Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 01, 2009 7:14 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Cześć Kochane! :)
Ula, a może sprawdź, jaka rozdzielczość jest nastawiona.
Przy wyższej powinny wyjść OK.

A za Gagunie-lejkę :ok:
I głaski dla panienek :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto gru 01, 2009 8:38 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Ulla pisze: Tak się zastanawiam, czy nie zrobić próby generalnej dziś w nocy i zostawić ją na noc w sypialni... Ale jak sobie pomyślę o praniu całego łózka, to robi mi się słabo :twisted: .

I jak była próba, czy nie :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto gru 01, 2009 11:02 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Amika6 pisze:
Ulla pisze: Tak się zastanawiam, czy nie zrobić próby generalnej dziś w nocy i zostawić ją na noc w sypialni... Ale jak sobie pomyślę o praniu całego łózka, to robi mi się słabo :twisted: .

I jak była próba, czy nie :D

Jeszcze nie :D. Jakoś się nie odważyłam.... Ale pewnie w najbliższym czasie zostawię ją w sypialni :D .
Śliczne malutkie już 16-y dzień bez lania! :1luvu: :dance:.

A Pańcia teraz czai się na jej sioo, ale Gagunia ma to pod ogonkiem :twisted: .
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Wto gru 01, 2009 19:36 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Ulla pisze:Jeszcze nie :D. Jakoś się nie odważyłam.... Ale pewnie w najbliższym czasie zostawię ją w sypialni :D .

Ulla, idź na całość, idź na całość! :ok: Cieszę się razem z Tobą, że Gagunia tak ślicznie się zachowuje :D Ja ciągle próbuję złapać sioo Pumy...

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Wto gru 01, 2009 21:23 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

My też kibicujemy Gagu-Nie-Lejce :mrgreen:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Śro gru 02, 2009 11:06 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Dzięki Ciocie za kibicowanie! :1luvu: .

A Gaguleńka już 17-y dzień bez lania! :ok: :1luvu: :dance: .
Kochane moje malutkie i takie grzeczne! :1luvu: .

Nanetko, próba sypialni nadal "zawieszona", bo chyba nie wiesz, co to znaczy pranie całego łózka z kołdrą, poduszkami, materacem, itp. :roll: .
Teraz trochę odpoczęłam od ciągłego prania po lejącej Gaguni, to jeszcze troszkę się wstrzymam, bo na samą myśl, że znów miałabym to robić jestem w głębokim stresie :roll: .

Dziś rano udało mi się wreszcie złapać poranne sioo maleńkiej :ok: .
I wygląda to tak:
- pH - ok. 7.0 (niestety jeszcze nic pomarańczowego nie przebija na wskaźniku :twisted: )
- ciężar właściwy - 1.020
- wyszły też leukocyty i białko, ale dzięki wielkie Sylwka za wcześniejsze ostrzeżenia, bo chyba zeszłabym na zawał! :roll: .
Reszta wskaźników -wzorcowa! :ok: :D.

W sumie bardzo fajne są te paski, gdyby nie problem z samym łapaniem i czajeniem się na sioo :lol: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Śro gru 02, 2009 12:57 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Czyli z tym odczynem jednak coś jest nie tak. Może by warto podawać żurawinę raz dziennie. Dobrze, że ciężar właściwy jednak jest trochę wyższy.
Z łapaniem moczu dojdziesz do wprawy. Sama zobaczysz. Ja mam w łazience pod ręką zawsze gotową podstawkę i zdarzało mi się łapać sio ze szczoteczka do zębów w buzi, bo akurat rudemu przyszla ochota na sikanie.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro gru 02, 2009 19:39 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Ulla pisze:Nanetko, próba sypialni nadal "zawieszona", bo chyba nie wiesz, co to znaczy pranie całego łózka z kołdrą, poduszkami, materacem, itp. :roll: .
Teraz trochę odpoczęłam od ciągłego prania po lejącej Gaguni, to jeszcze troszkę się wstrzymam, bo na samą myśl, że znów miałabym to robić jestem w głębokim stresie :roll: .

