ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 30, 2009 15:13 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Zobaczcie, jaki fajny niedowidzący kotek znalazł dom:
karolcia_92 pisze:I kolejna dobra wiadomość, Czaruś dziś opuścił schronisko - W nowym domku.

2. Czarek: trafił do schroniska 19 czerwca 2009r. Kotek ma poważny problem z oczami, ciężki do wleczenia. To młody, zwariowany, około 4-5 miesięczny kocurek. Skorzysta z każdej okazji na zabawę. Mimo wady wzroku widzi, napewno gorzej ale widzi i radzi sobie naprawdę świetnie.

Obrazek

viewtopic.php?f=13&t=95456&start=225

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon lis 30, 2009 18:23 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Pilnie potrzebna POMOC FINANSOWA na operację tego biedaka:

_bubu_ pisze:Historia Lolka jest bardzo smutna. To bezdomny dzikusek, który przez długi czas żył z innymi kotami na wolności, dokarmiany przez starszego Pana.
W kwietniu tego roku kocurek zniknął i po pewnym czasie wrócił w znane mu miejsce strasznie pokiereszowany a raczej doczołgał się. Poraniony z przetrąconą żuchwą i raną na oku. Prawdopodobnie potrącił go samochód. Starszy Pan widząc biedaka pomagał mu jak umiał , przynosił mleko i miękkie jedzenie ponieważ twardego nie był w stanie jeść. Dzięki temu przetrwał ostatnie miesiące, dobrze że była to cieplejsza część roku.. Lolek cierpiał ale miał jak widać wielką wolę życia. W końcu wypatrzyła go kalina m. , która złapała go i zawiozła do weterynarza. Kocurek przebywa już w klinice. Jest w strasznym stanie, żuchwa źle się zrosła i raczej tak już pozostanie. Oprócz problemów z jedzeniem prawdopodobnie Lolek nie umie też się umyć. Na poniższych zdjęciach widac , że żuchwa przesunięta jest w bok. Resztki prawego oka trzeba będzie usunąć, na jutro planowany jest zabieg. Kotek będzie też przebadany. Mamy nadzieję, że szybko wróci do formy i przekona się do ludzi. Bo jak narazie jest bardzo zestresowany i fuczy na wszystkich dookoła .
Prosimy o wsparcie dla tego biedaka !

Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych
46 1140 2017 0000 4202 1012 0220
tytułem : Pomoc dla kota Lolka Od ( Twój nick)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=104242

Bazyliszkowa

Post » Pon lis 30, 2009 18:33 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Mała mocno niedowidząca kotka Krysia szuka domu niewychodzącego:
KM-Lodz pisze:Krysia ma 12 tygodni. Koteczka przyjechała do nas wraz ze swym rodzeństwem kiedy była jeszcze kocim niemowlęciem. Niestety była bardzo ciężko chora na koci katar i chlamydiozę. Mimo leczenia i troski po chorobie pozostały jej poważne uszkodzenia oczu. Koteczka widzi ale słabo i dlatego nie może być kotem wychodzącym (nawet do ogrodu). Osłabiony wzrok nie przeszkadza jej w wesołych zabawach i codziennym funkcjonowaniu. Koteczka jest łagodna, nadaje się do domu gdzie są dzieci lub osoby starsze. Krysia jest czyściutka i korzysta z kuwety.
Obrazek

Obrazek
kontakt w sprawie adopcji - Marta tel. 663 457 565

viewtopic.php?f=13&t=104174

Bazyliszkowa

Post » Wto gru 01, 2009 9:15 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Podrzucę wątek - pomoc finansowa i domki potrzebne!!!

Bazyliszkowa

Post » Wto gru 01, 2009 9:56 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

małą Krysie umiesciłam na 1 stronie w maluchach, , tego biedulka umieszczam w ogłoszeniach i na nk z tym apelem o wsparcie,

proponuję Lolka jako kandydata do wsparcia w miesiacu grudniu

przykład Czarka jest kolejnym potwierdzeniem,że kotki niedowidzące, niewidzące sa po prostu wspaniałe, a najwazniejsze,że istnieją ludzie, którzy doceniaja takiego przyjaciela :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto gru 01, 2009 16:42 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Hop - zapraszamy do wątku kotów niewidzących i niedowidzących :D

