Bazylek - w nowej roli, jako... niania :-D Foto str 24

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 18, 2009 8:10 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

Agusiaw, to powodzenia w szpitalu życzę, nie denerwuj się tylko, TZ da sobie radę przez kilka dni. A i jak wrócisz to też nie staraj się na łapu-capu wszystkiego sama robić... Bazylek wytrzyma spokojnie, aż się "wychorujesz" i ogarniesz cały bałaganik związany z nowym członkiem rodziny. Trzymajcie się :ok: :ok: :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lis 18, 2009 8:46 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

Agusiaw, czekamy na Ciebie i Twoje Maleństwo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Trzymamy wielkie, magiczne forumowe kciuki za szczęśliwe i spokojne narodziny :ok: :ok: :ok:

Tinko, dzięki za wszystkie wiadomości :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lis 30, 2009 13:30 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

No witamy po przerwie :-)
Jesteśmy już w komplecie z nowym nabytkiem - nabytek ma na imię Zosia :-)
Bazylek jest oczywiście bardzo zainteresowany "tym czymś", obwąchuje, przygląda się, pilnuje :-) Ale jest bardzo grzeczny i dzielnie znosi fakt, że nasza uwaga jest teraz podzielona na dwoje :-)
Nadal przekonujemy się do mięska - BAzyl je już coraz więcej surowego, a coraz mniej puszek - jest :ok:
Usiłuję mu złapać siku, ale teraz to dodatkowo utrudnione zadanie :?
Aczkolwiek optycznie siku wygląda rewelacyjnie - żadnych podbarwień krwią, ilości imponujące, pozycja do sikania znów normalna, a nie taka podkurczona :-)
Będzie dobrze!
Obrazek Obrazek Bazylek
Filipek [']
ok.15/11/2006-6/11/2009
Śpij Słoneczko...

http://www.kiciory.pl

agusiaw

Od: Wto lut 06, 2007 15:10

Post » Pon lis 30, 2009 13:41 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

Agusiaw, wielkie gratulacje :)

A jeśli chodzi o łapanie siku, jest taki specjalny piasek, może przy jego użyciu się uda złapać:

mokkunia pisze: Pani Doktor Suszyńska poleciła nam żwirek do pobierania moczu, Doktor Alek nam zlokalizował miejsce, gdzie można go kupić. Ja przygotowałam Patce łazienkę. Wysprzątałam, wstawiłam wyparzoną kuwetę z tym specjalnym żwirkiem, posłanko. Po póltorej godzinie mądra Patunia zrobiła siu do kuwety. TŻ pobrał z kuwety, rozlał w pojemniczki.
Ja właśnie też nie wiedziałam, że jest coś takiego. Wiedziałam, że jest tzw. żwirek diagnostyczny, który jak kot zrobi siu przebarwia się na określony kolor jeśli coś w moczu jest nie tak.
Znalazłam w necie
http://animalia.pl/produkt,13832,164,Ca ... moczu.html - 21,99zł za 500ml
Ja kupiłam innej firmy, też o takiej pojemności po 18zł. To są takie plastikowe kuleczki. Wsypuje się je do czystej kuwety i kot idzie, szura sobie łapkami i robi :) Wtedy kuwetę się przechyla i pobiera mocz dołączoną do zestawu pipetą. Ponoć można ten żwirek użyć wiele razy, trzeba tylko po jednym a przed kolejnym użyciem dokładnie wymyć i wyparzyć.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lis 30, 2009 14:24 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

Agusiaw, witamy :D :D :D
Wielkie gratulacje dla Ciebie i najserdeczniejsze powitanie dla Zosi :1luvu:
A dla Bazylka buziaki :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto gru 01, 2009 13:19 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

gosiaa pisze:Agusiaw, wielkie gratulacje :)

A jeśli chodzi o łapanie siku, jest taki specjalny piasek, może przy jego użyciu się uda złapać:

mokkunia pisze: Pani Doktor Suszyńska poleciła nam żwirek do pobierania moczu, Doktor Alek nam zlokalizował miejsce, gdzie można go kupić. Ja przygotowałam Patce łazienkę. Wysprzątałam, wstawiłam wyparzoną kuwetę z tym specjalnym żwirkiem, posłanko. Po póltorej godzinie mądra Patunia zrobiła siu do kuwety. TŻ pobrał z kuwety, rozlał w pojemniczki.
Ja właśnie też nie wiedziałam, że jest coś takiego. Wiedziałam, że jest tzw. żwirek diagnostyczny, który jak kot zrobi siu przebarwia się na określony kolor jeśli coś w moczu jest nie tak.
Znalazłam w necie
http://animalia.pl/produkt,13832,164,Ca ... moczu.html - 21,99zł za 500ml
Ja kupiłam innej firmy, też o takiej pojemności po 18zł. To są takie plastikowe kuleczki. Wsypuje się je do czystej kuwety i kot idzie, szura sobie łapkami i robi :) Wtedy kuwetę się przechyla i pobiera mocz dołączoną do zestawu pipetą. Ponoć można ten żwirek użyć wiele razy, trzeba tylko po jednym a przed kolejnym użyciem dokładnie wymyć i wyparzyć.

