lesio (czarny, mój pierwszy tymczas, w ogóle pierwszy mój czarny kot, który zresztą zmienił status od kiedy go zobaczyłam). Sprintka jest kotem towarzyszącym.

ObrazekObrazekObrazekObrazek

To był chyba przełom.

Byłam z nią w poniedziałek u Maćka. Najpierw na Białobrzeskiej zrobiłam badanie krwi i obie z dr Cetnarowicz odpukiwałyśmy szczęśliwe w (metalowy :ryk: ) chirurgiczny stół, ja dodatkowo sobie w głowę pukałam, a później Maciej, kiedy oglądał wyniki, powiedział że się nie spodziewał aż takiej poprawy. Ostrożnie trzeba mówić i myśleć nadal, ale chyba idzie nam na życie.. Uffffff... Krew się tworzy, kotka już nie ma trudności z oddychaniem, chociaż rtg płuc trzeba zrobić i przyglądać się ich stanowi.

Nie mam zdjęć, bo albo nie działa bateria, albo mam zajętą kartę, ale musicie uwierzyć na słowo: Juliśka sama upomina się o żarcie, jest włączona w życie kocie i ludzkie, bawi się korkiem od umywalki, który zrzuca Julka, piszczącą myszką, kiedy poczuła surowego indyka - wskoczyła na stół (przedwczoraj wieczorem), choć jeść nie chciała.. Nie jest fanką drobiu, woli ryby, ale już :wink: je nawet convalescence'a mięsnego :lol: Chodzi krokiem kowbojskim, tak na boki, macha ogonem jak pies i jest przesłodka i przespokojna. :1luvu:

Co tam Wam będę gadać - oby nie było gorzej!!!!!!!

A co czuję dzisiaj, to wiecie..
Jeszcze raz wielkie dzięki za ciepło w trudnych chwilach. Nie pamiętam kiedy było mi tak ciężko jak ostatnio. Nie puszczajcie kciuków zanadto jeszcze przez jakiś czas :wink:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro gru 02, 2009 10:28 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

:ok:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro gru 02, 2009 10:34 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Kasieńko: no to ostrożnie się cieszę!
Te zdjęcia, jak koty się nią opiekują są niesamowite!
My wciąż tak naprawdę tak mało wiemy o tym, co one przeżywają, czują, myślą...
Ale jak mi ktoś mówi, że zwierzęta nie są zdolne do empatii, altruizmu i tzw. "uczuć wyższych" to mi się nóż w kieszeni otwiera!

Cała ta historia z kotami z Piotrkowa jest strasznie dołująca ... ale pokazuje też, że trzeba walczyć do końca, bo nigdy nie wiadomo, komu się uda.

Dla wszystkich, którym się nie udało: [']

(Kasiu, straszna szkoda, że nie możemy się spotkać w sobotę :( )
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Śro gru 02, 2009 10:41 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Wpłaty (po rozliczeniu ze str. 67):

yooraskowo - 100
teapot - 100
bazarki (Ewa, Poznań) - 140
seidhee - 50
czarna_nutka - 50
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro gru 02, 2009 10:43 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

U kotki X (tfu, tfu) ok. Żre aż micha lata, rozrabia (udziabała biednego Frodzinka w jajka :cry:).
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro gru 02, 2009 10:45 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Kasieńko cudne są Twoje kotki :) i dalej trzymam mocne kciuki :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro gru 02, 2009 10:54 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

W dalszym ciągu kciuki za Julitkę!
Zdjęcia kocich pielęgniarzy wzruszające. :)

Kaprys2004 ja się pogubiłam w twoich kotach. :oops:
Z Piotrkowa masz dwie kotki Julinkę i Julitkę, czy to jedna kotka?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro gru 02, 2009 12:19 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Kasiu dzielnie walczysz o maleństwo.
Kciuki nadal trzymam :ok: :ok: .
Sciskam Ciebie mocno i kociaste.
:)
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro gru 02, 2009 12:26 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Nie puszczam kciuków. :D
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]