Bazyliszkowa

Post » Wto gru 01, 2009 17:05 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Jakie biedne koteczki... :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto gru 01, 2009 19:29 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Szukamy DT lub DS dla niedowidzącego kotka z podejrzeniem urazu neurologicznego viewtopic.php?f=1&t=104250
Obrazek
"Rudy z izolatki
On do ludzi jest miły nawet jak się do niego odzywam do coś tam pogada, niedowidzi !!! źle się czuje w kwarantannie, mogę tylko rzec że nie jest z jego wzrokiem masakrycznie źle bo śledzi koty wzrokiem więc jakieś tam cienie widzi - on trafił do schronu już z takim czymś czyli z tą ślepota :( pytałam Gosi i mówiła że już tak dziwnie się od początku zachowywał, jeżeli będzie się źle czuł to marnie widze jego pobyt w schronie - szukać mu trzeba miejsca gdzie będzie pod kontrolą w kwarantannie się obija o półki, ale jak mu nie będzie tam szło to szkoda kota więc trzeba jakiś szybki dom dla niego !!!"
Ostatnio edytowano Wto gru 01, 2009 19:36 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto gru 01, 2009 19:32 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Krysia malutka... :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto gru 01, 2009 21:06 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Chciałam prosić o radę. Może ktoś ma doświadczenie w zakresie przycięcia, skrócenia trzeciej powieki u kota. U mojego Bąbla w wyniku długotrwałemu kk nastąpiło znaczne ograniczenia pola widzenia spowodowanego zrostami (wypływ głębszych wartw oka, które zamknęły "zewnętrzne" dziury) - wygląda to jak kolorowe żyłki wewnątrz oczu. Na samym środku lewego oka pozostało spore zmętnienie. Dodatkowo w prawym oku są zrosty, które przytrzymują trzecią powiekę - prawie 1/3 oka jest stale przesłonięta. Wet proponuje skrócenie tej powieki, co pozwoli kotu szerzej :) widzieć.
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Wto gru 01, 2009 21:11 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Na Was to zawsze można liczyć! Bardzo, bardzo dziękujemy za wsparcie leczenia oczka Filusi :1luvu:
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Wto gru 01, 2009 22:04 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

dziewczyny = mam troche fantow na bazarki - ksiazek. w ciagu tygodnia zrobie im fotki. ale nie mam czasu zeby pilotowac bazarek... czy ktos moze sie tego podjac?

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro gru 02, 2009 8:32 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Zobaczcie, jak ładnie wygląda kotek z Boguszyc pod opieką CoolCaty:
CoolCaty pisze:Nasz Obłoczek bez oczka pięknie doszedł już do siebie po operacji. Ma ogromny apetyt, wariuje po mieszkaniu. Ze swoją siostrzyczką, która poszła dzis do adopcji, to odstawiali takie wygibasy, że szok. Został sam i jest u mnie w domu. Dziś byliśmy cały dzień w lecznicy i widać było bardzo wyraźnie jak mocno ucieszył się, kiedy przywiozłam go do domu spowrotem. Od razu posprawdzał wszytskie kąty, podjadł porządnie i wziął się za zabawę. Nadal dostaje leki ogólnie i do oczka. Humorek ma pierwsza klasa i ukochał sobie termoforek w kształcie puchatego pingwinka i śpi na nim rozciągnęty jak rozdeptana żabka. Tak słodko wtedy wygląda.
Ogólnie to ciężko mu zrobić zdjęcie, bo wariuje jak normalny, zdrowy, pełen sił kociak. Będzie z niego niezły rozrabiaka :mrgreen:

Obrazek Obrazek

Tutaj wygibaski z siostrzyczką: http://www.youtube.com/watch?v=ShPbkLTDw9A
A tutaj to miał być kolejny filmik jak się pięknie bawią, a wyszło :roll: : http://www.youtube.com/watch?v=k3aMSEyQ6TM

Bazyliszkowa

Post » Śro gru 02, 2009 8:34 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

AprilRain pisze:dziewczyny = mam troche fantow na bazarki - ksiazek. w ciagu tygodnia zrobie im fotki. ale nie mam czasu zeby pilotowac bazarek... czy ktos moze sie tego podjac?

Pomogę w miarę możliwości. Szczegóły na pw.

Bazyliszkowa

Post » Śro gru 02, 2009 10:56 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Wieści o małej Krysi:

KM-Lodz pisze:Obrazek Obrazek

Niestety pomimo intensywnego leczenia i troskliwej opieki Marty i wetów z Żyrafy, Krysi pękła gałka oczna i musiała być natychmiast operowana. Mamy więc kolejną kocią bidę z 1 oczkiem:((((

viewtopic.php?f=13&t=104174

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]