Niezwykłej urody kociątko! JUŻ W SUPER DOMKU!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 30, 2009 13:23 Niezwykłej urody kociątko! JUŻ W SUPER DOMKU!!

WKoncu wywalczylam go!
W rodzinie zdarzyl sie "wypadek" czyli kotka "dzwinym " sposobem na zastrzykach zaszła.. Dluga historia, ile to prosilam o sterylke :roll: No i przezyly dwa. Pregus i Rudy. Rudek to taki niedoróbek.. :oops: Dwa razy mniejszy od brata, maja ok 8 tygodni a on pije wciaz mleko.. No i ten duzy co juz je suche, wciaz mu dokuczal.. Rudy chcial sie napic mleka, ten go uprzedzal, a ze zeby ma juz spore matka ucieklaa- i rudy nie dostawal nic.. Dzieki temu wkoncu wywalczylam by mi Pregusa przekazano do adopcji.
Wczoraj pojechal jeden z moich kociat wiec miejsce sie zwolnilo;)
Kociak mysle znajdzie dom migiem bo jest niesamowicie ŚLICZNY!!
Nie dosc, ze masc sliczna to i wlos nieco przedluzany..
Kotki byly pozostawone same sobie wiec takie nie wychowany jest do konca :twisted: Dopiero mi go przywieziono wiec nie wiem czy kuwetkuje. Napewno lubi sobie posyczec jak mu cos nie pasuje :twisted: Ale tylko syczy, nie gryzie i nie drapie.. Obsyczal mi psa okrutnie wiec lepeij bez psich domek;)
Ogolnie jest duzy na swoj wiek. Albo moje znajdy male na swoj :lol: Ogolnie rzecz biorac troche tygodni miedzy nimi roznicy jest- a procz takiej jeszcze kociej kluskowatosci nie rozni sie niczym zmoimi. Bawi sie, skacze po kanapach.
Wzielam go teraz polozylam sobie na nogach ( siedze po turecku;) ) i tak zostal jak go polozylam i lezy..;) Mysle, ze trzeba mu poswiecic duzo czulosci i milosci, bo on poprostu nie zna jakotakiego miziania ..
Wiec siedzi a ja go miziam;)
Z moimi sie gania i leje- aczkolwiek w tych przepychankach z jego strony jest wiecej syczenia :lol: Widac, ze nie zna kocich zabaw poprostu- ten jego brat maly rudy to taka ciapka podobno, jakby mial dopiero miesiac wyglada i sie zachowuje a ten tylko go prał i mu nie oddawał. Tutaj co innego :lol: Tosia i Jedrek wzieli go w obroty i jest zdezorientowany :lol:

Ale mysle , ze jest super materialem na ukochanego pupila :mrgreen:

Foty widze zupełnie nie oddaja go w rzeczywistosci..
No ale chyba widac , ze jest sliczny? :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak jak siedzialam i wrzucalam fotki i mi tu spal.. Dorobilam te dwie i uwazam, ze jest mega pro ludzki miziak! Tylk omruczec trzeba go nauczyc;)

Obrazek

Obrazek

Czy moge prosic o ogloszonka jakies?

kontakt mialowy: anna.kalkowska@o2.pl i tel. 511628538
Ostatnio edytowano Czw gru 03, 2009 18:41 przez Angel_, łącznie edytowano 1 raz

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pon lis 30, 2009 14:24 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

Ale cudo! Myślę, że nie będzie chyba długowłosy, ale i tak piękny.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon lis 30, 2009 14:47 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

Agulas74 pisze:Ale cudo! Myślę, że nie będzie chyba długowłosy, ale i tak piękny.

Dlugowlosy pewno niet ale ta siersc ma itak przepiekna :mrgreen:

Angel_

Post » Pon lis 30, 2009 15:19 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

Angel_

Post » Pon lis 30, 2009 16:09 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

Nawet do HOPania sie nikomu nie podoba malec? :roll:

Angel_

Post » Pon lis 30, 2009 17:02 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

piękny cukiereczek,
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lis 30, 2009 17:03 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

ślicznotek :1luvu: hop po domek :ok:
viewtopic.php?f=1&t=107508
=======================================
viewtopic.php?f=1&t=107441

eneda

Od: Pon lut 23, 2009 18:42

Post » Pon lis 30, 2009 21:01 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

Banerek dla kotecka :P

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hxjbv][IMG]http://img686.imageshack.us/img686/6761/bur.gif[/IMG][/URL]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon lis 30, 2009 21:39 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

ale sliczniaczek :!:
skad Ty bierzesz takie cuda :mrgreen:
domek to migusiem sie znajdzie :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Keetee

Od: Czw maja 21, 2009 9:31

Post » Pon lis 30, 2009 21:47 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

amyszko dzieki!! jak zwykle przecudny bannerek!

