Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 30, 2009 11:55 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

głaski dla Lili :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon lis 30, 2009 18:28 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za resocjalizacje Liluni :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon lis 30, 2009 23:55 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

Jak tam nasza dziewczynka?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto gru 01, 2009 7:46 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

Lili wczoraj wieczorem pojechała do dt do Szczecina
do fundacji zgłosiła sie osoba z duzym doświadczeniem i zaoferowała dt dla Lili domek jest w Szczecinie takze reddie
będzie miała wszystko pod kątrolą
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Wto gru 01, 2009 10:42 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

Dobrze, że udało się znaleźć chętny i doświadczony dt na miejscu. Trzymam kciuki za kicię :ok:

Lutka

Od: Śro lut 04, 2009 16:35

Post » Wto gru 01, 2009 10:45 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

monika74 pisze:Lili wczoraj wieczorem pojechała do dt do Szczecina
do fundacji zgłosiła sie osoba z duzym doświadczeniem i zaoferowała dt dla Lili domek jest w Szczecinie takze reddie
będzie miała wszystko pod kątrolą

Trzymamy mocno :ok: I mam nadzieję że będą jakieś wieści z domku :) i zdjęcia (jak się Lilutek już oswoi). Czy domek potrzebuje czegoś?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto gru 01, 2009 11:09 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

Tak, jak pisze Monika, wczoraj zadzwoniła do mnie pani wstrząśnięta historią Lili, podczas przeglądania Internetu trafiła przypadkowo na newsa na naszej stronie. Powiedziała, że od dłuższego już czasu działa jako dom tymczasowy dla kotów (na zasadzie wolnego strzelca), ma w domu 16 kotów i suczkę staruszkę. Zdeklarowała się, że może dać kotce DT do czasu znalezienia domu stałego. Porozmawiałam z nią, zrobiła pozytywne wrażenie, więc skontaktowałam ją z Moniką i została podjęta decyzja, że przewozimy koteczkę do tej pani. Wczoraj późnym wieczorem pojechaliśmy z TZ do Świnoujścia i o północy Lili znalazła sie w DT. Kotka jest oficjalnie pod opieką fundacji, z panią zostało podpisane porozumienie o współpracy, jestem z nią w kontakcie, więc wszystko jest pod kontrolą. Wierzę, że będzie dobrze.

Lili w drodze była spokojna, chociaż trochę drapała ścianki transportera. W DT nie wykazywała agresji. Przekazałam pani, że kicia może być agresywna, że może załatwiać się poza kuwetą itp. - pani powiedziała, że sobie poradzi, że najważniejsze, żeby kotka doszła do siebie, poczuła się bezpieczna.

Paczka z RC Calm, Feliwayem i żwirkiem wkrótce zostanie wysłana do Szczecina. Udało się też zebrać trochę funduszy na opiekę nad Lili.

reddie

Edit: Gibutkowa, na razie domek zostanie zaopatrzony w odpowiednią karmę, Feliwaya i żwirek, troche kasy jak już wspomniałam mamy na opiekę. Ale gdyby coś było potrzebne, dam znać na pewno!
Obrazek Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Kocia Dolina

Od: Nie maja 18, 2008 11:43

Post » Wto gru 01, 2009 11:12 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

No to super wieści :ok:
Prosimy o newsy - jak koteczka czuje się w nowym domku. I trzymamy kciuki za aklimatyzację :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto gru 01, 2009 11:36 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

Co za koszmar. Dopiero tu dotarłam..

Widziałam kiedyś film, gdzie kilku dwunastoletnich chłopców trzymało kotkę, a jeden z gówniarzy ją gwałcił. Pamiętam wrzask tej kotki. Do dzisiaj myślałam że to tylko chora wyobraźnia scenarzysty..

Jestem przerażona.

Jestem szczęśliwa, że znalazł się dla niej dom.

Lilusiu, dochodź dziecko do siebie jak najszybciej w cieple normalnego domu.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto gru 01, 2009 12:23 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

to jest wiadomość jaką dostałam z domku Lili

Kicia spokojnie przeżyła noc
wyszła z kryjówki i zwiedzała mieszkanie
Na nasz widok uciekła pod kaloryfer
Inne koty jej nie przeszkadzają,na nas syczy
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Wto gru 01, 2009 12:26 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

Dostałam smsa od DT Lili:

"Kicia spokojnie przeżyła noc. Wylazła z szafy, zwiedzała mieszkanie. Na nasz widok uciekła pod kaloryfer. Inne koty jej nie przeszkadzają, na nas syczy, Pozdrawiam B.P."

Widać, że się ciągle boi ludzi, ale myślę, że te koty zadziałają na Lilusię terapeutycznie. Są bardzo fajne, ufne i przyjacielskie, więc koteńka na pewno zrozumie, że człowiek nie jest zły i potrafi troszczyć się o zwierzaki. W DT nie mieszka żaden mężczyzna, więc to też powinno dobrze wpłynąć na proces oswajania. Dwie spokojne kobiety i stado kotów miziaków - czuję, że to musi pozytywnie zadziałać na psychikę Lilki.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Wto gru 01, 2009 12:27 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

Obie dostałyśmy smsa :)

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Wto gru 01, 2009 12:33 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

w naszym schronie jest następny kot przywieziony przez policje 8O
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Wto gru 01, 2009 12:36 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

monika74 pisze:w naszym schronie jest następny kot przywieziony przez policje 8O

8O
=========================
Obrazek
=========================
http://www.allegro.pl/item924254167_dla ... haryt.html

Otiskowa Mama

Od: Nie cze 07, 2009 14:11

Post » Wto gru 01, 2009 12:49 Re: Maltretowa kotka ma TDT i DT. Potrzebne wsparcie na karmę!!!

wiem już troche więcej na temat koteczki
sprawa wygląda tak
pani kici trafiła do szpitala kotka została zamknięta sama w mieszkaniu jej przerazliwy płacz zaalarmował sąsidów i ci wezwali policje
biedactwo teraz jest w schronisku
Obrazek
Obrazek Obrazek

monika74

[poprzednia][następna]