Gosiu
bardzo dziękuję za propozycję pomocy - jednak w naszym wypadku problemem nie jest samo złapanie (to akurat opanowałam do perfekcji :wink: ) ale złapanie w odpowiednim czasie, żeby zawieźć do labu świeże. Bazyl akurat zawsze tak sika, że nie możemy się wstrzelić.
Ale będziemy próbować :-)
Obrazek Obrazek Bazylek
Filipek [']
ok.15/11/2006-6/11/2009
Śpij Słoneczko...

agusiaw

Post » Wto gru 01, 2009 13:21 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

jerzykowka pisze:Agusiaw, witamy :D :D :D
Wielkie gratulacje dla Ciebie i najserdeczniejsze powitanie dla Zosi :1luvu:
A dla Bazylka buziaki :wink: :D

Dziękujemy :-)
Btw taka Zosia to jak pół kota (waży 3,070 kg a Bazyl 5,80 kg) - teraz jak biorę Bazyla na ręce, to mi tak jakoś "pełno" w ramionach :-D I ciężko :twisted:
Obrazek Obrazek Bazylek
Filipek [']
ok.15/11/2006-6/11/2009
Śpij Słoneczko...

agusiaw

Post » Wto gru 01, 2009 13:27 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

o matko, a ja przegapiłam przybycie nowej malutkiej forumowiczki :oops:
gratulacje i całuski w czółko dla Zosi :love:

Georg-inia

Post » Wto gru 01, 2009 14:16 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

Agusiaw, gdy będziesz miała chwilę wolną, pokaż nam swoją Zosię na foteczce, pliss :D Ciekawe czy ma już wspólną z Bazylem :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw gru 03, 2009 22:07 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

jerzykowka pisze:Agusiaw, gdy będziesz miała chwilę wolną, pokaż nam swoją Zosię na foteczce, pliss :D Ciekawe czy ma już wspólną z Bazylem :wink:

A proszę bardzo :-D
Obrazek
Z Bazylkiem jeszcze nie ma - dziś było blisko, ale zanim znalazłam aparat Bazyl stwierdził, że już mu się znudziło w Zosinym łóżeczku :D
Obrazek Obrazek Bazylek
Filipek [']
ok.15/11/2006-6/11/2009
Śpij Słoneczko...

agusiaw

Post » Czw gru 03, 2009 22:44 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

Jaka śliczna mała obywatelka, agusiaw, jeszcze raz wielkie gratulacje :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt gru 04, 2009 8:24 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

ale berbeć :1luvu:
choć nieustannie mnie zadziwia, że z takiego małego naleśnika wyrasta potem normalny, wymiarowy człowiek 8O :D Jesteście kolejnym przykładem, że niemowlę i kot się nie wykluczają :ok:

Georg-inia

Post » Pt gru 04, 2009 9:47 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

Jaka cudna Zosia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bazylek teraz się z Maleńką nuuudzi, ale już niedługo na pewno będą razem cudnie wywijać :D :D :D
Ściskam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt gru 04, 2009 21:33 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

Georg-inia pisze:ale berbeć :1luvu:
choć nieustannie mnie zadziwia, że z takiego małego naleśnika wyrasta potem normalny, wymiarowy człowiek 8O :D Jesteście kolejnym przykładem, że niemowlę i kot się nie wykluczają :ok:

Georg-inia
ona jest raczej kluska niż naleśnik :mrgreen:
Apetyt ma taki, że ledwo nadążam z "produkcją" dla niej.
Z kotem to jednak łatwiej - mięsko się kupi, pociacha, do miski i potem tylko michę myję :wink:
Ogólnie koty to takie jakieś łatwiejsze w obsłudze od takich bobasów :D
P.S. Nie wyobrażam sobie, żeby Bazyl miał się wykluczać z Zośką :D
Obrazek Obrazek Bazylek
Filipek [']
ok.15/11/2006-6/11/2009
Śpij Słoneczko...

agusiaw

Post » Pt gru 04, 2009 21:33 Re: Bazylek - Prawdziwy Tygrys

Gosiaa i Jerzykówka
dziękujemy bardzo :-D