Tyskie mruczki IV.. morze kotów, domki potrzebne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 27, 2009 11:14 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Tenorek biedny... wczoraj leżał cały czas na kanapie, taka chudzina. Gdybym nie wiedziała, że Ozzinek jest chory to był w życiu nie poznała - łasił się niemiłosiernie.

A oto krótka relacja z wizyty/podróży/pobytu w nowym domku:

Żaden człowiek, który kocha zwierzęta nie może przejść obojętnie wobec dobra Pani Justyny. Gdy tylko weszłam z moim chłopem do jej mieszkania to miałam łzy w oczach, mój chłop zresztą też. I to chyba łzy szczęścia były, bo dobrze, że te wszystkie zwierzaki znalazły się w tym miejscu. Niestety, powinny szybko uciekać do nowych domków, a tak nie jest.

Teqilla leżała spokojnie na drapaku i jakby w ogóle nie przejmowała się naszą wizytą. Wymizialiśmy wszystkie kociaki po kolei, psiaki zresztą też. Pedro jest przeuroczy. Teqilli daliśmy nasze łapki tylko na chwilę, bo stwierdziliśmy, że mizianko będzie miała ogromne w domu.
W samochodzie troszkę pomiaukiwała, ale pomiędzy uspokajaniem mojej tymczasowiczki - suczki Luny pchałam dwa paluchy pomiędzy kratki, żeby ją trochę pogłaskać pod bródką.

W domu u dziadków z koszyka wyszła bez oporów - wskoczyła do pokoju i zaczęła obwąchiwać dywan - zrobiła kilka rundek wokoło mieszkania, żeby się odnaleźć, zjadła trochę, szukała wody w łazience - więc zaprowadziliśmy ją do miski.
Kiedy przechodziła obok któregoś z nas od razu ogon do góry stawiała i się ocierała.

Gdy wieczorem podskoczyłam do dziadków to leżała na samym środku łóżka - wymiziałam ją trochę i wróciłam do siebie.

Przed chwilą dzwoniłam do dziadka, powiedział, że Kitka była jego kotem - rozmawiała z nim i tylko jemu była w 100 procentach posłuszna, a Teqilla to kot babci. Babcia wyszła do pracy, a ona leży rozwalona na jej fotelu. Za chwilkę jadę do dziadków, zrobię zdjęcia.

Pani Justyno, dziękujemy za tą przytulankę dla moich dziadków. Chętnie pomogę w założeniu wątków na dogomanii i jak się da będę nagłaśniała Pani sprawę.

P.S. Przed chwilą dzwoniłam do Pani, która chce adoptować Lunę. Po południu jadę na wizytę przedadopcyjna, oby się udało!

Patrycja Teqilla

Od: Czw lis 19, 2009 22:18

Post » Pt lis 27, 2009 11:27 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Patrycja cudowne wieści.
A może by tak dla Dziadka pomyśleć teraz o kocie. Babcia swojego już ma. :mrgreen:
Oczywiście czekamy na foto relację.

Tenorku :( :(
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt lis 27, 2009 12:26 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

A jak się ma nasz Tenorek dzisiaj?
Czy widać już jakąś poprawę,chociaż ciutkę?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lis 27, 2009 13:51 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

kociczka39 pisze:A jak się ma nasz Tenorek dzisiaj?
Czy widać już jakąś poprawę,chociaż ciutkę?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:?: :?: :?:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt lis 27, 2009 14:21 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

I do gory, Mruczusie kochane, do gory :)
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Pt lis 27, 2009 16:15 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Jutro zrobię allegro.
Korciaczki skorzystam z Waszych ogłoszeń.

Co z Tenorkiem? Martwię się.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pt lis 27, 2009 16:22 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Patrycja Teqilla pisze:Tenorek biedny... wczoraj leżał cały czas na kanapie, taka chudzina. Gdybym nie wiedziała, że Ozzinek jest chory to był w życiu nie poznała - łasił się niemiłosiernie.

A oto krótka relacja z wizyty/podróży/pobytu w nowym domku:

Żaden człowiek, który kocha zwierzęta nie może przejść obojętnie wobec dobra Pani Justyny. Gdy tylko weszłam z moim chłopem do jej mieszkania to miałam łzy w oczach, mój chłop zresztą też. I to chyba łzy szczęścia były, bo dobrze, że te wszystkie zwierzaki znalazły się w tym miejscu. Niestety, powinny szybko uciekać do nowych domków, a tak nie jest.

