KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 29, 2009 15:08 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

tak byloby najuczciwiej - aby koty trafily do domu tymczasowego a obecna wlascicielka pokryla koszty utrzymania do czasu adopcji
tyle ze to moze trwac kilka miesiecy, bo koty sa juz dorosle i adopcja trudniejsza

i powinny byc zaszczepione, to oczywiste

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie lis 29, 2009 15:10 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

nie wiem czy to w tej chwili ma znaczenie
ale od kogo miala te koty?
bo moze trzeba tego kogos poinformowac o sytuacji
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie lis 29, 2009 15:15 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

rozmawiałam z panią. Ma się zastanowić na możliwością tymczasowania w zamian za poniesienie kosztów utrzymania. Jednak powiedziała wprost, że chciałaby się pozbyć całkowicie problemu tzn i kotów i konieczności finansowej opieki nad nimi.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie lis 29, 2009 15:19 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

Maryla pisze:tak byloby najuczciwiej - aby koty trafily do domu tymczasowego a obecna wlascicielka pokryla koszty utrzymania do czasu adopcji
tyle ze to moze trwac kilka miesiecy, bo koty sa juz dorosle i adopcja trudniejsza

i powinny byc zaszczepione, to oczywiste

:ok:

czasami wbrew pozorom łatwiejsza gdy się przedstawi sytuację w jakiej się znalazły. W ten sposób dość szybko znalazł dom Bono, który znalazł się pod naszą opieką.
Nie wiem, w ostatecznej ostateczności skrawek miejsca u nas by się znalazł ale przy obecnych długach i ciągle rosnących kosztach utrzymania tych najbardziej chorych kotów nie ubierzemy się w kolejne brzuszki do nakarmienia

Tweety

Post » Nie lis 29, 2009 15:24 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

Tweety pisze: chciałaby się pozbyć całkowicie problemu tzn i kotów i konieczności finansowej opieki nad nimi.

To się teraz nazywa "alergia dziecka:? :evil:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie lis 29, 2009 15:32 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

Maryla pisze:nie wiem czy to w tej chwili ma znaczenie
ale od kogo miala te koty?
bo moze trzeba tego kogos poinformowac o sytuacji

to jest bardzo dobra sugestia

Tweety

Post » Nie lis 29, 2009 15:33 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

Tweety, odbierz PW

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie lis 29, 2009 15:57 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

Tweety pisze:rozmawiałam z panią. Ma się zastanowić na możliwością tymczasowania w zamian za poniesienie kosztów utrzymania. Jednak powiedziała wprost, że chciałaby się pozbyć całkowicie problemu tzn i kotów i konieczności finansowej opieki nad nimi.

No i jasne. Nie choroba dziecka ale chęc pozbycia sie kotów.
Najpierw pada info że szesć osób w mieszkaniu, potem że ma\tka w innym.
Zapaść ??? Grubymi nicmi szyte.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Nie lis 29, 2009 16:00 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

To jest naprawdę poważna choroba dziecka. Dlatego koleżanka nie ma czasu ani gowy myśleć o kotach. Znam ja od lat i znam też problemy zdrowotne jej syna. Nic nie koloryzuję, jest bardzo chory, a dzis się sytuacja zaostrzyła. Dlatego ona chce się pozbyć problemu z kotami. Bo jest to dla niej problemem. Dzwoniła do mnie z prośbą o pomoc. Przecież mogla je zwyczajnie zawieźć do schronu. Ale tego nie zrobiła.
Obrazek

zebra12

Od: Nie lis 29, 2009 11:55

Post » Nie lis 29, 2009 16:02 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

zebra12 pisze:To jest naprawdę poważna choroba dziecka. Dlatego koleżanka nie ma czasu ani gowy myśleć o kotach. Znam ja od lat i znam też problemy zdrowotne jej syna. Nic nie koloryzuję, jest bardzo chory, a dzis się sytuacja zaostrzyła. Dlatego ona chce się pozbyć problemu z kotami. Bo jest to dla niej problemem. Dzwoniła do mnie z prośbą o pomoc. Przecież mogla je zwyczajnie zawieźć do schronu. Ale tego nie zrobiła.

A co mają koty do choroby dziecka? Neutropenia nie jest powodowana przez koty.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Nie lis 29, 2009 16:07 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

zebra12 pisze:To jest naprawdę poważna choroba dziecka. Dlatego koleżanka nie ma czasu ani gowy myśleć o kotach. Znam ja od lat i znam też problemy zdrowotne jej syna. Nic nie koloryzuję, jest bardzo chory, a dzis się sytuacja zaostrzyła. Dlatego ona chce się pozbyć problemu z kotami. Bo jest to dla niej problemem. Dzwoniła do mnie z prośbą o pomoc. Przecież mogla je zwyczajnie zawieźć do schronu. Ale tego nie zrobiła.

ale do tej pory utrzymywała koty, tak? i jedynym powodem oddania była alergia. Gdyby dziecko było chore ale nie byłaby to alergia to też poszłyby do schronu? Bo już lekko się gubię :roll:

Tweety

Post » Nie lis 29, 2009 16:18 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

W tej chwili jakie by nie były powody trzeba tym kotom pomóc, bo z tego co widzę to te koty nie mają prawa bytu w tym domu, a prawdy i tak nie docieczemy.
Jak by sprawa była bardziej oddalona w czasie to i mu mnie mogłoby się znaleźć miejsce na krótki czas, mam 6 tymczasów to i dwa dały by rade.
Ale w godzinę nic nie jestem w stanie zrobić.

mysza_7

Od: Wto lip 18, 2006 17:35

Post » Nie lis 29, 2009 16:39 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

te koty nie mają prawa bytu w tym domu,

no właśnie
żadna tam alergia, alergeny będą w tym domu wiele lat
zdaje się że koty za dużo kosztują
Tweety, 30-40 zł miesięcznie za kota? jeśli masz dla nich DT ja zasponsoruję jednego, może znajdzie się sponsor dla drugiego (normalnie coś mi się w środku wywraca jak o tym czytam :evil: )
AnielkaG

Post » Nie lis 29, 2009 17:14 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

AnielkaG pisze:
te koty nie mają prawa bytu w tym domu,

no właśnie
żadna tam alergia, alergeny będą w tym domu wiele lat
zdaje się że koty za dużo kosztują
Tweety, 30-40 zł miesięcznie za kota? jeśli masz dla nich DT ja zasponsoruję jednego, może znajdzie się sponsor dla drugiego (normalnie coś mi się w środku wywraca jak o tym czytam :evil: )

powiem tak, mamy ok 70 kotów i kilka tysięcy długów. Jeżeli jesteśmy jedyną deską ratunku to weźmiemy ale za utrzymaniem, bo odrobinę zdrowego rozsądku w tym szaleństwie zachować muszę. Liczę jednak na to, że znajdzie się ktoś komu będzie troszkę łatwiej zaoferować im opiekę i na lepszym poziomie, przede wszystkim domowym. U nas dostaną kawałek podłogi w kociarni oraz wikt i opierunek z czyjejś kieszeni - to nie jest dla nich taka znowu wygrana w totka :roll:

Tweety

Post » Nie lis 29, 2009 18:33 Re: KRAKÓW, 2 dorosłe domowe koty DT, DS dziś lub schron! POMOCY

Z tego co wiem, alergeny utrzymują się w pomieszczeniach nawet pół roku. Natychmiastowe oddanie kotów nie gwarantuje, że dziecku się polepszy. Ale to tak na marginesie.
Trzymam kciuki za dom dla nich.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

[poprzednia][następna]