Keetee pisze:ale sliczniaczek :!:
skad Ty bierzesz takie cuda :mrgreen:
domek to migusiem sie znajdzie :ok:

Ja nie wiem, chyba po Rumi chodzi jakis pregowany "reproduktor" i zapyla co sie da :ryk:

Angel_

Post » Wto gru 01, 2009 8:01 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

Śliczności.
a co z Rudkiem? :(
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Wto gru 01, 2009 8:08 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

Wciaz mowie, by mi tez dali.. ALe bez komentarza na glowne tlumaczenie takiej a nie innej decyzji... Jakie? Ze kilkuletnie dziecko bedzie plakac itak juz za tym :/ Ona sie bawi nimi jak zabawka, stad jak mniemam to prychanie i syczenie malego na kazdy stuk, trzask i nagly ruch. Nie atakuje w tym czlowieka zaznaczam, moze i syczy wtedy w panice co to sie mu dzieje, ale mozna go wziac bez problemu na rece i utulic.
Do moich tymczasow dwoch to tez syczy i mruczy ale w gruncie rzeczy od wczoraj razem biegaja i razem sa w klatce ( na noc i jak wychodze sa w takiej wieeeelkiej klatce dla krolika gdzi emiesci sie kuweta poduszki,3 misiki i full zabawek :D ) i spia i wszystko jest ok. Taki ot dzikusek niewychowany, ale to jezeli chodzi o zachowanie ogolne, do czlowieka mozna braci i miziak. A to chyba najwazniejszed, zycie codzienne i jego zapachy, halasy pozna z czasem..

Boje sie o Rudka.. Sa uparci z nim.. Ale mysle, ze jak zauwaza , ze sobie nie radza itak wyladuje u mnie :?
Pewnie jakby ten znalazl dom to by zobaczyli, ze wiem co robie biorac je do siebie i dali mi go ..

Angel_

Post » Wto gru 01, 2009 8:23 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

No niestety często dzieci+koty = duuzy problem. I równiez niestety często rodzice problemu nie widzą :( Miałam przykład ostatnio jak pojechałam z moją gryzią na "wywczas" czyli obejrzeć domek na działce na zadupui kaszubskim (niedawno postawiony). Przypałętały się dwa małe kaszuby od chłopa co mieszka za miedzą, i dawaj szarpać gryzię, myślałam ze zacznę kijem tłuc po łbach. Dwie prośby, że delikatniej, nie dały efektu, musiałam wydrzec twarz konkretnie a i to gdybym nie trzymała dziesięciu oczu dookoła głowy nie przyniosło by rezultatu. A niby już duże chłopaki (jeden 6 lat a gorszy). Najgorzej, że dopóki na nich samych nie pokazałam że szarpanie za smycz boli (jak szarpnęłam za kołnierz to się młody zdziiiiwił), to jak grochem o scianę. Koszmar. Byłam tam ledwo półtorej godziny, a obie z Gryzą byłyśmy wykończone jak po maratonie.

Ale sobie obiecałam, że jak następnym razem się który zbliży choćby do kota, to natychmiast za ucho i won. Jak nie da rady po dobroci to sory. I w duszy mam czy się ich ojciec zacznie pieklić czy nie, najwyżej zepsuję stosunki sąsiedzkie. Ważniejsze dla mnie zeby się kot dobrze czuł.

Aż mi szkoda szczeniaków które mają w gospodarstwie.

Niestety Gryzelda jest dobrze wychowana i nie gryzie nikogo poza TZ (sam chce, to ma). A szkoda, przydało by się typkom jednym.

Kotka mojej mamy jak pokazała bratanicy ze ma pazury (a BAAARDZO delikatnie pokazała) to się dziecko w mig nauczyło ze kot to nie pluszak.

Ale ubaw miałam :D oj wiem wredna trochę jestem, ale jak się mówi nie szarp, a dzieciak nie słucha, to jakoś mi nie szkoda tych łez potem.

Ale w każdym przypadku rodzicom nie dało rady wytłumaczyć zeby trzymali dziecko, czy dali po łapach: w obu sytuacjach ograniczyli się do "nie rób" bez działania. Ze kotku nic nie będzie. No sorrrry :/ ze to pluszak niby?!?!? ech.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto gru 01, 2009 12:13 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

Ahh tak to jest z dziecmi..
Szczegolni etakimi ktorym sie na wszystko pozwala :? :evil:

Angel_

Post » Wto gru 01, 2009 13:17 Re: Niezwykłej urody kociątko! Dluzszy wlos? 8 tyg TRÓJMIASTO

Ok, to trzymam kciuki za Rudka :ok: Gdyby co, to mogę malucha u siebie na DT przetrzymać.
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

[następna]