Na całe szczęście nie wiem! :D Ale Tobie życzę żeby takie pranie kanapy zostało tylko jako niemiłe wspomnienie :ok:

nanetka

Post » Czw gru 03, 2009 21:50 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

No to dziś mamy już 18-y dzień, jak maleńka moja ślicznotka nie leje! :1luvu: :ok: .
Słodkie moje malutkie kochane! :1luvu:

Dziś nie dałam rady złapać moczu, bo byłam poza wszelkim zasięgiem. Z bólem głowy przeleżałam cały dzień, a podnosiłam się tylko, by nakarmić kotki. Na nic więcej nie miałam siły :(.

Sylwka, dzięki wielkie za dalsze rady! :1luvu: . Wiem, że 7.0, to jeszcze troszkę za dużo i podałam maleńkiej wczoraj i dzisiaj kolejną ćwiarteczkę żurawiny. Zobaczymy...
Co do samego łapania moczu, to rzeczywiście brakuje mi jeszcze doświadczenia, bo zdarzyło mi się 2x, że wykukałam moment sikania, podstawiłam spodek, a maleńka nasikała obok :lol: . Wróciłam więc póki co do niezawodnej chochelki :D.

Nanetko, dziękuję za wsparcie, a lania przez kotka po łóżku, czy kanapie nie życzę największym wrogom! :twisted: . Masz szczęście, że nie musisz przeżywać takich horrorów! :ok: :D
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pt gru 04, 2009 9:42 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Cześć w dniu Św. Barbary! :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt gru 04, 2009 13:17 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Dobri dień :D

nanetka

Post » Pt gru 04, 2009 16:13 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Witamy :D.
A moje śliczne już 19-y dzień bez lania! :1luvu: :ok: :dance: :dance2: .
Chyba ją za to zjem! :mrgreen: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pt gru 04, 2009 16:32 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Nie zjadaj, bo zleje ci się do środka. :mrgreen:

"Ci" z małej litery, bo to sparafrazowana cytata była. ;-)
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Sob gru 05, 2009 15:03 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Ulla pisze:Witamy :D.
A moje śliczne już 19-y dzień bez lania! :1luvu: :ok: :dance: :dance2: .
Chyba ją za to zjem! :mrgreen: .

Gaguniu, jesteś śliczną, grzeczną i mądrą koteczką! :ok: :1luvu:

nanetka

Post » Sob gru 05, 2009 16:20 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

nanetka pisze:Gaguniu, jesteś śliczną, grzeczną i mądrą koteczką! :ok: :1luvu:

I CZYŚCIUTKĄ!!! :ok: :1luvu: .

Moje maleńkie kochane już 20-y dzień bez lania! :1luvu: :dance: :dance2: .
Ja ją naprawdę zjem, nawet jak ma mi się zlać do środka :lol: ! :1luvu: :mrgreen:.
Tak ją wymęczyłam dziś rano, że już tylko schrupanie mi zostaje tego cudnego maleństwa :mrgreen: .

Udało mi się złapać popołudniowe sioo ślicznotki :D. Ona chyba woli sprzątać po Niuni niż sikać w otwartej kuwecie :lol: . Może się wstydzi maleńkie moje Gagulątko? :wink: .

Wyniki wyszły mi następujące:
- odczyn między 6,5 - 7.0 (kwadracik zabarwiony tak pół na pół),
- ciężar właściwy między 1020 - 1025.

Chyba póki co odstawię żurawinę, bo wydaje mi się, że jej organizm sam się upora z tym odczynem. Ostatnio Gagunia ślicznie je wołowinę, więc może to wystarczy do zniwelowania wysokiego pH.
[img]...[/img]

Ulla

[poprzednia][następna]