Teqilla leżała spokojnie na drapaku i jakby w ogóle nie przejmowała się naszą wizytą. Wymizialiśmy wszystkie kociaki po kolei, psiaki zresztą też. Pedro jest przeuroczy. Teqilli daliśmy nasze łapki tylko na chwilę, bo stwierdziliśmy, że mizianko będzie miała ogromne w domu.
W samochodzie troszkę pomiaukiwała, ale pomiędzy uspokajaniem mojej tymczasowiczki - suczki Luny pchałam dwa paluchy pomiędzy kratki, żeby ją trochę pogłaskać pod bródką.

W domu u dziadków z koszyka wyszła bez oporów - wskoczyła do pokoju i zaczęła obwąchiwać dywan - zrobiła kilka rundek wokoło mieszkania, żeby się odnaleźć, zjadła trochę, szukała wody w łazience - więc zaprowadziliśmy ją do miski.
Kiedy przechodziła obok któregoś z nas od razu ogon do góry stawiała i się ocierała.

Gdy wieczorem podskoczyłam do dziadków to leżała na samym środku łóżka - wymiziałam ją trochę i wróciłam do siebie.

Przed chwilą dzwoniłam do dziadka, powiedział, że Kitka była jego kotem - rozmawiała z nim i tylko jemu była w 100 procentach posłuszna, a Teqilla to kot babci. Babcia wyszła do pracy, a ona leży rozwalona na jej fotelu. Za chwilkę jadę do dziadków, zrobię zdjęcia.

Pani Justyno, dziękujemy za tą przytulankę dla moich dziadków. Chętnie pomogę w założeniu wątków na dogomanii i jak się da będę nagłaśniała Pani sprawę.

P.S. Przed chwilą dzwoniłam do Pani, która chce adoptować Lunę. Po południu jadę na wizytę przedadopcyjna, oby się udało!

Patrycjo nawet nie wiesz ja ja sie bardzo i to bardzo sie ciesze ze Tekilla - Kitka ( jeden z moich ma na imie Kitek ) tak dobrze trafiła :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt lis 27, 2009 16:26 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Petka-P1 pisze:Jutro zrobię allegro.
Korciaczki skorzystam z Waszych ogłoszeń.

Co z Tenorkiem? Martwię się.

Petko bardzo dziekuje za allegro :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A Tenorkiem nadal źle , jade z nim o 18 do weta i bardzo sie boje co bedzie dalej :cry: :cry: :cry: niestety moja Tarunia tez ma dzis kryzys , bardzo cierpi mimo tramlu i ją tez musze zabrać do weta ....... ja chyba zwarjuje ,jak ja sie boje :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt lis 27, 2009 17:36 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Tarusiu :crying: :crying: :crying: Trzymaj sie wspaniala psineczko :ok: :ok: :ok:
Tenorku, tak samo Ty, zdrowka :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Pt lis 27, 2009 20:47 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Tenorek miał zrobione USG i RTG , rokowania niepomyslne :(:(:( Nadal bedzie dostawac kroplówki i zastrzyki i dostał Calo-Pet :cry: :cry: :cry:

A z Tarunią tez jest bardzo źle :cry: :cry: :cry: nowotwór bardzo sie rozrasta i ja wyniszcza , dostawać teraz bedzie tramal w zastrzykach i w duzych dawkach :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt lis 27, 2009 21:50 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Tenor, Ozzy, Tara... :ok: :ok: :ok:

Kitka na pewno bedzie szczesliwa w nowym domku :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt lis 27, 2009 22:37 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

Fotorelejszyn:

Tekila wita w swoim nowym świecie:

Obrazek

Tutaj jem:

Obrazek

i tu też:

Obrazek

Pasuje do dywanu, prawie mnie nie widać:

Obrazek

Do drugiego zresztą też:

Obrazek

Ten chyba lubię najbardziej:

Obrazek

Co tu dużo mówić, wszystko widać:

Obrazek

Szkrob, szkrob:

Obrazek

Tam jest moje legowisko, tuż przy piecyku:

Obrazek

Tu drapaczek:

Obrazek

Dziadzio jest kochany:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Babcia też:

Obrazek

Tutaj siusiam:

Obrazek

A teraz idę spać, papa:

Obrazek

Pozdrowienia dla wszystkich moich kochanych cioteczek.

Teqilla - Kitka

Patrycja Teqilla

Od: Czw lis 19, 2009 22:18

Post » Pt lis 27, 2009 23:12 Re: Tyskie IV..morze kociąt, domki potrzebne!!!!Dług u weta!!!

ona zawsze byla piekna :) Slicznie wyszla na zdjeciach :) Widze, ze swietnie sie dogauje z nowymi Duzymi jak na poczatek :) A jak sie mizia :1luvu: Czyzby kolejny koci raj na ziemi? ;) Pozdrowienia dla Duzych kiciusi. :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]